KIRON: ASTROLOŠKI POMEN IN RAZLAGA

Kiron, učitelj, ki ima velik vpliv na osebno rast
V katerem znamenju se nahaja vaš Kiron?

Kiron, učitelj, ki ima velik vpliv na osebno rast

Kiron ni planet, ampak je majhen asteroid z ekscentrično orbito, ki kroži med Saturnom in Uranom. Kiron je bil odkrit leta 1977, uradno je vključen v asteroide in komete, čeprav se nenehno razpravlja o tem, ali gre za asteroid, komet ali morda majhen planet. Kiron potrebuje 51 let, da prepotuje okoli zodiaka.

Kiron in mitologija

V grški mitologiji je kentaver Kiron predstavljen kot modrec in previden učitelj, ki je svoje znanje spretno prenesel na druge. Hrepenel je po notranjem miru in uspel je razviti lastno spretnost, da bi zmanjšal vse vidike trpljenja. V astrologiji simbolizira samorazvoj, življenjske boje, človekova prizadevanja za soočanje z mnogimi bolečinami in razočaranji ter prizadevanja posameznika v zvezi z izboljšanjem samega sebe.

Tam, kjer je Kiron postavljen v natalni karti, Kiron nakazuje na ranljivo področje.

Opisuje kdo vam prinaša bolečino, ter kako si jo prizadenete sami. Nakazuje tudi, kaj bi bilo potrebno spremeniti, da se preobrazite v bolj močno osebo. Kiron predstavlja tudi vašo sposobnost, da pomagate, da ozdravite. Z njim je lahko tesno povezana izkušnja zavračanja, notranjega trpljenja, kakršne koli izgube, občutka nepravičnosti,…

V postavitvi kirona v natalni karti boste našli odgovor na svoje vprašanje.

Morda se že od otroštva spopadate z zahtevno družinsko dinamiko ali pa se vam zdi, da vas finančne težave spremljajo kamor koli greste. Kar koli vas že zmede, skušajte rešiti. Zapomnite si največji izzivi so pravzaprav vrata v naše najgloblje zdravljenje. Kiron, ki ga pogosto imenujejo “ranjeni zdravilec”, je tisti, ki nakazuje na področja, ki potrebujejo ureditev. Njegova umestitev na vaš zemljevid je mesto, kjer lahko spoznate in razumete, kakšne so globlje rane. Z njim lahko spoznate tudi karmično energijo preteklega življenja, ki jo potrebujete za rast in razvoj.

Kiron se je 17. aprila 2018 zavihtel v znamenje ovna, kjer ostaja do 15. aprila 2027. Njegov vpliv se dotika predvsem ega in samozavestnih odločitev, ki jih boste v tem času lažje popeljali do tiste točke, o kateri sanjate.

Kiron v astroloških znamenjih

Kiron, učitelj, ki ima velik vpliv na osebno rast

KIRON V OVNU

Ta pozicija v natalni karti lahko pogosto kaže na nemožnost izražanja občutkov. Težko se izražate z besedami na pravi način in se predstavite v pravi luči. Tovrstne omejitve je treba premagati z zbiranjem poguma in premagovanjem morebitnih strahov. Izpostavljeno je osebno področje, ki ga je potrebno skozi življenje negovati.

KIRON V BIKU

Kiron v biku v natalni karti nakazuje na zasledovanje visokih ciljev na področju dela in kariere. Oseba ima lahko občutek, da se ji finančna stabilnost kljub vsem prizadevanjem in angažiranosti nenehno izmika. Vpliv poudarja, da človek potrebuje pozitivno preobrazbo osebnosti in gledanje na stvari v življenju z drugega zornega kota, kar lahko povzroči tudi večje zadovoljstvo pri delu.

KIRON V DVOJČKIH

Kiron v dvojčkih v natalni karti pogosto kaže na šibkejšo voljo in celo na občasen občutek manjvrednosti. Pomanjkanje samozavesti se najpogosteje pojavi v situacijah, ko je treba predstaviti lastne ideje in stališča, da se lahko oseba na nek način počuti blokirano. Ta pozicija nakazuje na osebo, ki se običajno znajde v ozadju.

KIRON V RAKU

Kiron v raku v natalni karti lahko nakazuje, da je oseba v življenju nekakšna zavora določenim spominom, ki vzbujajo preteklost, ki se lahko najpogosteje nanašajo na kakšen neprijeten dogodek iz preteklosti ali večja nesoglasja v otroštvu, z družinskimi člani. Nezmožnost sprostiti se in zaživeti brez notranjih strahov.

KIRON V LEVU

Kiron v Levu v natalni karti pogosto kaže na morebitno pomanjkanje samozavesti v pomembnih življenjskih situacijah, ko morate ukrepati pogumno in odločno. Opozarja na prisotnost razvite ustvarjalnosti in prirojenega talenta za določeno vrsto umetnosti, še posebej, če je v tem položaju dobro aspektiran. Potrebno je prilagoditi se in sprejeti pravila.

KIRON V DEVICI

Kiron v devici v natalni karti nakazuje, da lahko človek pogosto pri nekaterih pomembnih stvareh v službi pristopi površno ali napačno in tako svojo pozornost usmerja predvsem na stvari nižje prioritete. Poleg tega lahko ob prisotnosti slabih vidikov kirona nenehno čuti, da je pod pritiskom različnih obveznosti in da se zaradi tega ne more v celoti posvetiti sebi in izpolniti svojega življenjskega namena.

Kiron, učitelj, ki ima velik vpliv na osebno rast

KIRON V TEHTNICI

Kiron v tehtnici v natalni karti lahko kaže na občasno neujemanje razuma in občutkov, zato lahko oseba pogosto reagira na neustrezen način. Težje sprejema racionalne odločitve, kadar je to v življenju nujno, saj potrebuje več časa za razmislek. Neodločnost se pojavlja tudi v odnosih, oseba težko oceni, kdo je vreden njene pozornosti in kdo ne. Pojavlja se naivnost, ki lahko oteži delovanje.

KIRON V ŠKORPIONU

Kiron v škorpijonu v natalni karti lahko pogosto kaže na morebitna nesoglasja v ljubezenskem odnosu, ki temeljijo na nezadovoljstvu zaradi nezadostnega medsebojnega razumevanja z ljubljeno osebo, pa tudi zaradi občasno slabe komunikacije. Oseba je prepričana, da ji morajo vsi ustreči in brati njene misli. Premalo spontanosti in preveč težkih občutkov.

KIRON V STRELCU

Kiron v strelcu v natalni karti nakazuje na izrazito težnjo k iskanju globljega smisla življenja. Opozarja tudi na zelo radovedno naravo osebe, ki o velikih stvareh rada razmišlja na nenavaden način. Zelo redko je lahko oseba s to pozicijo popolnoma zadovoljna z odgovori, ki jih ponuja uradna znanost. Privlači jo filozofski pristop, zato ima lahko težave s sprejemanjem odgovornosti.

KIRON V KOZOROGU

Kiron v kozorogu v natalni karti nakazuje na zelo vztrajno osebo, ob dobrih aspektih tudi na dinamičen in prodoren um. Posameznika spremlja dobra naravnanost k uspehu na številnih področjih življenja, če doseže samozavedanje, katere stvari so pomembne in primarne. Strmenje k čim višjim ciljem na področju financ, težko sprejemanje izgub.

KIRON V VODNARJU

Kiron v vodnarju nakazuje izrazito stalno potrebo po pozitivni osebnostni preobrazbi. Ta oseba je nagnjena k nenehnim pestrim spremembam v življenju in se ne boji zavrniti nekaterih starih slabih navad in zastarelih načinov razmišljanja, da bi izboljšala svoje trenutno stanje. Je velik humanist, ki ga pogosto močno prizadenejo tako socialne krivice kot tudi krivice, storjene posameznikom. Zna se boriti do konca, posledice ga ne zanimajo.

KIRON V RIBAH

Kiron v ribah v natalni karti lahko pogosto kaže na težnjo k izboljšanju človekove osebnosti na duhovni ravni in na težnjo k iskanju notranje harmonije. Oseba s to pozicijo pogosto hrepeni po življenjskih užitkih, ki niso v materialnih dobrinah. Zna se povezati s sabo ter s tistimi, ki so ji blizu.

Na področjih, ki jih poudarja Kiron običajno prekomerno kompenziramo, ker se ne počutimo dovolj pogumni in močni. Vendar imamo ravno na teh področjih izjemno modrost in edinstvene poglede zaradi preobčutljivosti, zato bi morala biti naša pričakovanja razumna. Ključ do rešitve ni le učenje zaupanja vase, ampak tudi sprejemanje občutljivosti in iskanje lepote v svoji nepopolnosti. Z drugimi besedami, pri Kironu ne gre nujno za premagovanje težav na šibkih področjih, ampak gre za prepoznavanje naših ranljivosti na področju, ki ga Kiron poudarja in sodelovanje z njimi.

Pripravljeno za Čvek v križankah