KAKO ZAČETI PRIJATELJSKI ODNOS?

Kako začeti prijateljski odnos, kaj pomeni biti prijatelj?
Kako začeti prijateljski odnos, kaj pomeni biti prijatelj?

Kako začeti prijateljski odnos, kaj pomeni biti prijatelj?

Predviden čas branja: 3 minutes

Vsako prijateljstvo se začne, ko se dve osebi srečata, lahko osebno, po telefonu ali prek interneta. Tujca postaneta znanca in sčasoma, zaradi preizkušanja, se iz njunega odnosa razvije prijateljstvo. Zgodi pa se tudi, da prenehata imeti stike ali pa se v še hujšem primeru razvije sovraštvo. Očitno je, da mora priti do komunikacije, če naj se proces sploh začne. Ljudem, ki so samotarski, delajo doma ali so upokojeni in so omejili priložnosti za nove odnose, to morda ni tako lahko ali na razpolago, kot se morda zdi.

Že s tem, ko se nekdo poda ven, vzpostavi možnost za pozitivno prijateljstvo, ki se lahko zoperstavi depresiji, ki je lahko rezultat osamljenosti ali osamitve.

Zagotovo velja, da če ste novi v mestu ali ste ravno začeli z novo službo, je dostopnost z nova znanstva prvi korak do prijateljstva. Po vzpostavitvi znanstva je povečanje stikov naslednji korak. Prijateljstvo je tako kot ljubezenska zveza odnos, ki se gradi na podrobnostih, zato morate postaviti trdne temelje. V vajinem poznanstvu mora biti za oba nekaj, zaradi česar čutita, da bosta dobila nekaj vrednega, če bosta razvijala vajin odnos. Ne glede na to, koliko sta zaposlena, bosta morala najti čas, da bo vajin odnos lahko rasel in cvetel.

Kako začeti prijateljski odnos, kaj pomeni biti prijatelj?

Če znanca zamenjate z novim, bolj dostopnim, ali če se je vajina komunikacija zredčila ali popolnoma prenehata, potem vama verjetno vajin odnos ne pomeni dovolj, da bi se bolj potrudila.

Če vajin odnos še obstaja in drug za drugega še najdeta čas, potem je to pravo prijateljstvo. Čeprav morata željo po prijateljstvu imeti oba znanca, pa ni nujno, da je tisto, kar vanj prinašata, enako. To je ključni koncept, ki vam bo pomagal, da se izognete mnogim nesporazumom glede neuresničenih pričakovanj. Preprosto gre za to, da nekateri radi sprejmejo klic, neradi pa sami kličejo, pa naj leži vzrok v njihovem značaju ali primanjkovanju časa.

Obstajajo prijatelji, ki ne bodo niti pomislili, da bi karkoli predlagali, niti to, kje bi se lahko srečali, ker se preveč bojijo, da bi se njihove odločitve izkazale za slabe.

Kako začeti prijateljski odnos, kaj pomeni biti prijatelj?

Zaradi tega niso slabi prijatelji. V prijateljstvo prinašajo drugačne preference in osebnosti in prijatelji te razlike spoštujejo. Seveda se more bilanca dejanja in prejemanja na koncu izenačiti, vendar ne vedno in pri vsaki postavki, saj ni seznama obveznih postavk pri vsakem prijateljskem srečanju ali dejanju.

Ključno vprašanje v razvijanju prijateljstva je, ali menite, da bo bodoči prijatelj nudil tovarištvo in družbo, če boste lahko z njim kaj počeli, se pogovarjali, imeli podobna zanimanja in ali bo nudil čustveno podporo. Podobnost združuje, zato so si prijatelji pogosto podobni in zato so tisti znanci, ki so vam najbolj podobni, tisti, ki bodo najverjetneje postali vaši prijatelji.