Kaj vam pomenijo prijateljski odnosi, kako v njih delujete?

Nekateri potrebujejo v svojem življenju ogromno ljudi, da se čutijo izpopolnjeni, drugim pa ustreza, da imajo le nekaj posameznikov, na katere se lahko obrnejo in jih podpirajo. Ker smo si tako zelo različni, so različni tudi pogledi na prijateljske odnose. Prijateljske odnose lahko skozi astrologijo definiramo s kompozitom, ki pomeni sestavljanje. Kompozit se izdela s pomočjo tehnike središčnih točk. Lahko pa jih ocenimo tudi preko zodiakalnih znamenj in pripadajočih lastnosti.

POTREBUJEM VELIKO PRIJATELJEV IN PRIJATELJIC

Kaj vam pomenijo prijateljski odnosi, kako v njih delujete?

DVOJČKA

Dvojčki, najbolj družabno znamenje v svojem življenju potrebujejo veliko prijateljev. Zaradi svoje raznolikosti običajno z enim prijateljem govorijo o eni temi, z drugim o drugi. Dvojčki radi vedo vse o vseh, naj gre za najnovejše trače na delovnem mestu ali zgolj za zabavne podrobnosti, zato potrebujejo nenehno izmenjavo mnenj z različnimi posamezniki. Globina odnosa zanje ni ključnega pomena.

LEV

Levi potrebujejo publiko, da dobro izpadejo v središču pozornosti. S svojim lahkotnim pristopom k življenju želijo imeti ob sebi različne prijatelje, takšne, ki so optimistično naravnani in razumevajoči. Radi prepletajo zgodbe in prijatelje, ki so iz različnih krogov tudi med sabo povežejo. Njihov dan je neverjetno prazen, če se vsaj trije prijatelji ne spomnijo nanje. Seveda so do vseh prijateljev tudi najbolj radodarni.

TEHTNICA

Tehtnica potrebuje prijateljske odnose zato, da lažje deluje spontano in povzema nasvete od različnih posameznikov. Različni prijatelji je omogočajo trdno celoto, saj je vsak izmed njih za tehtnico nekaj posebnega, edinstvenega. Enemu prijatelju zaupajo ljubezenske težave, z drugim se odpravijo na sprehod, tretji pa je njihova tolažba, ko so žalostne ali razočarane.

Kaj vam pomenijo prijateljski odnosi, kako v njih delujete?

ŠKORPIJON

Škorpijonu prijateljski odnosi ogromno pomenijo. To je posameznik, ki se žrtvuje za prijatelje, ne glede na to koliko so stari in kakšni so. Skozi življenje gradi prijateljske povezave, ki so številne. Značilno za škorpijona je, da so njegovi prijatelji med sabo zelo različni, verjetno se tudi ne bi razumeli. Škorpijon pa je tisti, ki z vsakim najde stično točko in razumevanje. Sam se odloči, s katerimi bo imel globok odnos in s katerimi površinskega.

STRELEC

Strelec je posameznik, ki v samoti zelo težko deluje. Potrebuje neprestane interakcije z ljudmi, zato ima običajno veliko prijateljev. Strelec svojim prijateljem neprestano dovaja prepotrebni odmerek pozitivnosti, tudi če se stvari zdijo popolnoma negativne, zato je zelo zaželen v različnih krogih. Rad je obkrožen z najbližjimi prijatelji, tiste, ki mu niso tako zelo blizu prav tako zelo spoštuje in včasih celo idealizira. Ne mara se zapletati preveč globoko.

VODNAR

Vodnarji so znani po tem, da brez prijateljev težko živijo. Večkrat zamenjajo pomen besede prijatelj za besedo znanec ali kolega. Navdušeni so nad druženjem z različnimi karakterji, to je tisto, kar jim vliva voljo in optimizem. Radi poskusijo kaj novega, zato je veliko prijateljev z različnimi mnenji ali interesi zanje najboljša možna izbira.

DOVOLJ MI JE EDEN NAJBOLJŠI PRIJATELJ ALI PRIJATELJICA

Kaj vam pomenijo prijateljski odnosi, kako v njih delujete?

OVEN

Oven se izogiba manipulacijam in pretiranemu zapletanju v odnose, zato je zadovoljen z nekaj zvestimi prijatelji, katere zelo dobro pozna in ve, kaj lahko od njih, tudi v kočljivih situacijah pričakuje. Zelo iskren oven je posameznik, ki se težko zadržuje in dela da je nekaj kar ni, zato ga pravi prijatelji obožujejo, ostale pa običajno preveč vznemirja, da bi gradili prijateljske odnose z njim.

BIK

Bik potrebuje čas, da se prepusti, da začne zaupati. Le redki posamezniki si zaslužijo, da jim bik zaupa, da jih označi kot najboljše prijatelje. Bik je previden in trmast posameznik, ki ne mara svojih osebnih zadev razlagati v javnosti. Običajno si izbere eno ali dve osebi, s katerima je tesno povezan in ob katerih se počuti želeno in seveda zadovoljno.

RAK

Rak je najbolj zaščitniško in globoko čustveno znamenje, ki se zelo nerado razkriva.  Rak, je prijatelj za vse življenje, ki je zvest, poslušen in prijeten, le osvojiti je potrebno njegovo zaupanje, kar pa ni enostavno. Rak najbolje deluje v prijateljskem odnosu z eno osebo, ki ji je popolnoma predan in vedno na voljo. Več prijateljev ga zmede saj potem ni več tako zelo siguren vanje.

Kaj vam pomenijo prijateljski odnosi, kako v njih delujete?

DEVICA

Devica je zadržana oseba, ki ne želi svojih občutkov in skrivnosti deliti z drugimi. Običajno imajo skozi življenje enega ali dva prijatelja, ta odnos jih bogati, z njim se pretirano ne obremenjujejo, saj popolnoma zaupajo. Bolj se krog prijateljev device širi, bolj postaja nestrpna ter nezaupljiva, zato se običajno brani pred tem, da imela širok krog prijateljev.

KOZOROG

Kozorog je eno izmed najbolj delavnih znamenj, zato ima običajno premalo časa, da bi se družil s širšim krogom prijateljev. Močnega duha in izjemno predan je vedno zvest osebi, ki jo smatra za prijatelja. Redke prijatelje spusti popolnoma blizu, vedno ohranja svojo distanco. Za odnos, ki mu veliko pomeni, je pripravljen storiti vse. Če se kdo od prijateljev preveč prilepi na kozoroga, se bo hitro umaknil in pokazal kje je meja.

RIBI

Ribicam prijateljski odnosi sicer veliko pomenijo, vendar ne želijo biti razočarane ali izigrane, zato se običajno najboljše počutijo v tesni povezavi z enim prijateljem ali prijateljico. Vedno se bodo vživele v situacijo in znale svetovati. Prijatelji jih imajo radi, saj jih sprejemajo z vsemi njihovimi muhami in nadlogami. V večji družbi se posamezniki, rojeni v znamenju rib ne počutijo dobro.

Pripravljeno za Sensa.si