KAKO POMEMBNO JE DOSEČI DUŠEVNI MIR?

Znate poiskati duševni mir?
Znate poiskati duševni mir?

Znate poiskati duševni mir?

Predviden čas branja: 4 minutes

Naša najpomembnejša dobrina je duševni mir. Pravzaprav lahko svoj življenjski uspeh kadar koli izmerite s stopnjo sreče in duševnega miru in s tem, kako dobro mnenje imate o sebi in svojem svetu. Duševni mir je možen le, kadar ste v notranjosti popolnoma zadovoljni. Duševni mir dosežete, kadar sledite svoji intuiciji, svojemu notranjemu glasu, in ko delate in govorite stvari, za katere čutite, da so za vas prave in dobre.

Nihče ne more določiti, kaj lahko osreči drugega človeka.

Ker je vsaka oseba edinstvena, ima različne potrebe in želje in je motivirana z različnimi cilji in rezultati. Vsak od nas se lahko odloči le zase, kaj ga osrečuje. In vsak od nas se lahko odloči, kaj ga osrečuje, tako da posluša svoj notranji glas in sledi njegovemu vodstvu in usmeritvi. Vse duhovne tradicije imajo skupno vrsto preprostih načel. Prvo načelo je, da obstaja višja sila, ki nas ljubi, nas pozna, razume in želi za nas samo najboljše. Ni pomembno, kako se imenuje.

Tolažilno je, da verjamemo in sprejemamo, da obstaja višja sila, na katero se lahko obrnemo, ki nam želi dobro in ki nas bo vodila k početju in govorjenju pravih reči, če bomo le sledili svojemu notranjemu glasu.

Znate poiskati duševni mir?

Intuicija je eden največjih človeških darov. Vsak velik mislec je bil presenečen nad to čudovito močjo. In bolj ko poslušate svojo intuicijo, natančnejša postaja. Bolj ko poslušate svoj notranji glas, glasnejši in jasnejši postaja pri tem, da vas vodi k pravim odločitvam na vseh področjih vašega življenja. Načelo vseh duhovnih tradicij je zlato pravilo; Storite drugim, kar želite, da bi drugi storili vam.: Morda obstaja boljši način, kako živeti, kot je zlato pravilo, vendar ga še nihče ni odkril. Velike resnice so preproste. Presenetljivo je, koliko problemov, osebnih in družbenih, se lahko razreši, če bi se vsak odločil, da bo delal z drugimi na način, kot želi, da drugi delajo z njim.

Poslušajte ljudi tako, kot želite, da oni poslušajo vas. Bodite vljudni in spoštljivi do drugih ljudi, tako kot bi radi, da so oni spoštljivi in vljudni do vas. Bodite potrpežljivi in razumevajoči z ljudmi, kadar delajo napake, tako kot bi radi, da so oni potrpežljivi in razumevajoči, kadar jih naredite vi.

Znate poiskati duševni mir?

Univerzalno pravilo je izjemen vodnik za individualno vedenje.

Ne škodi nikomur in pomaga vsem. Zahteva resnico, poštenost in pravičnost. Univerzalno pravilo zahteva, da z vsemi ravnamo enako. Življenje po univerzalnem pravilu zahteva najvišjo duhovno in osebno disciplino. Tukaj so štiri vprašanja, ki si jih lahko redno zastavljate in nanje odgovarjate. Kakšen bi bil svet, če bi bili vsi takšni kot vi? Kakšna bi bila vaša država, če bi bili vsi takšni kot vi? Kakšno bi bilo vaše podjetje, če bi bil vsak v njem takšen kot vi? Kakšna bi bila vaša družina, če bi bili vsi v njej takšni kot vi?

Vsak od nas je delo, ki napreduje. Vsak od nas ima pred seboj dolgo pot. Vsak od nas ima veliko prostora za izboljšanje. Veliko stvari je, ki jih vsak od nas lahko naredi, da bi postal boljši človek in boljši član družbe. S tem, da si redno zastavljate vprašanja, vas bodo ta vodila k specifičnim spremembam in izboljšavam, ki jih lahko uvedete.