KAKO DOSEČI ČISTOST TELESA, UMA IN DUHA?

Vas zanima kako doseči čistost telesa, uma in duha?
Vas zanima kako doseči čistost telesa, uma in duha?

Vas zanima kako doseči čistost telesa, uma in duha?

Estimated reading time: 4 minutes

Kadar začutite, da vas bodo prepričale vaše telesne potrebe, si privoščite nekaj trenutkov za poglobitev v molk in prisluhnite svojemu notranjemu jazu. Samo prisluhnite in se potrudite, da za nekaj trenutkov zaustavite takojšnji, minljivi čutni užitek. V teh dragocenih trenutkih boste zbrali moč, da se uprete zahtevam ega. Celo če boste telesno nujo odložili le za hipec ali dva, boste naredili korak naprej. Počasi vam bo prešlo v navado, da boste razumeli svoje misli.

Če si boste dovolili razmišljati o prestopu na višji, duhovni temelj, se bodo kolesa, na katerih boste prehiteli ego, zavrtela hitreje.

Začnite sproti spremljati ocenjevalne misli, ki si jih dovoljujete pestovati iz dneva v dan. Izostreno zavedanje te ocenjevalne razvade pomaga, da se usmerite k ljubeči navzočnosti, ko na površje znova vzplava to razjedajoče razpoloženje. Oprostite si za vsa škodljiva ravnanja do zadnjega, ki ste se jim vdajali doslej. Vse vaše zastrupljeno razmišljanje, čustvovanje in obnašanje je bila metoda učenja, kako poseči svojo v egu utemeljeno istovetnost. Očitno ste potrebovali te izlete v strupeni pekel, da bi spoznali, česa v svojem življenju ne marate več.

Vas zanima kako doseči čistost telesa, uma in duha?

Namesto, da se s svojo družino in bližnjimi prijatelji neprestano o nečem pričkate, poskusite opustiti to na ljubo bolj miroljubnega gledališča.

Usmeritev k nevidni moči, ki omogoča mir, vas bo oddaljila od škodljivega prepira. Potrebujete le nekaj sekund premora za predah in spoznanje, koliko prijetnejši je mir. Odstranite manjša nezadovoljstva, ki jih nosite s seboj. Prikličite si v spomin, da je egu povšeči, če vas nenehno spremlja slaba volja, ki jo povzročajo ta drobna dražila. Zavedajte se drobnih nevšečnosti in jih pojmujte kot priložnost, da izveste več o svojem višjem vidiku, v katerem je mir.

Manjše nadloge ustvarja ego, da bi vas oskrbel z dnevno merico strupov. Prizadevajte si, da boste znali doživljati radost, ne da bi za to potrebovali karkoli od zunaj. Ko se boste navajali poglabljati in umirjati svoj notranji dogovor, se bo zgodilo nekaj čudovitega. Doživeli boste vrhunsko zadovoljstvo brez kakršnegakoli zunanjega dodatka. Čutili boste vrtoglavico,, vznesenost na čistejši način kot kdaj koli poprej. Ta občutek vam bo na voljo brez strupene primesi nečesa, kar bi nazadnje uničilo vaše telesno tkivo in spremenilo kemijske reakcije v vaših možganih.

Vas zanima kako doseči čistost telesa, uma in duha?

Naravna lekarna vašega telesa proizvaja vznesenost v sodelovanju z umom, ki ste ga izurili v umirjanju.

Ko vas bo objela radost enotnega polja, boste začutili, da se vaši procesi spreminjajo. Ko vam bo ta izkušnja na razpolago, vas ne bodo več privlačili strupi, ki sprožajo evforijo. Če se odločite za škodljive postopke, s katerimi boste zatirali druge, da bi nekoliko povzdignili sebe, boste neprestano sami slabe volje. Če pa oberete drugo možnost in se posvetite sebi, ter ste ljubeči do ljudi v svojem okolju, si boste zagotovili čisto srce in življenje v ljubezni.

Pretehtajte misel, da bi prijazno, korak za korakom odstranili razvade iz svojega življenja. Poskusite odkriti posamezne škodljive misli v hipu, ko se porodijo. Zdaj to, zdaj ono, dan za dnem in posrečil se vam bo prestop iz toksičnega v čisto. Če boste poskusili spremeniti vse hkrati, bo ego slavil, kajti razvadam se boste izmenično odpovedovali in se jim znova vdajali. Pač pa raje danes, ta hip, v  sebi trdno sklenite, da niste več pripravljeni živeti onesnaženega življenja.