KAJ LAHKO PRIČAKUJETE OD RETROGRADNEGA SATURNA V VODNARJU?

Stopili smo v obdobje retrogradnega Saturna v vodnarju. Kaj vam prinaša?
Stopili smo v obdobje retrogradnega Saturna v vodnarju. Kaj vam prinaša?

Stopili smo v obdobje retrogradnega Saturna v vodnarju. Kaj vam prinaša?

Predviden čas branja: 4 minutes

Saturn se je 4. junija začel gibati retrogradno v znamenju vodnarja, kjer se bo nahajal do 23. oktobra, ko se zavihti v direktno smer gibanja. Na srečo gre za zelo počasen prehod z učinki, ki niso tako očitni kot pri retrogradnem Merkurju, ki se je pred kratkim obrnil v direktno smer. Kljub temu je Saturn planet omejitev, trdega dela in zavzetosti, vreden pozornosti, saj bo ponudil priložnost za razmislek, revizijo in prestrukturiranje vseh temeljnih vidikov vašega življenja. Saturn vas želi naučiti lekcij, ki bodo pripeljale do novih temeljev, meja in zavez.

Kaj pričakovati med retrogradnim Saturnom?

Kljub temu da mnoge kulture poudarjajo Saturn v negativni smeri, je Saturn lahko v določenih okoliščinah za vas izjemno koristen. Vse skupaj, kar vas obdaja boste morda začeli jemati bolj resno, namesto da bi se počutili pod pritiskom. Odločitve boste sprejemali bolj premišljeno in jasno. Področjem kariere, odnosa in zdravja boste namenili več časa, lahko tudi dosežete konkretne rešitve. Retrogradnost Saturna je torej popolno obdobje, da se sprostite in reprogramirate v smeri notranjega miru.

Stopili smo v obdobje retrogradnega Saturna v vodnarju. Kaj vam prinaša?

Ker je Saturn planet, ki vlada karmi, je njegova retrogradnost čas, da se med tem tranzitom situacije iz preteklosti vrnejo v revizijo,  lahko pozitivno, lahko pa tudi negativno.

Vse je odvisno od kakovosti preteklih dejanj. Saturn je moder in pravičen, zato vaša slaba karma ne bo povzročila večjega kaosa, le pripravljeni bodite odgovarjati za svoja dejanja. V naslednjih štirih mesecih je ključnega pomena potrpežljivost. Sedaj se lahko izognete stresu in živčnosti, če uporabljate miren in razumen pristop k svojim odločitvam. Tranzit je idealen za odločitev, v kaj in v koga želite vložiti svoj čas in energijo. Prihaja priložnost, da se odločite, kakšen bo vaš naslednji korak.

Najboljši način za ravnanje s to energijo je preoblikovanje kakršnega koli negativnega razmišljanja v pozitivno smer.

Stopili smo v obdobje retrogradnega Saturna v vodnarju. Kaj vam prinaša?

Če na primer delate v službi, za katero veste, da se ne bo več dolgo nadaljevala, se osredotočite na novo priložnost. Če pride do razpada v vašem osebnem življenju, je razmerje po vsej verjetnosti preživelo svoj namen. Svojo  energijo osredotočite na nekaj pozitivnega in produktivnega, kar želite spremeniti. Veliko bo odvisno od vaše miselnosti. Če razmišljate pozitivno, delate dobro in ostanete organizirani, pričakujte umirjeno ter stabilno obdobje. Ker se Saturn giblje skozi znamenje vodnarja, boste njegov vpliv najbolj čutili rojeni v fiksnih znamenjih, vodnarja, bika in škorpijona.

Pomembni datumi v obdobju retrogradnega Saturna

  • 18. junij: retrogradni Saturn se obrača proti Veneri, ki prehaja skozi bika, kar zahteva preverjanje resničnosti glede odnosov, denarja in vrednot.
  • 31. julij: Merkur, ki se premika skozi leva, bo nasprotoval retrogradnemu Saturnu, kar lahko spodbudi komunikacijsko dramo.
  • 7. avgust: Ko se retrogradni Saturn spopade z Marsom v levu, bi lahko začutili nekaj nezadovoljstva, saj boste na vsak način želeli napredovati, medtem ko lahko Saturn reče ne.
Stopili smo v obdobje retrogradnega Saturna v vodnarju. Kaj vam prinaša?

Najboljši način za spopadanje s tem astrološkim premikom je plavati s tokom. Poskusite se bolj kot na karkoli drugega osredotočiti na svoje osebno počutje. Opravite preprosta opravila, kot je preverjanje neodprte pošte ali ogled filma, ki je že dolgo na vašem seznamu za spremljanje. Ne pozabite, da Saturn ljubi red in strukturo. Torej izvajajte dejavnosti, ki vam pomagajo bolje organizirati svoje stvari in sebe. Nastavite koledar dejavnosti tako, da vas delo ne posrka vase. Ne glede na karmo, je to čas, da delujete počasi in premišljeno. Ni treba hiteti, pa naj bo to delo ali odnosi.