IZRAZITO POZITIVNE IN NEGATIVNE LASTNOSTI ZNAMENJA RIBI

Katere so najbolj izrazite pozitivne lastnosti znamenja ribi in katere najbolj negativne?
Katere so najbolj izrazite pozitivne lastnosti znamenja ribi in katere najbolj negativne?

Katere so najbolj izrazite pozitivne lastnosti znamenja ribi in katere najbolj negativne?

Predviden čas branja: 9 minutes

Vodno astrološko znamenje ribi je tesno povezano s sprejemljivo ter ponotranjeno energijo. Skozi življenje jih vodijo občutki, še posebej občutljivi so na razpoloženje in motive drugih. Kot spremenljivo znamenje se znajo prilagajati in se izmuzniti v dobrem ter slabem smislu. Simbol sta dve ribi, obrnjeni v nasprotni smeri, kar odraža dvojnost njunega nenehnega notranjega boja. Po eni strani želijo biti uspešni, zaposleni, zagnani in aktivni, po drugi strani pa si želijo le potegniti odejo čez glavo in ostati v samoti. Zanimajo se za duhovno, mistično, ter okultno plat življenja.

Moderen svet večino rib nervira, raje bi živele v tradicionalnem obdobju, brez računalnikov, avtomobilov in vseh pripomočkov. Povezane so z naravo, ki je njihov balzam za dušo v težkih trenutkih.

Katere so najbolj izrazite pozitivne lastnosti znamenja ribi in katere najbolj negativne?

Ribice so povezane z mitom o Erosu in Afroditi. Boginja Afrodita in njen sin Eros sta se skrila med trstje na bregovih reke Evfrat, ko ju je zasledovala strašna pošast s kačjo nogo. Afrodita je v strahu, da bi jo našli, prosila vodne živali za pomoč. V eni različici mita sta dve ribi priplavali do matere in sina in ju prepeljali na varno ter jima zvezali repa skupaj, da ju ne bi ločili v vodi. Ribe so bile nagrajene za svojo hrabrost tako, da so dobile prostor na nebu kot ozvezdje Ribi.

Živeti svoje življenje je za rojene v znamenju rib kot romantična pesem.

Znajo razumeti, da sta resničnost in fantazija povezani na isti neskončni ravnini. Večkrat dvomijo v svojo inteligenco, ker družba, v kateri živimo, daje večji poudarek strukturiranim možganom z zmožnostjo analize podatkov in informacij, medtem ko rojeni v znamenju rib absorbirajo in delujejo na podlago čustev. Svojega argumenta večkrat ne morejo dokazati, ker njihovo mnenje temelji na občutku. Njihov moto so ustvarjalnost in sanje, obožujejo raziskovanje svoje brezmejne domišljije, ki je čarobna, skrivnostna in pogosto strašljiva.

Ribe so izjemno radodarne in znane po tem, da postavljajo potrebe drugih pred svoje. Pomembno jim je, da so ljudje, ki jim je mar zanje, srečni, zato se bodo potrudili, da bi naredili nekaj prijaznega ali pomagali pri težavi, ki jo imajo, pa čeprav je včasih to na račun njihove lastne sreče.

Osebnostne lastnosti so na splošno povezane z njihovim vladarjem Neptunom, planetom duhovnosti.

Ravno zato so globoko intuitivni in psihično dojemljivi. Njihova moč je v njihovi sposobnosti, da globoko čutijo in so uglašeni z drugimi na način, ki ga nihče drug ne zmore. Če želijo, so izredno odporni in prilagodljivi. Ribice so družinsko usmerjene, tako moški kot tudi ženske. Zanje je družina prednostna naloga skozi vse življenje. Obožujejo družinska srečanja, radi klepetajo z otroki, starši, gradijo prijateljski odnos in želijo ohraniti globoko vez. Znani so po tem, da so izjemno nesebični in skrbni. Po drugi strani pa lahko igrajo na karto žrtve, če menijo, da jim vse kar ponujajo, ni podarjeno nazaj.

Katere so najbolj izrazite pozitivne lastnosti znamenja ribi in katere najbolj negativne?

Čeprav so zelo intuitivni, imajo pogosto težave pri razločevanju med dobrimi in slabimi ljudmi, saj želijo v vseh videti najboljše.

Ribice delujejo brez obotavljanja ali dvoma, ki omejuje popolno izražanje sebe ali izkušnjo občutkov. Ravno zato so jim kreativne dejavnosti pisane na kožo. So odlični umetniki ter ustvarjalci, saj se znajo popolnoma odklopiti. Z umetnostjo skušajo kanalizirati svojo bolečino, zaradi česar se popolnoma potopijo v svet kreativnih korakov. Njihovo vedenje se bistveno spremeni glede na to, kdo je v bližini. Delujejo kot prepustne membrane, ki zamišljeno prepuščajo stvari, ki tečejo skozi njih. So tempelj brezmejne energije, ki je kompleksna, vendar mistična.

Ribice so spretne ne le v reševanju lastnega trpljenja, temveč tudi pri usmerjanju tistih ki trpijo, saj se znajo popolnoma poistovetiti z njihovo zgodbo in težavami.

So odlični svetovalci, terapevti, naučiti se morajo le, da se preveč ne zapletejo v zgodbe drugih, ter postaviti mejo, do katere lahko pomagajo in kje se je potrebno ustaviti. Sočutje je značilnost vseh rib. Delujejo kot skrbni medvedi ter so ustvarjeni za pomoč drugim. Če potrebujete ramo za jok so ribe, ki so neverjetno empatične in usklajene s čustvi drugih odlična izbira. Če vidijo nekoga, ki joka, bodo takoj želeli vedeti, kako lahko pomagajo, in morda celo sami začnejo jokati iz sočutja.

Katere so najbolj izrazite pozitivne lastnosti znamenja ribi in katere najbolj negativne?

Morda se včasih ne morejo spomniti objektivnih dejstev situacije, lahko pa se spomnijo čustev, ki so jih v določeni situaciji občutili. Njihovo iracionalno inteligenco lahko včasih napačno razumemo. V resnici ne gre za nekakšno nadnaravno moč, ampak za akutno občutljivost za čustvene informacije, ki ostanejo zunaj okna zaznave večine ljudi.

Čeprav vlagajo ogromno truda v skrb za ljudi, pogosto težko sprejmejo pomoč drugih.

To je deloma zato, ker se počutijo nerazumljene ali pa zaradi njihovega ega. Ker so tako zaupljivi in ​​radodarni, jih je mogoče izkoristiti. Večkrat se začnejo zapirati vase, kot način samozaščite. Njihovi občutki so že dovolj močni, zato ne željo, da bi se z njimi poigravali še drugi ljudje.

Negativne lastnosti, ki so lahko samouničevalne

Katere so najbolj izrazite pozitivne lastnosti znamenja ribi in katere najbolj negativne?
  • Zapiranje vase je negativna plat, vendar ga znajo ribi pretvoriti v darilo, s katerim vse vrste bolečine spustijo vase, jih analizirajo in na koncu izpustijo.
  • Idealistično, transcendentalno energijo rib opisuje stavek da vse, česar ne more spremeniti v nekaj čudovitega, pusti za sabo. Realnost ribe ne navdušuje. Verjame samo v opojnost, v ekstazo, in ko jo navadno življenje oklene, tako ali drugače pobegne v svoj svet.
  • Obdarjeni so s sposobnostjo videti onstran razuma ali prepričanja. Sanjski idealizem je lahko zanje tudi pot v propad. Ko se jasno pokaže krutost težav ali krhkost njihovih iluzij, so ribe dovzetne za globoko razočaranje, samopomilovanje in depresijo.
  • Če iščete romantično osebo, je ribica moški ali ženska sicer najboljša izbira. Na odnose gledajo kot na združitev uma, telesa, duše ter čarobnosti. Soodvisnost je lahko velika težava saj se običajno tako močno raztopijo v predmetu svoje naklonjenosti, da izgubijo nadzor nad samim seboj.
  • Največji vir razočaranja za ribe je v nerealističnih pričakovanjih. Ponavadi gledajo na svet skozi dimno zaveso lastnega idealizma in ko ljudje, odnosi, naključja ali situacije ne izpolnijo njihovih pričakovanj ter sanj, to težko sprejmejo. Večkrat jih, ko gre nekaj narobe, tudi če je krivda na dragi strani grize občutek, da za nekoga niso dovolj dobri.
  • Ribice so sposobne lagati, da bi prihranile slabo voljo ali da ne bi ranile vaših čustev ali da bi se izognile odgovornosti. Razočarajo zaradi nepojasnjenih odsotnosti in zmedenih metafor.
  • Slabost rib je, da so pogosto vzrok za lastne drame in vznemirjenja. Kot da bi bili nekoliko odvisni od melanholije. Intenzivno želijo občutiti stvari in v žalosti se večkrat zadržijo dlje kot ostali. Iskanje intenzivnih čustvenih izkušenj včasih povzroči, da ribice iščejo situacije, ki so podzavestno samouničujoče, in se nato znajdejo v vlogi žrtve.
  • Tako kot ostala vodna znamenja, lahko tudi rojeni v znamenju rib hitro postanejo pesimistični ali izgubljeni. Če zadeve niso zastavljene ali če si ne morejo določiti želene poti, verjamejo, da se bo zgodil najslabši scenarij. Pogosto so prizadeti zaradi spoznanja, da nimajo vsi ljudje najboljših namenov.
  • Biti občutljiv je v sicer nekaj vsakdanjega, a ribice lahko včasih postanejo preveč čustvene in svojo šibkost projicirajo na svoje bližnje. Zaradi njihove nepripravljenosti ravnati z realnostjo težko razumejo vidike drugih. Niso dovolj samozavestni da bi vztrajali in podajali močne argumente.
  • Nizka samopodoba še posebej pri ženska ribicah negativno vpliva na njihovo moralo, kar lahko uniči odnose. Manjkajo jim sposobnosti odločanja in so nervozni, preden naredijo prvi korak. Zaradi  ležernega pristopa do življenja so pogosto premalo odločni, da bi ukrepali in usmerjali življenje.
Katere so najbolj izrazite pozitivne lastnosti znamenja ribi in katere najbolj negativne?

Različnost osebnosti je sicer povezana tudi z ostalimi faktorji, pa vendar ribice priznajte, da vas je v bistvu zelo težko razumeti.

Ribice ste kot nedolžni vizionarji, ki želijo narediti svet boljši. Ljudem pomagate na kakršen koli način, saj vam to daje občutek zadovoljstva. Lahko se izgubite v odnosih, lahko postanete razočarani. V drugih vidite najboljše in pričakujete, da bodo ravnali v skladu s tem. Ko drugi ne živijo v skladu z vašimi zamislimi o tem, kdo ste, se lahko počutite zaslepljene in izdane. Potrebujete močne, trdne odnose, takšne, ki vam omogočajo, da ste pristni. Morate biti svobodni pri izražanju in čutiti da ste globoko ljubljeni in iskreno spoštovani.

Pripravljeno za Čvek v križankah