ISKRENO SPORAZUMEVANJE V ODNOSIH

Kako pomembno je, da je sporazumevanje v odnosih iskreno?
Kako pomembno je, da je sporazumevanje v odnosih iskreno?

Kako pomembno je, da je sporazumevanje v odnosih iskreno?

Estimated reading time: 4 minute

Poznavanje razlike med ljubeznijo do partnerja ali kogar koli in željo, da stori, še ne pomeni, da ne smete, če si kaj želite, za to tudi prositi. Seveda lahko, a zdaj veste, da partnerjeva ljubezen do vas nima nič opraviti z njegovim odgovorom. Ugotovili boste, da ga brez skritih namenov veliko lažje prosite za kar koli. Ko bo partner spoznal, da ste zadovoljni z vsakim njegovim odgovorom, bosta morda skupaj odprla novo poglavje iskrenega zaupanja.

To pomeni, da ste ne glede na morebitne odzive drugih iskreni v svojih odzivih in odgovorih. A da bi to lahko storili, morate najprej spoznati tisto, kar je resnično za vas. Neiskreni da pomeni ne samemu sebi. Ljudje prosijo za veliko stvari. Ko spoznate, da je vaš iskren odgovor ne, jih veliko lažje zavrnete, saj to storite z ljubeznijo. Ne je en del, ljubezen pa drugi del vašega odgovora. Odkrijte besede, ki so ljubeče, naravne in resnične za vas.

Kako pomembno je, da je sporazumevanje v odnosih iskreno?

Hvala za vprašanje in ne. Da, razumem, in ne. Lahko, da imaš prav, in ne. Rada te imam, in ne. Vidim, da tebi to ustreza, in ne. Želim ti ustreči, in ne. Bojim se te zavrniti, prosim podpri me, in za zdaj je moj odgovor ne. Ne vem še. Prosim vprašaj me pozneje. Če niste vešči v sporazumevanju ter se zaradi tega počutite ne razumljive in neljubljene, se vam kaj lahko zgodi, da nikoli ne spoznate, kako močno bi se spremenil vaš svet, če bi le prosili za tisto, kar si želite.

Vedite, daje prvi korak do dobre komunikacije komunikacija s samim seboj. Zamislite si nekaj, kar si želite, a vam je neprijetno prositi za to. Upate, da boste želeno dobili od partnerja, če pa vam ne bo ustregel, mu boste zamerili. Pošiljali mu boste drobne namige, igrali žrtev in v njem skušali prebuditi slabo vest, ves ta čas pa se boste počutili neljubljene.

Kako pomembno je, da je sporazumevanje v odnosih iskreno?

Ljudje ne zmorejo predvidevati vaših želja, saj niso jasnovidni. Ko prosite za tisto, kar si želite, je pomembno vedeti, da drugi morda ne bodo vedno želeli ali bili svobodni ali v nekaterih primerih bili dovolj iskreni ustreči vaši želji. Ko se vam to zgodi, prosite nekoga drugega ali pa preobrnite prošnjo in vprašanje samega sebe. Podarite sebi tisto, kar mislite, da si želite. Ko vas zavrnejo vsi, kdo vam še preostane?

Morda si želite, da bi bil nekdo bolj iskren z vami, da bi govoril ali ne govoril z vami, da bi bil vaš prijatelj, da vas ne bi nadlegoval, da ne bi bil vedno tako prijazen. Morda odkrijete, da je tisto, za kar si resnično želite prositi, ljubezen. Če ste pritrdili, bodite pozorni na vzgib, ki želi v zameno za ljubezen ponuditi nekaj. Kaj bi se zgodilo, če bi prenehali trgovati z ljubeznijo in si jo dovolili občutiti v celoti? Eden izmed načinov, kako razločiti ljubezen od trgovanja, je, da vselej ko podarite darilo iz ljubezni, podarite zadovoljstvo sebi.

Preberite tudi 3. HIŠA V ASTROLOGIJI: KAKO KOMUNICIRATE? in KOMUNIKACIJA MED ŽENSKO IN MOŠKIM