HOROSKOP: VAM POGOSTO ZMANJKA VOLJE?

Ste pogosto brezvoljni in se težko spravite h kakšni zadevi?
Ste pogosto brezvoljni in se težko spravite h kakšni zadevi?

Ste pogosto brezvoljni in se težko spravite h kakšni zadevi?

Predviden čas branja 4 minute

Ste že kdaj pomislili, da preprosto nimate dovolj volje? Volja je samo beseda, ideja, ni resnična. Vaši možgani nimajo nobene posebne strukture, ki bi vsebovala tako imenovano voljo. To ni nekaj, česar bi imeli na razpolago v določenih količinah ali nanjo vplivali. Razlog zakaj nekateri verjamejo, da nimajo volje, je preprosto v tem, da se ne lotijo tistega, česar bi se morali. Na pomanjkanje truda pa vplivajo drugi razlogi, popačeno mišljenje in nezmožnost, da bi se ustrezno nagradili. Ukvarjanje s popačenimi mislimi in snovanje nagrad zatorej deluje mnogo bolje, kakor čakanje na voljo. Katerim posameznikom glede na znamenja zodiaka pogosto zmanjka volje?

VODNAR

Vodnarji, čeprav slovite po napredem delovanju, vam velikokrat zmanjka volje. Vaš um vam morda prigovarja reči, kot so, nimam časa, preveč sem utrujen, ni vredno truda, ali videti bom neumno v primerjavi z drugimi, ki imajo bistveno boljšo kondicijo. Če čakate, da bo motivacija kar sama potrkala na vrata, boste še dolgo čakali. Ni prav veliko takih, ki bi se zjutraj zbudili z nenadnim navalom navdušenja nad zadevami. To pa zato, ker motivacija pogosto sledi dejanjem, če menite obratno, postavljate voz pred konja.

Ste pogosto brezvoljni in se težko spravite h kakšni zadevi?

Druga težava, ki botruje pomanjkanju motivacije, je ta, da si ne zastavite pravega načrta, kako bi se ustrezno nagradili za trud.

Čez čas boste ugotovili, da je že na primer telovadba sama po sebi nagrada, zato se vam za motivacijo ne bo več potrebno posebej nagrajevati. Ko minejo bolečine, ki so posledica nerazgibanosti, in se poveča vaša vzdržljivost, boste odkrili še druge nagrade, ki jih prinaša gibanje. To je lahko poseben čas, ko razmišljate o rešitvah problemov.

RIBI

Ribice, čeprav se vam velikokrat utrne marsikatera ustvarjalna misel, vam običajno zmanjka energije, da bi jo popeljali do realizacije. Občutek, da ste nekaj dosegli, je odličen zato se potrudite, da sliko, ki ste jo naslikali tudi prodate. Medtem ko ste strastni glede svojih prizadevanj, ne marate preveč trdo delati, prav tako ste nagnjeni k odlašanju. Prav tako vam večkrat primanjkuje volje za ohranjanje stikov.

Pokličite prijatelja, s katerim že celo večnost niste govorili.

Ponudite pomoč družinskim članom pri čiščenju ali podobnih projektih. Ohranjanje vezi ne zahteva nujno veliko časa ali denarja, zahteva pa nekaj truda. Ta trud se obrestuje ne le vam, temveč tudi vašim prijateljem, družini in skupnosti. Vez vedno vzdržujte z vsaj eno drugo osebo. Kadar se z nekom tako povežete, koristite obema.

Ste pogosto brezvoljni in se težko spravite h kakšni zadevi?

STRELEC

Strelcu je pomembno predvsem da se dogaja ter da se zabava, zato mu za težje podvige in resne naloge običajno zmanjka volje. Strelec ceni svojo neodvisnost, zato namesto da bi se prilagodil ekipi živi po svojih pogojih. Strelec in strelka sta zabavna sodelavca, saj vas bosta razvajala z zgodbami o svojih divjih dogodivščinah.

Vendar nista zanesljiva, ko je potrebno narediti več od povprečja.

Svoje delo dobro opravljajo, ko imajo energijo, vendar se ta energija hitro preusmeri pot k nečemu prijetnemu. Zaradi trdega dela se veliko strelcev v življenju počuti omejene. Tudi za gospodinjska opravila, kuhanje in razne malenkosti strelec običajno ne najde prave volje. Svoje obveznosti odlagajo do zadnje minute in upajo, da jim jih ne bo treba izpolniti.

Pripravljeno za Govori.se