GOVOR IMA DOBRO IN SLABO PLAT

Govor je tisti, ki odraža našo energijo

Govor je tisti, ki odraža našo energijo

Predviden čas branja: 4 minutes

Nič ne prihaja tako globoko iz notranjosti in z ničemer se ne moremo tako razločno izraziti, kakor s svojim govorom. Njegova govorica je med vsemi bitji najbolj natančna. S pomočjo govora uspemo nekaj opisati tako natančno, in lahko tisti, ki nas poslušajo pred svojimi notranjimi očmi uzrejo, kar je bilo ustno opisano. Seveda govor služi, in je služil, tudi prikrivanju dejanskega stanja za izkrivljanje, za opis stvari in dogodkov, kakršni v resnici niso. Govor se s tem razteza od resnice do izmišljotine, od izmišljotine do domišljanja od domišljanja do laži. Kakor prav vse na zemlji, ima tudi govor dve strani dobro in slabo.

Govor je pa sam po sebi brez vrednosti, čeprav je velik dar.

Brez vrednosti je zato, ker je le od našega namena odvisni, ali ga boš uporabil na dober ali na slab način. Kričanje ni ustrezna oblika komunikacije, kljub temu pa je v nekem trenutku popolnoma pravilno, če na nekoga kričimo, ker ga s tem morda rešimo. Vselej je vaš namen tisti, ki odloča, ali je nekaj dobro ali slabo. Če nekaj naredite iz ljubezni, je to dobro, če pa nekaj naredite iz hladne preračunljivosti, je to slabo, za vas.  Če svojega govora me uporabljate le z namenom, da bi razumeli drugega, temveč tudi da bi bili razumljeni s tem dosežete obojestransko izmenjavo in tedaj govor postane komunikacija.

Govor je tisti, ki odraža našo energijo

Mnogi te stopnje ne dosežejo. Svoje besede izgovarjajo tako, kot da mečejo ploščate kamne po gladini jezera. Ob tem jih ne zanima, kaj se zgodi s kamnom in jezerom. Glavno, da kamen skače. Tudi pogovarjajo se na enak način. Svoje besede izgovarjajo ne oziraje se na to, kako se ob tem počuti sogovornik. Pogosto jim je popolnoma vseeno, kako besede učinkujejo na drugega. Oni so svoje povedali, in to je tisto, kar jih zanima in kar zanje šteje.

Takšen odnos je zelo kratkoviden in v svojem bistvu tudi mračen.

Življenje pa je velika razvojna piramida. Čim višja je vaša zavest, tem bliže ste vrhu, in tem večja in trajna je vaša radost. Življenje je šola ljubezni, to pomeni sposobnost videti, kje je drugi. Izpiljeno sporazumevanje pa ne pomeni samo to, da se izražate tako, da vaš sogovornik razume in se počuti razumljenega. Dobro sporazumevanje dokazuje tudi to, da ste na poti proti vrhu piramide prišli že zelo daleč in ste s tem dosegli raven, kjer lahko doživite veliko radosti.

Govor je tisti, ki odraža našo energijo

Govor in komunikacija sta zato resnični izraz duše.

Zato svetnik govori z mehkim, ljubečim glasom, ki se takoj dotakne vašega srca. Poleg tega pa je njegovo komuniciranje usmerjeno tako, da ob tem njegovi interesi ostajajo v ozadju, vaša želja oziroma potreba pa ima prednost. Svetnik vam na očiten način izraža, da vam stoji ob strani, da pozorno posluša, kaj mu govorite, in da se s celim svojim bitjem prizadeva dati odgovor, ki bo dosegel vaše srce in dušo.

Zavedajte se neznanske sile in moči govora. Nikoli ne mislite, da nikomur ne morete skriviti niti lasu na glavi. Prav nasprotno vedite da s svojim govorom določate radost ali trpljenje mnogih ljudi. Torej, na obrazih drugih ljudi pa tudi na svojem odrazu. Širite toliko smehljajev, kolikor le morete. To je resnično mojstrstvo življenja.