BARBARA JE ZARADI VIDEZA TARČA OPRAVLJIVIH SODELAVK

Bralka Barbara je zaradi videza tarča opravljivih sodelavk
Bralka Barbara je zaradi videza tarča opravljivih sodelavk

Bralka Barbara je zaradi videza tarča opravljivih sodelavk

Predviden čas branja: 3 minutes

Imam težavo, ki bi se marsikomu zdela smešna. Pred letom dni sem čisto po sreči dobila zaposlitev v enem izmed vodilnih podjetij v državi. Moje delovno mesto zahteva posloven stil, kar mi je bilo takoj jasno, zato sem si, sicer s težavo, ker tudi doma niso premožni kupila nekaj bolj elegantnih oblačil, tudi nihče od nadrejenih me nikoli ni opominjal glede oblačenja, šok pa sem doživela, ko sem bila prejšnji teden v toaleti in so vstopile moje drage sodelavke, niso vedele da sem notri in začele so me konkretno ogovarjati.

Da hodim v službo kot kmetavzarka, da si ne znam kupiti oblačil, da imam neurejene obrvi, kako se lahko vozim s tako starim avtom in da jim je nerodno, da bi me kamorkoli povabile s sabo.

Bralka Barbara je zaradi videza tarča opravljivih sodelavk

Bila sem v velikem šoku, tiho, počakala da so šle in planila v jok. Do mene se sicer obnašajo hinavsko, vendar v meni vre iz dneva v dan tisti grenak občutek, da vendar tudi če bi želela, ne morem slediti njihovim trendom, saj vendar nimam dovolj denarja. Potem sem se vprašala, ali resnično želim, da so to moje prijateljice? V bistvu ne, ampak boli me pa, da zato, ker nisem v njihovem rangu tako zlobno, grdo in žaljivo govorijo za mojim hrbtom. Kaj naj storim? Barbara

Nasvet bralki

Spoštovana Barbara, znašla ste se v kruti realnosti današnjega časa, ko je vedno bolj videti in zaznati razliko med bogatimi in tistimi, ki si težko karkoli privoščijo. Dobila ste službo v okolju, ki sicer zahteva urejenost, vendar kot pišete sami, ste temu tudi namenila pozornost. To, kar se vam dogaja je nedopustno, vendar je žal prevladala večina, ki ima več pod palcem. Kar ste slišala, so resne žalitve, vendar bi s tem, če bi zadeve povedala naprej težko karkoli rešila.

Svetujem vam, da svoje sodelavke enostavno jemljete z rezervo, se z njihovimi nesramnimi pripombami ne ukvarjate preveč in si jih ne jemljete k srcu.

Bralka Barbara je zaradi videza tarča opravljivih sodelavk

Dejstvo je, da lepota in prava vrednost izvirata iz notranjosti, ne zunanjosti in tega se vi še kako dobro zavedate. Kar je seveda pohvalno. Prav je, da ste navezana na svoj star avto, ki ima dušo in prav je, da svoj prosti čas preživljate s prijateljicami, ki vas cenijo, ne pa s kvazi lepoticami, ki jim je pomembno samo, če imajo nekaj novega in se hranijo s tem, da ogovarjajo druge, česar si pa vi seveda nikakor ne želite.

Ostanite ponosna nase, takšna kot ste in si ob njihovih hinavskih nasmeških predstavljajte, kako uboge so v resnici in kako uboge bi bile, če bi morale živeti  s tem denarjem, ki ga imate vi na razpolago, pa se z njim čisto dobro znajdete. Poskusite se naslednjič, ko boste imela občutek, da so se zopet spravile na vas, vsemu skupaj le prijetno nasmehniti.

Pripravljeno za Govori.se