GAJA JE RAZOČARANA NAD NESRAMNIM BRATOM

Bralka Gaja prosi za nasvet, saj jo brat želi izriniti iz njenega doma
Bralka Gaja prosi za nasvet, saj jo brat želi izriniti iz njenega doma

Bralka Gaja prosi za nasvet, saj jo brat želi izriniti iz njenega doma

Predviden čas branja 3 minute

Z bratom sva skozi življenje dobra prijatelja. Vedno sva se razumela ter si stala ob strani. Pred nekaj meseci je končal dolgoletno razmerje in mamo prosil, če se lahko vrne domov samo za nekaj časa, da se sestavi. Seveda smo se vsi strinjali, da mu priskočimo na pomoč. Vendar so se že na začetku zadeve začele komplicirati, saj je brat samozavestno povedal, da on v eni sobici ne misli živeti, da potrebuje več prostora. Najbolj sem bila šokirana, ko je začel na glas razmišljati, da bi lahko jaz šla v njegovo sobo, on ki je vajen večjega stanovanja pa bi lahko šel v moje.

Z grenkim priokusom sem bila užaljena, mami sem povedala da se ne strinjam. Ona pa me je skoraj prosila, naj razmislim.

Odkar sem mu rekla, da sem preveč vložila in da sem navezana na svoj dom ter da se ne bom preselila se sploh več ne pogovarja z mano. Doma je že nekaj mesecev, mama je zaradi njega ves čas pod pritiskom, saj se neprestano pritožuje kaj vse bi bilo potrebno storiti, naredi ničesar. Dovolj imam tega, da se zanj vedno najde izgovor, jaz pa sem samoumevna. Kaj naj storim, saj v domačem okolju nisem več sproščena? Gaja

Bralka Gaja prosi za nasvet, saj jo brat želi izriniti iz njenega doma

Nasvet za bralko

Spoštovani, ljudje se spreminjajo in vedno več je takšnih, ki vidijo le sebe, ki so brez pravega občutka do soljudi. Vaš brat je prišel nazaj domov zaradi svoje kočljive situacije. Verjetno se je v teh letih, ko je živel zase malce razvadil, ter pozabil na prilagajanje v primeru sobivanja. Namesto da bi izrazil hvaležnost, da ste ga sprejeli, je začel postavljati pogoje, v upanju, da mu boste ustregli.

Prav je, da ste njegovo ponudbo zavrnili, saj vendar živite stabilno življenje, niti niste krivi za njegovo situacijo tako da ne vidim razloga, zakaj bi morali vi v majhno sobico.

Bralka Gaja prosi za nasvet, saj jo brat želi izriniti iz njenega doma

Mama se nahaja v fazi, ko se ji brat smili in bi za pomoč žrtvovala tudi svoj mir, vendar sem prepričana, da tudi njo nastala situacija v podzavesti obremenjuje. Razumem da vas bolj, da vas brat ignorira, saj ste se vedno dobro razumeli z njim, zato vam svetujem, da se pogovorite z njim in mu še enkrat natančno razložite svoja stališča.

Povejte mu da mu boste z veseljem pomagali, vendar niste pripravljeni žrtvovati svojega doma in življenja. Glede na celotno situacijo pa vas brat morda preseneti z odločitvijo da se tudi sam doma ne počuti dobro ter da se bo odselil na svoje. Ključnega pomena za vas je ohraniti svoj jaz ter se odločno boriti zase.

Pripravljeno za Govori.se