AJDA JE ZAPRAVILA SKUPEN DENAR, BOJI SE REAKCIJE PARTNERJA

Bralka Ajda je šla predaleč s svojim zapravljanjem, sedaj se boji, kako bo odreagiral partner
Imate težavo? Pokličite za nasvet 090 44 11.

Bralka Ajda je šla predaleč s svojim zapravljanjem, sedaj se boji, kako bo odreagiral partner

Predviden čas branja: 3 minutes

Imam težavo, ki je sama ne znam rešiti. Rada nakupujem, kot večina žensk, vendar je moje nakupovanje preseglo vse meje, zapravila sem vse svoje prihranke, ki sva jih s partnerjem nameravala porabiti za nakup stanovanja. On ves čas živi skromno, ničesar si ne privošči, saj pravi, da je zanj najpomembnejše, da kupiva svoje stanovanje. Jaz se z njim nekako ne strinjam.

Živim življenje in si rada kaj privoščim, zato me njegov stiskaški način močno omejuje, kljub temu da ga imam neizmerno rada.

Vse skupaj je doseglo vrh, ko je prejšnji teden zahteval od mene, da mu pokažem stanje na svojem računu, saj je naletel na eno priložnost nakupa. Ker mu svojega minusa na računu nisem mogla več skrivati, sem se mu zlagala, da sem večjo vsoto denarja posodila sorodnici, ki mi ga bo vrnila. Za trenutek je bil pomirjen, jaz pa sem vsaki dan bolj nervozna, saj me sprašuje, kdaj bom dobila denar nazaj, da lahko začneva z nakupom. Kaj naj storim, saj me tole močno obremenjuje?
Ajda

Bralka Ajda je šla predaleč s svojim zapravljanjem, sedaj se boji, kako bo odreagiral partner

Nasvet bralki

Spoštovana Ajda, res velika težava, saj vam je partner ves čas zaupal in pričakoval, da je tudi vaša želja, da se spustita v nakup nepremičnine. Skušajte ga razumeti, da želi vedeti, kaj lahko od vas pričakuje na tem področju, zato vas tudi nenehno sprašuje, da bi lahko naredil načrt in se umiril. Njegovo razmišljanje v bistvu ni napačno, vendar ga vi verjetno težko razumete, saj so vaše želje drugačne. Ste mu to kdaj povedali na glas?

Če niste, je sedaj pravi čas, da se z nastalo situacijo soočite in mu priznate vse po pravici, saj se boste le tako lahko znebili močnega bremena, ki je nastalo v povezavi z neljubo situacijo.

Zasluži si iskrenost, saj je oseba, ki vas ceni in vas ima rada. Ne bodite jezni name, ampak vaše težave z zapravljanjem se prav tako kot vas, posledično dotikajo tudi njega. Vprašajte se ali imate res namen dolgoročno graditi z njim razmerje, saj mu s tem, kako delujete dajete občutek, da vam je vseeno za vajino skupno prihodnost, ki si jo on očitno predstavlja nekoliko drugače kot vi.

Bralka Ajda je šla predaleč s svojim zapravljanjem, sedaj se boji, kako bo odreagiral partner

Globo razmislite in si vzemite čas, da ugotovite, če je on resnično prava srčna izbira, saj v primeru če je, skušajte razumeti njegove želje. Lepo bi bilo tudi, da ste iskreni do njega, saj s prikrivanjem dolgoročno ne boste rešili ničesar. Svetujem vam, da proučite svoje prioritete in morda boste sami prišli do spoznanja, da tudi vam ni všeč, da ste zapravili ves denar.

Pripravljeno za Govori.se