DOLOČITE CILJE ZA DRUŽINSKO IN OSEBNO ŽIVLJENJE

Znate določiti prave cilje v družinskem in osebnem življenju?
Znate določiti prave cilje v družinskem in osebnem življenju?

Znate določiti prave cilje v družinskem in osebnem življenju?

Predviden čas branja: 4 minutes

Posebej se odločite, kaj resnično želite doseči v svojem družinskem življenju. To je ključni del procesa točke zbranosti. Jasnejši kot ste o stvareh, ki jih zares želite, hitreje jih boste prinesli v svoje življenje. Najsrečnejši ljudje preživijo veliko časa ob razmišljanju, kaj bi radi bili, imeli ali naredili. Posledično so njihova življenja daleč bolj zanimiva, razburljiva in razveseljiva kot življenja ljudi, ki zgolj plavajo iz dneva v dan brez jasne ideje, kam gredo in zakaj.

Za svoje družinske in druge osebne odnose si lahko zastavite dotakljive in nedotakljive cilje.

Dotakljivi cilji se nanašajo na hiše, avtomobile, kolesa, obleke, čolne in druge fizične predmete. Dotakljivi cilji so pomembni. Veliko časa morate posvetiti dotakljivim ciljem, ki jih želite zase in za svoje ljubljene. Nedotakljivi cilji so količinski. Nanašajo se na količino časa, ki ga preživite s svojo družino in prijatelji na počitnicah in sprehodih, pa tudi na kakovost življenja, zdravje in varnost v svojem domu ter splošno dobro počutje. Nedotakljivi cilji se veliko ukvarjajo s čuti in čustvi in so pomembnejši in neposrednejši kot dotakljivi cilji.

Znate določiti prave cilje v družinskem in osebnem življenju?

Zapomnite si, da morate postaviti merila, ki jih boste uporabili za določanje, kako blizu ste temu, da bi dosegli posamezni cilj. Če tega ne morete izmeriti, jih ne boste zmogli ali jih ne boste izboljšali. Kar se da izmeriti, seda narediti. Čim jasnejši ste o svojih kritičnih dejavnikih uspeha v posameznih delih osebnega življenja, bolj verjetno je, da boste spremenili svoje osebno življenje v nekaj izjemnega.

Vaše življenje postaja boljše samo, če ste  vi vedno boljši.

Katero dodatno znanje in spretnosti potrebujete, da boste izboljšali kakovost svojega osebnega življenja? Izberite specifične stvari, ki jih lahko delate vsak dan za izboljšanje svojih osebnih odnosov. Včasih majhne stvari naredijo veliko razliko. Nekatere najpomembnejše in cenjene stvari, ki jih lahko naredite za člane svoje družine, so stvari, ki bi jih lahko sami naredili zase. S tem, da pomagate svojim ljubljenim pri majhnih opravkih, ustvarite čudovit način, da jim poveste, kako pomembni so za vas.

Znate določiti prave cilje v družinskem in osebnem življenju?

S tem, da ravnate z vsakim članom svoje družine, kot da bi on ali ona bila najpomembnejša oseba na svetu, jim omogočite, da na čudovit način gradijo svoje samospoštovanje in občutek osebne vrednosti.

Če jim vsak dan govorite, kako jih imate radi, lahko to čudovito vpliva na njihovo samopodobo in samozaupanje. Izberite specifično dnevno dejavnost, ki jo boste vadili za izboljšanje svojih osebnih odnosov. Potem se disciplinirajte, da to dejavnost izvajate neprenehoma, dokler ne postane navada.

Ko se posvetite ustvarjanju in vzdrževanju čudovitega osebnega življenja, se bo kakovost vseh drugih področjih vašega življenja izboljšala. Srečnejši boste, bolj zdravi, spočiti, sproščeni in učinkoviti. Izkušali boste večjo srečo in zadovoljstvo doma in boste daleč bolj učinkoviti in sposobni, ko se boste vrnili na svoje delo.