DOBRODOŠLI V MESTU ZMAG

Zakaj ne bi zmagovali, namesto da se nahajate v navideznem mestu
Zakaj ne bi zmagovali, namesto da se nahajate v navideznem mestu "Saj bom"?

Zakaj ne bi zmagovali, namesto da se nahajate v navideznem mestu “Saj bom”?

Predviden čas branja 4 minute

Mesto zmag, to je kraj z bistveno manj prebivalci kot Saj bom. Cene so zato tukaj veliko višje, vendar se, zanimivo, tudi sem priseljuje veliko število ljudi. V Mestu zmag si lahko zgradi hišo kdor koli. Tu je namreč veliko prostih zemljišč. V Mestu zmag prebivajo ljudje, ki živijo svoje sanje, ljudje, ki si zelo prizadevajo za oblikovanje vizije in ki imajo velike sanje. Ljudje, ki se ne bojijo dela, povezanega z uresničevanjem sanj.

V Mestu zmag boste našli vse tiste, ki so si dovolili verjeti vase, namesto, da bi poslušali druge.

Tiste, ki niso hoteli verjeti, da je neka nemogoče. Zdaj živijo tam močnejši, kot so si upali verjeti celo sami. Mesto zmag je čudovit kraj za bivanje. Ko se ljudje zvečer zberejo na vrtovih, se ne pogovarjajo o drugih ljudeh. Ne obrekujejo in ne govorijo o tem, kaj je kdo rekel, kdo se je ločil od koga itd. Pogovarjajo se o ideja in možnostih ter vedno mislijo na prihodnost. Ne govorijo o težavah in se redko pritožujejo. Namesto tega razpravljajo o tem, kako bi lahko stvari izboljšali.

Seveda tudi njim niso prihranjene skrbi in tudi v Mestu zmag najdete ljudi, ki so v življenju doživeli precej hudih udarcev.

Zakaj ne bi zmagovali, namesto da se nahajate v navideznem mestu "Saj bom"?

Zanimivo pa je, da po teh udarcih vedno znova vstanejo, saj živijo v Mestu zmag in ne v mestu Saj bom. Morda so prav zato pristali v Mestu zmag. Na svojih ramenih ne nosijo vsega zla sveta. Sprejemajo dejstvo, da bodo včasih izgubili, in se učijo na svojih napakah. Namesto, da bi se z opekami, ki jih mečejo nanje, tolkli po glavi, iz istih opek gradijo stopnišče. Poleg tega se smejijo drugim, ki jih je doletela nesreča.

Namesto tega drugim ponudijo pomoč, ker vedo, da bodo naslednjič morda pomoč potrebovali tudi sami. V Mestu zmag se ljudje počutijo dobro, pogosto ravno tako dobro kot v mestu Saj bom. Pravzaprav se lahko izkaže, da se počutijo celo veliko bolje. Izvrstna stvar vašega prihodnjega kraja bivanja je ta, da ga lahko izberete sami. Odločitev, ali boste preizkusili svoja krila je v celoti v vaših rokah.

Vse je odvisno od vas in vi to veste. Vi ste tisti, ki se lahko odločite, kako boste gledali  na možnosti, ki jih imate pod nosom.

Zakaj ne bi zmagovali, namesto da se nahajate v navideznem mestu "Saj bom"?

Živeti življenje, kot da bi spali, je udobno, vendar se ne obnese najbolje. Ali pa morda v resnici se, kar je pravzaprav bistvo problema. V resnici deluje, če si zatisnete oči pred resničnim življenjem. Toda, ali je to življenje najboljše, kar lahko doživite? Ne ni. Vedno je mogoče videti in početi več. Če ne tavate brezciljno okoli, lahko doživite in dosežete veliko več stvari. Res pa je, da tak pristop zahteva, da aktivno razmislimo o svojem položaju in ugotovimo, kakšno življenje si želimo.

Če vse življenje ostanemo v mestu Saj bom, to nikakor ne pomeni, da smo bili poraženi.

Tudi najbolj zapleteno ključavnico na svetu odpre kdor koli, če ima seveda pravo kombinacijo. Toda če imate to kombinacijo vaše socialno ozadje, priimek in izobrazba niso pomembni. Pomembno je le kaj naredite. V mestu ;Saj bom; je veliko premalo konstruktivnega razmišljanja. Življenje preprosto teče dalje. Ko nekdo nekaj naredi, mu drugi skušajo pojasniti, da bi se verjetno mogel tega vzdržati. Če jih ne posluša in pristane v jarku, potem lahko pokažejo s prstom nanj in pompozno vzklikajo: saj smo ti rekli.

Preberite tudi SPRETNOST SAMOOBVLADOVANJA in JE PRAVIČNOST V RAZMERJU VSELEJ NAJBOLJŠA?