Dnevni horoskop za torek 18. julija 2023

Horoskop
Dnevni horoskop za torek 18. julija 2023

Dnevni horoskop za danes, torek 18. julija 2023

Predviden čas branja: 3 minute

Dnevni horoskop za torek 18. julija 2023. Preverite smernice in napovedi, ki vam jih podarja dnevni horoskop. Integriteta, odkritost in zrelost so osnovne karakteristike, ki vam lahko danes pomagajo pri pravilnem komuniciranju in izražanju čustev.

Horoskop nasvet za današnji dan: Danes lahko odkrijete področja v svojem življenju, kjer ste se naučili ravnati na določen način ne glede na to, kakšne so vaše naravne tendence v neki situaciji.

Horoskop
Luna preide v znamenje Leva

Danes ob 06:39 uri Luna preide v znamenje Leva

Lev, peto astrološko znamenje, ki ga simbolizira Sonce je po temperamentu kolerično, sicer pa očetovsko, ponosno in ustvarjalno. Označuje sredino poletja, zodiakalna funkcija pa je uveljavitev in obvladanje. Je simbol življenjske moči in sončne suverenosti, povezan s toploto in svetlobo. Levu pripisujemo povezanost z našim najbolj pomembnim organom, srcem in je prispodoba junaškega in kraljevskega karakterja.
Njegova potreba po lastni uveljavitvi je izredno intenzivna, kar ga vodi k visokemu egu, kljub temu pa ni zahrbten in nevoščljiv.

Njegovo življenje je večna tekma, v kateri želi vladati in obvladati. So radoživi in dvolični, odlikuje jih močna volja pa tudi dobrodušnost in lagodnost.

Simbolizira sposobnost otroka, da sprejema in deluje v skladu z njegovimi pravili igre. Pravica je zanj prvotnega pomena, kar se nakazuje tudi v izvrševanju njegovih dejanj, ter ekstravagantnega načina duhovnega dojemanja. Čeprav pri levu videz večkrat vara, se znotraj kraljevske lupine in pokončne drže skriva pomanjkanje samozavesti, katero zna odlično skriti. Poudarek v dneh z luno v levu je na izražanju individualnih znanj in darov, paziti se moramo oblastnosti in sebičnosti, dogmatičnosti in ukazovalnosti. Odličen čas za zabavo, razne prošnje, prireditve in športne dejavnosti.

Ko splezaš na velik hrib, ugotoviš le, da je še veliko hribov, na katere je treba splezati.

NELSON MANDELA

Rojeni v znamenju raka in dogodki na današnji dan:

  • Ian Stewart, škotski glasbenik
  • Nani Poljanec, slovenski imitator in zbiratelj
  • Kristen Bell, ameriška filmska in televizijska igralka
  • Chace Crawford, ameriški filmski in televizijski igralec
  • Laura Rizzotto, brazilsko-latvijska pevka

Na današnji dan v arheološkem najdišču Divje babe v dolini Idrijce najdena trenutno najstarejša neandertalska piščal. Predsedstvo Jugoslavije sprejme sklep o umiku JLA iz Slovenije. Tito, Naser in Nehru podpišejo Brionsko deklaracijo. Japonski predsednik vlade Hideki Tojo odstopi s položaja. Začne se španska državljanska vojna. Rodil se je Nelson Mandela, južnoafriški politik, državnik in Josip Pavčič, slovenski skladatelj, pianist. Umrl je Karel Glaser, slovenski književni zgodovinar in Jakob Petelin Gallus, slovenski skladatelj.

Katera znamenja zodiaka boste zelo samozavestna?

Dnevni horoskop napoveduje, da boste najbolj samozavestni rojeni v ognjenih znamenjih. 

Katera znamenja zodiaka bo spremljala težja po doseganju višjega znanja?

Težnja po višjem znanju se bo danes dotaknila rojenih v zemeljskih znamenjih.

Preberite tudi: TEDENSKI HOROSKOP in TEDENSKI LUNIN HOROSKOP

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

Zdrav razum vas bo obvaroval pred nadlogami in težavami ali nesmiselnimi naložbami, ki vodijo v izgube. Če nameravate investirati, morate vedeti, kako to storiti, zato poiščite nasvet.
Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

Potrpežljivost bo v smeri dobrih odnosov v službi pomemben element, neodvisen pristop pa vas vodi do uspeha. Osebnih stvari v delovnem okolju kljub entuziazmu nikar ne delite.
Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

Neustrašno in trdno se boste soočili z vsemi težavami, ki se prepletajo na zasebnem področju. Pomembno poglavje bodo odnosi s starši, saj se ne bodo strinjali z vašimi odločitvami.
Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

Lažje boste rešili vsa zahtevna vprašanja in težave, tudi dolgotrajne. Pomembno bo, da napetosti ne zadržujete v sebi, tudi če imate občutek, da boste s svojimi besedami nekoga prizadeli.
Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

Ostanite pozitivno naravnani in verjemite, da se vse kar je trenutno kompleksno lahko izboljša, če boste zaupali v dobro. Pomembno je, da čim prej odstranite mentalno blokado.
Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

Na osebnem področju vam določene zadeve ne bodo ravno najbolj jasne, saj boste zmedeni ter polni raznih nihanj. Nikar ne bodite ljubosumni, če se bodo zadeve na področju čustev spreminjale.
Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

Zaznali boste nekaj, o čemer za zdaj ne bi smeli razmišljati. Vseeno se bo težko brzdati in nekaj boste kljub vsem opozorilom razkrili. Odgovor osebe, ki je za vas pomembna, vas lahko preseneti.
Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

Zaradi energije lune v levu, se boste nekoliko lažje odločili o pomembni zadevi. Manj se obremenjujete in ne komplicirajte, le tako boste z lahkoto nekomu pripravljeni ponuditi še eno priložnost.
Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

V kočljivi situaciji boste malce ljubosumni, čeprav boste poskusili na vsak način skriti čustvo, ki vam ogroža sproščeno delovanje. Pripravite se na nove izzive in uporabite svoj optimizem.
Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

Vsega kar se bo dogajalo na področju kariere nikar ne ocenjujte na podlagi le enega dogodka, saj se lahko zaradi močnega entuziazma, ki ga bo prebujala energija lune v levu zmotite.
Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

Na ljubezenskem področju nikar toliko ne komplicirajte, saj nasprotna stran ne bo razpoložena za razglabljanja v nedogled. Raje se sproščeno odpravite na izlet ali počnite nekaj, kar vas navdušuje.
Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

Odločite se glede povabila, saj se vam nekdo od prijateljev ne more večno prilagajati. Poskusite ugotoviti, zakaj se vam ves čas nizajo podobne lekcije, ki pa nikakor niso edina izbira.

Vas zanima: LJUBOSUMJE IN PREVARA, STRUP ZA PARTNERSTVO ali HOROSKOP: ZNAMENJA, KI ZNAJO PRIZNATI SVOJE SLABOSTI