Dnevni horoskop za torek 12. oktobra 2021

horoskop.si
Dnevni horoskop za torek 12. oktobra 2021

Dnevni horoskop za danes, torek 12. oktobra 2021

Predviden čas branja: 3 minutes

Dnevni horoskop za torek 12. oktobra 2021. Preverite smernice in napovedi, ki vam jih podarja dnevni horoskop. Niste preveč pozorni na zdravje, imate občutek, da se lahko soočite z vsako oviro, čeprav temu ni tako in tokrat bi se utegnili preobremeniti.

Horoskop nasvet za današnji dan: Malo preveč se ukvarjajte s tem, kaj si mislijo drugi. Zapomnite si, pomembno je, kaj čutite vi in ali ste zadovoljni.

horoskop
Luna je v znamenju Kozoroga

Luna je v znamenju Kozoroga

Kozorog je deseto znamenje zodiaka, po temperamentu melanholično znamenje, vlada obdobju starosti in označuje začetek zime. Je hladno, strogo, konzervativno, moralistično, praktično in dogmatično znamenje. Zodiakalna funkcija kozoroga je izjemna koncentracija, čvrsta struktura, voluntarizem in močna ambicija. Predstavlja naravni cikel semena, zamrznjenega v zemlji. Življenjska energija je skrčena v središču teme, pred veličastnim izbruhom. Nagibajo se k neugnanemu, napetemu delu, pri tem pa so zelo vztrajni. Navidezna smrt narave ustreza duhovni polnosti v času največje človeške domiselnosti, kajti v tem času na polju ni dela.

Kozorog ima čudovit energetski potencial, kljub temu da je na prvi pogled zelo hladen in trd.

V medsebojnih odnosih je v dneh z luno v kozorogu začutiti precej hladu, odmaknjenost in pomanjkanje sočutja. Poudarek je na poslovnem področju, pogovori se vrtijo okrog politike in gospodarstva. V teh dneh bodo vaše življenjske zahteve bolj skromne, pojavili pa se bosta tudi varčnost in kritičnost. Z ljudmi boste težje poiskali stik, primanjkovalo vam bo tudi nežnosti.

Bolje je, da se zmotiš ko hodiš po svoji poti, kot da imaš prav na poti nekoga drugega.

Fjodor Dostojevski

Rojeni v znamenju tehtnice in dogodki na današnji dan:

  • Fran Klemenčič, slovenski slikar
  • Alma Karlin, slovenska popotnica, pisateljica
  • Luciano Pavarotti, italijanski tenorist
  • Franc But, slovenski agronom, ekonomist, politik
  • Martin Balluch, avstrijski filozof in aktivist za pravice živali

Na današnji dan je bila izstrelitev Sojuza 7 s tričlansko posadko. Izstreljeno sovjetsko vesoljsko plovilo Voshod 1. Potres v egiptovskem mestu Dashur. IRA izvede neuspešen atentat na Margaret Thatcher. Japonska uvede enostrankarski režim. Krištof Kolumb pripluje na bahamski otok San Salvador. Rodil se je tudi Simon Rutar, slovenski zgodovinar, geograf in Henry More, angleški filozof. Umrl je Ernest Renan, francoski filozof
Anatole France, francoski pisatelj.

Glasba je posrednik med duhovnim in čutnim življenjem.

Ludwig van Beethoven
Katera astro znamenja se boste danes počutila utesnjeno, obremenjeno in nesproščeno?

V današnjem dnevu se boste počutili utesnjeno in nesproščeno rojeni v zračnih znamenjih.

Na katerem področju bo hladna narava najbolj prišla do izraza?

Dnevni horoskop napoveduje, da bo hladna narava prišla najbolj do izraza na področju medsebojnih odnosov.

Preberite tudi: TEDENSKI HOROSKOP ali LJUBEZENSKI HOROSKOP ZA MESEC OKTOBER 2021

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

Z nekom, ki vas že dolgo vznemirja poravnajte račune in se soočite. Kar nekaj časa vam že leži na duši nekaj, kar bi mu radi povedali. Čim prej se znebite bremena, kar bo z luno v kozorogu nekoliko lažje.
Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

Močno prebujena radovednost vam lahko odpre nova vrata, tista, o katerih sanjate že nekaj časa. V ljubezni imate možnost, da končno in na pravi način pridete do prave resnice.
Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

Za praktične stvari kljub luni v kozorogu ne boste imeli najboljšega občutka, v zvezi z intuicijo in čustvi pa boste preprosto nepremagljivi. Nekako vam bo uspelo najti prave besede ki vas postavljajo v ospredje.
Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

Prišli ste do točke, ko bo za napredek potrebno nekaj žrtvovati. Na zalogi boste imeli obilo kozorogove vztrajnosti, s katero boste uravnavali primanjkljaj odločnosti. Večer vam prinaša umirjen klepet.
Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

Glede poslovne stvari je zelo pomembno, da ste diskretni in tega se zavedate, kar pa še zdaleč ne pomeni, da vas ne bo mikalo da se z nekom soočite in izpostavite pomembne zadeve.
Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

Ko se bo dogajanje v službi zaradi hladne energije lune v kozorogu obrnilo v negativno smer, boste brez pomislekov izstopili iz vlaka. Ne boste se ukvarjali z neumnostmi, raje se boste posvetili sebi.
Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

Ne boste navdušeni nad energijo lune v kozorogu, ki bo vladala v zraku. Okoli vas bo namreč polno nedokončanih obveznosti. Dan vsekakor ne bo primeren za počitek. Morali boste oditi v boj, pa če vam bo to všeč ali ne.
Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

Kljub zadržani luni v kozorogu lahko pričakujete veliko smeha in dobre volje, le z alkoholom nikar ne pretiravajte, saj bi se lahko slabo končalo. Obrnite se tja, kjer vas sprejemajo z nasmeškom.
Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

Z mnogimi pozitivnimi mislimi se boste spustili v čudovito vzdušje, ki ga s seboj prinaša današnji dan. Bližina družine in prijateljev vam bo veliko pomenila, saj boste končno poiskali skupen jezik glede pomembne zadeve.
Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

Zaželeli si boste zabavnih dejavnosti. Zanimivo bo, posebno če si želite kaj novega na čustvenem področju in se sprašujete, ali bi se z nekom zbližali. Splet bo tisti, ki vas bo potegnil vase.
Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

Na čustvenem področju se vas bo zaradi lune v kozorogu dotaknila malce napeta energija. Očitali vam bodo namreč, da ste preveč zagledani vase. Včasih se je zdravo postaviti zase, vendar brez pretiravanja.
Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

Čas, ki ga boste preživeli skupaj s prijatelji bo potekal v soju dobre volje in sproščenosti, čeprav luna v znamenju kozoroga prinaša nekaj omejitev in spodbuja potrebo po nenehni delovni storilnosti.

Vas zanima: LUNIN HOROSKOP – LUNINA NAPOVED ali Mesečni horoskop OKTOBER 2021