Dnevni horoskop za ponedeljek 20. novembra 2023

Horoskop
Dnevni horoskop za ponedeljek 20. novembra 2023

Dnevni horoskop za danes, ponedeljek 20. novembra 2023

Predviden čas branja: 4 minute

Dnevni horoskop za ponedeljek 20. novembra 2023. Preverite smernice in napovedi, ki vam jih podarja dnevni horoskop, svetovni dan otrok, dan slovenskih splošnih knjižnic. Preveč se boste z energijo Prvega krajca sprostili, kar bi lahko vplivalo na odnose na poslovnem področju. Branili se boste z vprašanji, kar pa nasprotne strani žal ne bo prepričalo.

Horoskop nasvet za današnji dan: Dokler boste o nečem samo razmišljali in ne boste naredili nobenega koraka, se bo v vaših mislih kopičil nemir.

Horoskop
Luna preide v znamenje Ribi

Danes ob 15:29 uri Luna preide v znamenje Ribi

Ribi, ki predstavlja zadnjo znamenje zodiakalnega kroga, je po temperamentu flegmatično znamenje. Življenjsko obdobje je agonija in smrt, označuje konec zime. Njena zodiakalna funkcija je uničenje individualizma, združitev in posebnosti razvoja bodočega cikla preporoda. Ribe združujejo duhovne in gospodarske interese, pri tem pa se odlikujejo s čutom dolžnosti in tovarištvom. Razmere, v katerih živijo ribe, nanje intenzivno vplivajo, zato so pogosto nerazpoložene, ne da bi same natanko vedele zakaj.

Njihovo moč in modrost znanja izražajo s tem, da se znajo potopiti v dno brezna podzavesti in tam poiskati duhovne vrednote. Simbol življenja in plodnosti. Ribice bi se morale krepkeje zavzemati za svoje pravice, ne pa da jim je vseeno, kako okolica sprejema njihove želje in hotenja.

V dneh z luno v ribah se umirimo in umaknemo vase, hitreje bomo zaznavali zunanje impulze. Prednost dajemo zasebnemu pred javnim, toda v medsebojnih odnosih je kljub temu začutiti povečano sočutje, razumevanje in toplino. Pokaže se potreba po nesebičnem dejanju, zato je to ugoden čas za dobrodelne akcije, pa tudi za ukvarjanje z duhovnostjo, plesom, glasbo in slikanjem.

Danes ob 11:50 uri nastopi Lunin Prvi Krajec

Prvi krajec prinaša dejaven čas. Veliko se boste ukvarjali sami s sabo. Povečana bo vaša lakota, zato boste ves čas iskali nekaj za pod zob. Izognite se sladkarijam in gaziranim pijačam. Presnovo lahko pospešite z uporabo bolj ostrih začimb.

Če boste lase strigli sedaj, bodo krepki in gosti, tudi rasti bodo hitreje. Dan je ugoden za obisk frizerskega salona, saj vas bo frizer zelo dobro razumel kaj želite, tudi z rezultatom boste več kot zadovoljni. Priporočljive so kure za hranjenje kože. Če želite telo utrditi s kremami ali olji, si privoščite masažo.

Rojeni v znamenju Škorpijona in dogodki na današnji dan:

  • Josiah Royce, ameriški filozof
  • Joe Biden, ameriški politik
  • Halid Bešlić, bosanski pevec
  • William Timothy Gowers, angleški matematik
  • Jaša Jamnik, slovenski igralec in režiser

Na današnji dan tovarno Zastava zapusti zadnji Yugo. Z izstrelišča Bajkonur vzleti nosilna raketa Proton s prvim modulom Mednarodne vesoljske postaje. Sprejet zakon o denacionalizaciji. Generalna skupščina OZN sprejme Konvencijo o otrokovih pravicah. V okviru nove vojaške doktrine splošne ljudske obrambe ustanovljen Glavni štab za Slovenijo oziroma Teritorialna obramba Socialistične republike Slovenije. Na Dunaju premiera Beethovnove opere Fidelio. Rodil se je Ivo Grahor, slovenski pesnik, pisatelj in Fran Miklošič, slovenski jezikoslovec. Umrl je Matevž Ravnikar, slovenski pisatelj in Adam Bohorič, slovenski protestant, slovničar.

Pomembno je, da pri izobrazbi otrokovega uma ne pozabimo na izobrazbo otrokovega srca.

Dalai Lama
Kako vam lahko energija Prvega krajca priskoči na pomoč?

Dnevni horoskop napoveduje, da prinaša Prvi krajec pozitivno razmišljanje in jasen namen.

Katera astro znamenja se boste danes podala v realizacijo svojih načrtov in ciljev?

V realizacijo načrtov in ciljev se boste podali rojeni v zemeljskih znamenjih. 

Preberite tudi: TEDENSKI HOROSKOP ali TEDENSKI LUNIN VPLIV

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

Finance ne bodo pritekle ob roku, ampak bodo zamujale, kar vas lahko v trenutku močno obremeni. Reši vas lahko dober prijatelj. Na čustvenem področju boste imeli več sreče.
Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

Na zdravstvenem področju se vam kaže nekaj utrujenosti, ki jo boste najlažje premagali s športnimi aktivnostmi in zdravo prehrano. Veliko se boste družili, saj vam samota ne bo všeč.
Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

Vaše zamisli se bodo končno začele premikati naprej. Dobili boste potrditve, povezane s preteklim delom. Zazdelo se vam bo, da vam je veliko ljudi naklonjenih, kar vas bo razvedrilo.
Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

Vse zadeve, ki ste jih nameravali rešiti se bodo ali zakomplicirale, ali začasno zaustavile. Najprej si boste morali narediti dober načrt kako naprej, da vas situacije ne odvrnejo od začrtane poti.
Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

Dobili boste simpatičen navdih za nekaj novega. Zazdelo se vam bo, da morate poskrbeti zase in za svoje poslovne zadeve, ki so v zadnjem obdobju nekoliko v zaostanku.
Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

Ljubezenske zadeve se bodo z energijo Prvega krajca počasi začele reševati v pozitivni smeri, saj ste končno prišli do točke, ko ste bolj stabilni in lažje sprejemate odločitve.
Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

Večkrat se pritožujete, da vam v poplavi obveznosti in hitrega tempa zmanjkuje časa za posedanje s prijatelji, razvajanje in početje svojih najljubših opravil. Mogoče je čas, da prenehate jamrati.
Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

Priznali si boste, da se vam določene zadeve podirajo, ne glede na dejstvo, da se vi trudite po vseh močeh. Počasi se vrstijo spremembe, ki vam prinašajo več sreče in pozitivne energije.
Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

Občutek imate, da vam stvari ne gredo dobro od rok oziroma, da se vedno znajdete na nepravem mestu. Verjemite, da je razlog samo to, da v določeni situaciji niste bili dovolj pazljivi.
Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

Odreagirajte spontano in diplomatsko, v nasprotnem primeru se vam obetajo manjše težave. Deležni boste podpore sodelavca, ki popolnoma razume kaj trenutno doživljate.
Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

Situacije, ki se vam bodo ponujale bo potrebno zagrabiti in jih negovati. Tudi na poslovnem področju se vam obetajo prijetne priložnosti, ki vas ne bodo pustile ravnodušne.
Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

Prenehajte iskati razloge za slabo voljo, ampak se samo malo bolje organizirajte in uspelo vam bo izpeljati vse načrtovano. Tudi preobilica prostega časa ne bo ustrezna izbira.

Vas zanima: KAJ PRINAŠA DIREKTNO GIBANJE SATURNA V ZNAMENJU RIB?