Dnevni horoskop za ponedeljek 18. decembra 2023

Horoskop
Dnevni horoskop za ponedeljek 18. decembra 2023

Dnevni horoskop za danes, ponedeljek 18. decembra 2023

Predviden čas branja: 6 minut

Dnevni horoskop za ponedeljek 18. decembra 2023. Preverite smernice in napovedi, ki vam jih podarja dnevni horoskop. Danes se boste želeli približati notranjim energijam, ki sporočajo, da bi morda morali nekaj spremeniti. Najlažje za vas bo, če boste manifestirali svoja najgloblja pričakovanja in jih poskušali udejanjiti v pravi smeri.

Horoskop nasvet za današnji dan: Danes se nakazuje na psihični in duševni ravni aktiven čas, v katerem boste končno izpostavili svoj pravi jaz.

Horoskop
Luna je v znamenju Rib

Ribi, ki predstavlja zadnjo znamenje zodiakalnega kroga, je po temperamentu flegmatično znamenje. Življenjsko obdobje je agonija in smrt, označuje konec zime. Njena zodiakalna funkcija je uničenje individualizma, združitev in posebnosti razvoja bodočega cikla preporoda. Ribe združujejo duhovne in gospodarske interese, pri tem pa se odlikujejo s čutom dolžnosti in tovarištvom.

Razmere, v katerih živijo ribe, nanje intenzivno vplivajo, zato so pogosto nerazpoložene, ne da bi same natanko vedele zakaj. Njihovo moč in modrost znanja izražajo s tem, da se znajo potopiti v dno brezna podzavesti in tam poiskati duhovne vrednote. Simbol življenja in plodnosti. Ribice bi se morale krepkeje zavzemati za svoje pravice, ne pa da jim je vseeno, kako okolica sprejema njihove želje in hotenja.

V dneh z luno v ribah se umirimo in umaknemo vase, hitreje bomo zaznavali zunanje impulze. Prednost dajemo zasebnemu pred javnim, toda v medsebojnih odnosih je kljub temu začutiti povečano sočutje, razumevanje in toplino. Pokaže se potreba po nesebičnem dejanju, zato je to ugoden čas za dobrodelne akcije, pa tudi za ukvarjanje z duhovnostjo, plesom, glasbo in slikanjem.

Danes praznuje Brad Pitt: Astro profil

Njegovo Sonce se nahaja v tretji dekadi Strelca v 1. Hiši, kar nakazuje, da je nemirna, optimistična, družabna, iskrena in velikodušna oseba, ki se navdušuje nad potovanji, novostmi ter raznimi fizičnimi izzivi, zelo pošten in pravičen, zaradi svoje neposrednosti in iskrenosti pa pogosto deluje netaktno.

Luna se nahaja v tretji dekadi Kozoroga in mu prinaša umirjenost, resnost in odločnost, predvsem v poslovnem svetu, kjer je nepremagljiv. Ascendent v znamenju Strelca nakazuje, da je nemirne narave in večkrat raztresen in površen, še posebej v zasebnih odnosih. Mars in Merkur v Kozorogu sta odgovorna za njegovo odlično motivacijo in vztrajnost.

  • Keith Richards, angleški glasbenik (The Rolling Stones)
  • Steven Spielberg, ameriški filmski režiser
  • Darko Milanič, slovenski nogometaš
  • Arantxa Sánchez Vicario, španska tenisačica
  • Christina Aguilera, ameriška pevka

Na današnji dan je na ljubljanskem liceju ustanovljena stolica za slovenski jezik. Rodil se je Pavle Žaucer, slovenski agronom in Josip Visarijonovič Stalin, sovjetski diktator. Umrla je Stanislava Brezovar, slovenska balerina in Stane Sever, gledališki in filmski igralec.

V vsakdanjem življenju vidimo, da ni sreča kar nas dela hvaležne, pač pa nas hvaležnost dela srečne.

David Steindl-Rast
Katera znamenja zodiaka boste danes najbolj občutljiva in razdražljiva?

Najbolj občutljivi in razdražljivi boste rojeni v vodnih znamenjih.

Katera znamenja zodiaka se boste izogibala odgovornosti in resnemu delu?

Resnemu delu in odgovornostim se boste izogibali rojeni v zračnih znamenjih.

Preberite tudi: TEDENSKI HOROSKOP ali TEDENSKI LUNIN VPLIV

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

Če boste uporabili dostojanstvo, boste lažje kos svojim podvigom. V zasebnosti se boste končno sprostili. Zopet bo na prvem mestu iskrenost, s katero boste premagali še tako zoprne posameznike.Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

Z energijo lune v znamenju rib lahko pričakujete prijetno presenečenje v ljubezenskih odnosih. Vezani utegnete s partnerjem sprejeti pomemben dogovor, samskim pa se obeta ponudba za avanturo.
Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

Pričakujete preveč, zato ne bodite presenečeni, če boste morali počakati, na odziv nekoga, ki vam je obljubil nekaj zabavnega. Sprejmite dejstvo, da določeni ljudje preprosto ne razumejo, zakaj se vam tako mudi.
Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

Zaradi lune v ribah boste druge doživljali kot zahtevne, brez občutka za notranje bogastvo. Pojavilo se vam bo nekaj možnosti, s katerimi je smotrno še nekoliko počakati, saj do vas niso vsi najbolj odkriti.
Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

Če niste sigurni vase, utegnete imeti nekaj težav s samoorganizacijo in dogovarjanjem na področju kariere. Rešitev obstaja, in ta je, da prosite nekoga, ki zadeve resnično obvlada za pomoč.
Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

Nikar z energijo lune v ribah ne odlašajte in ne prestavljajte pomembnih odločitev. Na pogovor o resnejši temi sicer še niste pripravljeni, kljub temu pa se lahko soočite s težavami, ki so prisotne.
Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

Dober odziv prijateljev vas bo razveselil in prebudil prijetne vibracije. V prostem času se odpravite razvajat ali po nakupih, ki vas bodo tokrat močno razbremenili pred nakopičenimi mislimi.Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

Prebuja se občutek, da vas vsi samo kritizirajo. Ne marate, da vam vsiljujejo svoja mnenja, kar boste tudi izpostavili. Pazite pa, da s svojo direktnostjo nekoga, ki vam želi le dobro ne užalite.
Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

Neustavljivi ste, zanima vas veliko različnih stvari, vendar z vsiljivo energijo ne boste prišli do pravih rezultatov. Boljša rešitev sta premišljenost in predvsem notranja umirjenost.
Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

Začaranega kroga se boste rešili tako, da se boste z energijo lune v ribah bolj poglobili v situacijo, ki je nastala. Zavedati se boste začeli, da so svetle misli tiste, ki lahko prinesejo boljše počutje.
Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

Določen problem se bo podaljšal v nedogled, kar vam ne bo najbolj všeč. Vaš vtis ne bo ravno najboljši, posebno če gre za odnos z osebo, ki je od vas popolnoma različna in trmaste narave.
Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

Končno se boste z zadovoljstvom in luno v vašem znamenju usmerili v čustvene podvige. Na plano bo prišlo veliko potrpežljivosti, s pomočjo katere se boste veliko lažje soočili z vsem skupaj.

Vas zanima: ŽENSKE, ROJENE V TEH ZNAMENJIH, LJUBIJO HITROST in MOŠKI, ČESA JI GLEDE NA NJENO ASTRO ZNAMENJE NE BI SMELI NIKOLI REČI?