Dnevni horoskop za petek 28. junija 2024

Horoskop
Dnevni horoskop za petek 28. junija 2024

Dnevni horoskop za danes, petek 28. junija 2024

Predviden čas branja: 7 minut

Dnevni horoskop za petek 28. junija 2024. Preverite smernice in napovedi, ki vam jih podarja dnevni horoskop. S pogumnimi koraki in kančkom spontanosti vam bo uspelo približati se bolj odločnemu delovanju. Kar naenkrat boste zaznali priložnosti točno tam, kjer ste jih še pred kratkim spregledali.

Horoskop nasvet za današnji dan: Priznajte si resnico in se ne skrivajte za obzidjem pričakovanj drugih.

Horoskop
Luna preide v znamenje Ovna

Oven, ki je prvi znak zodiaka v solarnem krogu in je tudi znak pomladnega enakonočja, je temperamentno kolerično znamenje. Čas, ko je luna v ovnu prinaša telesno moč in energijo, pionirskega duha, pogum, iskrenost, neposrednost, živahnost in bojevitost, zato postane tempo življenja v teh dneh hitrejši in bolj dinamičen.

Postanemo nekoliko pogumnejši in drznejši, lahko tudi nestrpni in prenagljeni. V tem času se odraža s primarno energijo, oziroma predstavlja začetni impulz v znamenju ovna. Združuje prodornost in velikodušnost, obarvano s trmo, ki ga večkrat pripelje v kaotično situacijo in mu onemogoča videti pravo sliko, saj je oven odličen pogajalec, a nekoliko slabši trgovec.

V tem času se boste veliko lažje strokovno uveljavili, tudi zaradi ugodnih okoliščin lune v ovnu. Prihaja zavest, ki se sama sebe zaveda skozi akcijo. Sedaj je pravi čas, da se resnično zberete in izrazite svojo plemenito naravo, saj boste le na takšen način pripomogli k realizaciji svojih ciljev in pozitivni energiji. Znali se boste tudi postaviti zase in izstopati.

Zadnji krajec, vas bo usmeril v revizijo, razmišljanje o preteklih napakah, in željo, kako si ustvariti boljše življenje. Popeljal vas bo v čiščenje telesa in duše, predvsem pa je primeren za začetek diete, saj ima vnos hrane manjši učinek in zato zgleda, kot bi bila manj kalorična.

Če želite shujšati, si privoščite zelenjavo, polnozrnate izdelke, beljakovine in ribe. Telo bo v najboljši možni formi in pripravljeno na nove dosežke ter športne dejavnosti. Z oblačili se danes ne boste obremenjevali, pomembno vam bo da bodo udobna. Tudi ličenju se danes izognite in dovolite koži, da malce zadiha.

Tanjina narava je s Soncem v znamenju raka mirna in diskretna, nežna, mehka in nagnjena k sprejemanju vtisov in občutkov drugih ljudi. Tanja ne izpusti skoraj ničesar, niti svojih globokih čustev niti preteklosti. Vedno razume vsa stališča in jih skuša povezovati v celoto. Zaradi konjunkcije med Soncem in Venero je Tanja z veselo naravo družabna in občudovanja vredna v svoji okolici.

Prava usodna ženska, ki si jo še dolgo zapomnijo. Težko se upre lepoti in šarmu, umetnosti pripisuje velik pomen.

Luno v znamenju leva je Tanja vedno prepričana o sebi ter v svoj prav, markantna in izredno sposobna. Spremlja jo dober občutek za poštenost, ki je zanjo ključnega pomena. Delo mora vsebovati številne izzive, vendar hrepeni tudi po svobodi. Ljubi življenje in vse, kar ji nudi, še posebej uživa v športnih dejavnostih na prostem. Ta pozicija jo naredi stabilno, samozavestno in privlačno.

Mnogi ljudje ne uspejo zato, ker se ne zavedajo, kako zelo blizu uspeha so, ko obupajo.

Thomas Edison

Rojeni v znamenju raka in dogodki na današnji dan:

  • Peter Paul Rubens, belgijski slikar
  • Ludvik Mrzel – Frigid, slovenski pisatelj, pesnik
  • John Stewart Bell, irski fizik
  • Klaus von Klitzing, nemški fizik, nobelovec
  • Pietro Paolo Mennea, italijanski tekač

Na današnji dan se v Ljubljani konča prvo zasedanje Svetovnega slovenskega kongresa. Slovenija, Litva in Estonija vstopijo v ERM-2. Sprejeta je bila prva ustava Kraljevine Srbov, Hrvatov in Slovencev vidovdanska ustava. Podpisana je bila versajska pogodba, s katero se je tudi formalno končala prva svetovna vojna. Rodil se je Henrik VIII., angleški kralj in Jean Jacques Rousseau, švicarsko-francoski filozof. Umrl je Primož Trubar, slovenski protestantski duhovnik, pisec prve slovenske knjige in James Madison, ameriški predsednik. Umrl je tudi slovenski impresionistični slikar Matej Sternen.

Katera znamenja zodiaka boste imela danes največ sreče?

Največ sreče boste imeli danes rojeni v zemeljskih znamenjih. 

Katera znamenja zodiaka bodo danes najbolj skrbna in sočutna?

Najbolj skrbni in sočutni boste rojeni v znamenju bika, leva in vodnarja.

Preberite tudi: URŠULA JE OBUPANA NAD ODRASLIM SINOM in KAKŠNA JE RAZLIKA MED RAKI ROJENIMI JUNIJA ALI JULIJA?

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

Zjutraj, ko se bo luna še nahajala v znamenju rib pričakujte nihanje, vendar se ne bojte, saj se boste znali tik pred tem, ko bi lahko naredili veliko napako ustaviti in nadaljevati bolj premišljeno.
Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

Če se boste dopoldne, ko bo luna še v ribah lotili analiziranja, je lahko vse skupaj videti kot izguba določenega občutka, vendar se ji nikar ne predajte prehitro. Odzovite se na prijetno povabilo.
Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

Ne bojte se sprememb, ki počasi pronicajo v vašo bližino, saj tokrat ne boste razočarani. Zanimiva informacija lahko poveča vašo ozaveščenost glede tematike, ki vas že dolgo po tihem privlači.
Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

Pripravite se kljub Zadnjem krajcu ne spremembe, ki bodo v najslabšem primeru povzročile nekaj psihičnih obremenitev. Dobro bi bilo, da se povežete s pozitivnimi in tistimi, ki znajo prisluhniti.
Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

Določen trenutek popoldne, ko luna preide v ovna bo napet, prehitri boste v besedah in sodbah, marsikomu boste solili pamet s svojimi idejami. Bolj smotrno bi bilo se povezati in sodelovati.
Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

V službi ne boste našli miru, saj boste imeli povsem drugačne poglede na zadeve kot ostali sodelavci. Občutek imate, da ne morete svobodno zadihati, zato bi bilo dobro, da se o vsem kar vas muči pogovorite.
Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

Končno se boste po napornih situacijah, ki so vam jemale energijo opogumili in sami naredili korak naprej v pomembni zadevi, ki že nekaj časa stoji na mestu. Želeli boste spoznati bistvo nečesa.
Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

Dovolj vam je neodločnosti, želeli boste vidne in oprijemljive rezultate, energija Zadnjega krajca pa bo tista, ki vam bo premike omogočila. Na finančnem področju lahko pričakujete pomoč.
Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

Luna prehaja v ovna in prebuja optimizem, zato se nikar ne bojte, da bi se karkoli boste počeli znašli v težavah. Na področju ljubezni boste s posebnim razlogom spremenili način razmišljanja.
Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

Razlogov za prepir ne bo treba iskati, še prehitro se lahko ob prehodu lune v znamenju ovna pojavijo sami. Denarne skrbi vam ne bodo dale miru, o njih se boste želeli pogovoriti, ter jih čim prej rešiti.
Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

Spoznali boste, da kjer je optimizem, sta tudi volja in navdih. Počutje bo tako dobro, kot že dolgo ne. Zvečer pa si privoščite sproščujoč klepet s prijatelji, ki vas bodo prepričali v nekaj novega.
Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

Ugotovili boste, da bi vam dodatna informacija, ki jo iščete že nekaj časa lahko zelo koristila. Radovednost bo povečana tudi na področju ljubezni, kjer vas bodo zanimala predvsem skrita ozadja.

Vas zanima: ŽENSKE ZODIAKA, KI OBOŽUJEJO NARAVO IN ŽIVALI in KAKO VAS VIDIJO DRUGA ASTROLOŠKA ZNAMENJA?