Dnevni horoskop za petek 24. februarja 2023

horoskop
Dnevni horoskop za petek 24. februarja 2023

Dnevni horoskop za danes, petek 24. februarja 2023

Predviden čas branja: 4 minute

Dnevni horoskop za petek 24. februarja 2023. Preverite smernice in napovedi, ki vam jih podarja dnevni horoskop. Nekoliko vas bo danes skrbelo, da ne boste tako sprejeti, kot ste pričakovali. Nihče ne bo ugibal, kaj si želite, zato jasno in glasno povejte, česa si ne želite.

Horoskop nasvet za današnji dan: Želeli boste več ljubezni in razumevanja, zato poskusite z globokimi pogovori, katere načrtujete že dlje časa, pa nekako niste zbrali dovolj poguma in energije, da jih udejanjite.

Horoskop
Luna v znamenju

Danes ob 09:29 uri Luna preide v znamenje Bika

Drugo astrološko znamenje bik je po temperamentu melanholično, sicer pa materialistično, praktično in plodno znamenje. V tem znamenju luna zaradi svoje razvnetosti izraža svoje najbolj pozitivne lastnosti. Zemeljsko znamenje, ki ustreza življenjskemu obdobju otroštva, vlada tudi letnemu času pomladi. Tempo življenja se v teh dneh nekoliko upočasni. Postanemo bolj umirjeni, a tudi trdovratnejši in bolj uporni. Nagon po preživetju, pridobivanju in uživanju nas vzpodbuja k nakupom ter zadovoljevanju čutov. Simbolizira materialne dobrine. Zaradi čutnosti in mesene opojnosti pooseblja razbrzdan značaj.

Poudarjena atributa v teh dneh sta zagotovo vztrajnost in trmoglavost, zato se boste težko prilagodili hitrim spremembam in novostim.

Čas primeren za odkrivanje svoj čutov in gradnjo trdnih temeljev v domačem okolju. Pri uresničevanju svojih hotenj boste bolj samovoljni in nepopustljivi, še posebej če se srečate z odporom. Težko boste prenesli, če drugi storijo več, kot vi zmorete, zato vas lahko želja po veljavi in častihlepje zapeljeta, da postanete zavistni in nenaklonjeni. V teh dneh boste pri partnerju iskali smisel za domačnost in nežnost, ter čut za gospodarnost.

Danes praznuje Eddie Murray: Astro profil

Sonce se je ob njegovem rojstvu nahajalo v prvi dekadi Rib v 10. Hiši, kar pomeni da je raztresena in muhava oseba, odlikuje ga izredna domišljija, zato se mora poskušati prenehati izgubljati v vsakodnevnih opravilih in se naučiti taktnosti. Ima neskončno intuicijo in poseduje ogromno modrosti. Je lepega in čednega videza, tople in mile narave, a kaotičnega, skrivnostnega, muhastega in neulovljivega značaja. Večkrat se obnaša popolnoma nepraktično in neodločno.

Njegov ascendent se nahaja v znamenju Dvojčkov. Naučiti se mora postaviti zase. Otresti pa se mora muhavosti, opravičevanja, kaotičnosti in pretiranega nihanja počutja, ki mu utežuje tudi ljubezensko življenje.

Kaj pravi dnevni horoskop za petek 24. februarja 2023?

Rojeni v znamenju rib in dogodki na današnji dan:

  • Vladimir Bartol, slovenski pisatelj
  • Maca Jogan, slovenska sociologinja
  • Ivica Račan, hrvaški premier
  • Judith Butler, ameriška filozofinja in feministka
  • William George – Billy Zane, ameriški filmski igralec

Na današnji dan izstrelijo medplanetarno vesoljsko sondo Mariner 6 proti Marsu. Raketoplan Discovery poleti na svojo zadnjo vesoljsko odpravo. Fidel Castro po skoraj 50 letih na oblasti odstopil z mesta predsednika Kube. Rodil se je tudi Matija Bravničar, slovenski skladatelj in Karel Štrekelj, slovenski jezikoslovec. Rodil se je tudi francoski dirkač Alain Prost. Umrl je Mihael Barla, slovenski pesnik, pisatelj in Marc Antoine Charpentier, francoski skladatelj.

Izbran čas je prihranjen čas.

Francis Bacon
Kateri del dneva bo najbolj primeren za resne pogovore?

Dnevni horoskop napoveduje, da bo za resne pogovore najbolj primeren dopoldanski čas.

Katera znamenja zodiaka si boste z veseljem privoščila branje knjige?

Danes se boste z veseljem potopili v branje knjige rojeni v vodnih znamenjih. 

Preberite tudi: IZGRADNJA IN IZBOLJŠANJE KARAKTERJA ali KATERIH PREHRANSKIH DODATKOV NE BI SMELI JEMATI SOČASNO?

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

S pomočjo energije lune v biku boste ugotovili, kaj vas veseli in naredili korak, ter se usmerili v tisto, kar vam prinaša napredek. Na finančnem področju lahko pričakujete prijetno informacijo.
Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

Naenkrat se ne morete odločiti, toda nikar ne zavlačujte, saj bi se tako le zapletli v še več dvomov in nejasnosti. Sledili boste sebi in ker ste prilagodljivi vam to ne bo težko.
Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

Vpliv lune v biku bo okrepil željo resnici, zato lahko na delovnem mestu ohranite ravnovesje. Vse kar se bo kompliciralo zaradi drugih, vam prinaša velik plaz skrbi.
Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

Združili boste moči in se usmerili v razčiščevanje odnosa, ki je obtičal na nezavidljivi točki. Pričakujte paleto dobrih iztočnic, harmonije in dinamike, kar bi bilo smotrno sprejeti.
Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

Prepričali se boste o resničnosti določenih zadev, saj ne marate dvomov. Ne gre za velike težave, temveč le za nerazumevanje zaradi različnih prioritet, zato se lahko vse še vedno razreši.
Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

Pričakujte manjše spremembe, predvsem na čustvenem področju, kjer ste nekako otopeli. Dokončajte pomembnejšo zadevo, saj se boste le tako znebili zoprnega občutka krivde.
Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

Vse kar ste do sedaj ocenjevali za popolno, se lahko zaradi nesporazumov izkaže za neugodno. Drastične spremembe vam bodo za trenutek zamajale trdna tla pod nogami.
Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

Za svoje opravke in zamisli boste potrebovali veliko več časa kot običajno. Zavedate se, da je pred vami še dolga pot, tudi do zadeve, ki je povezana s čustvenim področjem.
Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

Z luno v znamenju bika boste spoznali, da je začetek polovica opravljenega dela. Končno se vam na področju dela odpirajo ugodnosti in vaša naloga bo, da jih popeljete do konca.
Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

Energije lune v biku prinašajo vznemirjenje in živčnost, vendar kar pogumno preko tega, saj vas v krogu tistih, ki so vam blizu čakajo prijetni, s smehom obarvani trenutki.
Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

Želje se bodo dotaknile stvarnosti, kar vam bo všeč. Le na področju kariere ne bo najbolj enostavno. Občutek boste imeli, kot da se nekatere stvari dogajajo mimo vas, kar vas bo razjezilo.
Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

Ne čudite se, če boste kljub želji po zvestobi, pritegnili osebe nasprotnega spola, ki vam bodo naklonjene. Sebična in aktivna energija bo danes za vas velik, skoraj nepremagljiv izziv.

Vas zanima: VERJAMETE V ZAKON PRIVLAČNOSTI? ali ŽANA SE JE ZNAŠLA V TRIKOTNIKU NEZAUPANJA