Dnevni horoskop za nedeljo 7. julija 2024

  Horoskop
  Dnevni horoskop za nedeljo 7. julija 2024

  Dnevni horoskop za danes, nedeljo 7. julija 2024

  Predviden čas branja: 6 minut

  Dnevni horoskop za nedeljo 7. julija 2024. Preverite smernice in napovedi, ki vam jih podarja dnevni horoskop. Lažje kot običajno se boste soočili s sabo in tistimi, ki so v vaši bližini. Prisluhnite tistim željam, ki vam že dlje časa švigajo po mislih, pa do sedaj niso naletele na možnost za uresničitev.

  Horoskop nasvet za današnji dan: Poskrbite za to, da vam bodo prisluhnili, še posebej tisti, ki so pomembni.

  Horoskop
  Luna preide v znamenje Leva

  Lev, peto astrološko znamenje, ki ga simbolizira Sonce je po temperamentu kolerično, sicer pa očetovsko, ponosno in ustvarjalno. Označuje sredino poletja, zodiakalna funkcija pa je uveljavitev in obvladanje. Je simbol življenjske moči in sončne suverenosti, povezan s toploto in svetlobo. Levu pripisujemo povezanost z našim najbolj pomembnim organom, srcem in je prispodoba junaškega in kraljevskega karakterja.

  Njegova potreba po lastni uveljavitvi je izredno intenzivna, kar ga vodi k visokemu egu, kljub temu pa ni zahrbten in nevoščljiv. Njegovo življenje je večna tekma, v kateri želi vladati in obvladati. So radoživi in dvolični, odlikuje jih močna volja pa tudi dobrodušnost in lagodnost. Simbolizira sposobnost otroka, da sprejema in deluje v skladu z njegovimi pravili igre.

  Pravica je zanj prvotnega pomena, kar se nakazuje tudi v izvrševanju njegovih dejanj, ter ekstravagantnega načina duhovnega dojemanja. Čeprav pri levu videz večkrat vara, se znotraj kraljevske lupine in pokončne drže skriva pomanjkanje samozavesti, katero zna odlično skriti. Poudarek v dneh z luno v levu je na izražanju individualnih znanj in darov, paziti se moramo oblastnosti in sebičnosti, dogmatičnosti in ukazovalnosti. Odličen čas za zabavo, razne prošnje, prireditve in športne dejavnosti.

  S Soncem v raku je Omar globok ter premišljen. Njegova narava je mirna in diskretna, nežna, mehka in nagnjena k sprejemanju vtisov in občutkov drugih ljudi. Vedno razume vsa stališča in jih skuša povezovati v celoto. 

  Z Luno v devici je njegov spomin neverjeten, odlično se znajde na vseh področjih. Deluje ponižno, prilagodljivo, tiho in previdno.

  Samodisciplina mu pomaga, da ustvarja vtis predanosti in ljubeznivosti. Svojo energijo odlično sprošča s plesanjem in glasbo, kjer je zelo nadarjen. Kljub temu, da na prvi pogled ne deluje pripravljen na izzive, takšne in drugačne, na koncu vedno poišče svoj cilj. Pogum in bojni duh mu omogočata konkurenčnost in zmagoslavje, kar je zanj zelo pomembno.

  Rak Aleš ne izpusti skoraj ničesar, niti svojih globokih čustev niti preteklosti. Vedno razume vsa stališča in jih skuša povezovati v celoto. Njegova lupina ga zaščiti tik pred tem, ko bi lahko zapadel v težave in takrat se njegova občutljivost prevesi v iskanje najbolj lahkotnih rešitev.

  Ker obožuje v življenju strast in dogajanje, je s svojo Luno v znamenju škorpijona vedno pripravljen na kakršen koli izziv.

  Če misliš, da zmoreš, zmoreš. Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.

  Mary Kay Ash

  Rojeni v znamenju raka in dogodki na današnji dan:

  • Ida Kravanja – Ita Rina, slovenska filmska igralka
  • Vinko Globokar, slovenski skladatelj, pozavnist
  • Ringo Starr, angleški bobnar, glasbenik
  • Shelley Duvall, ameriška filmska igralka
  • Toto Cotugno, italijanski pevec

  Na današnji dan se na Brionih sestanejo predstavniki Slovenije, SFRJ in EU ter sprejmejo Brionsko deklaracijo. V tržaško pristanišče pripluje prva ladja s pomočjo UNRRA. Konec prve soške bitke. René-Théophile-Hyacinthe Laennec je izumil stetoskop. Rodil se je Marc Chagall, rusko-francoski slikar in Miroslav Krleža, hrvaški pisatelj, pesnik. Umrl je Syd Barrett, angleški glasbenik in Karel Štrekelj, slovenski jezikoslovec, književni zgodovinar.

  Katera znamenja zodiaka se boste danes težko zadrževala v komunikaciji?

  Danes se boste težko zadržali v komunikaciji rojeni v zračnih znamenjih. 

  Katera astro znamenja se boste danes razveselila malenkosti?

  V današnjem dnevu se boste razveselili malenkosti rojeni v ognjenih znamenjih. 

  Preberite tudi: VEDEŽEVANJE Z NIHALOM: SPOZNAJTE TEHNIKO in SPOZNAJTE SVOJO OSEBNOST

  Horoskop oven

  Oven


  20. Mar - 20. Apr

  Pravi signali, na katere ste že težko čakali, se bodo z energijo lune v znamenju leva stopnjevali, zato boste prepričani, da je potrebno nekaj popeljati do konca in stopiti skupaj.
  Horoskop bik

  Bik


  21. Apr – 20. maj

  Pravi signali, na katere ste že težko čakali, se bodo z energijo lune v znamenju leva stopnjevali, zato boste prepričani, da je potrebno nekaj popeljati do konca in stopiti skupaj.
  Horoskop dvojčka

  Dvojčka


  21. Maj – 21. jun

  Presenetili vas bodo z vprašanji, ki bodo tako zelo direktna, da boste šokirano onemeli in se znašli z izgovorom. Priznajte si, da vaša samozavest že nekaj časa ni več na vrhuncu.
  Horoskop rak

  Rak


  22. Jun – 21. jul

  Skušajte, ko bo nekdo od domačih začel razglabljati o neljubih temah odgovoriti kratko in jedrnato. Nepredvidljive okoliščine lahko doprinesejo nekaj slabe volje in prebudijo nestrpnost.
  Horoskop lev

  Lev


  22. jul – 22. avg

  Na ljubezenskem področju vam bodo zaradi lune v levu všeč strastni ter burni trenutki, ki bodo postajali vedno bolj intenzivni. Samski, dovolite simpatičnim pogledom, da se razvijejo.
  Horoskop devica

  Devica


  23. Avg – 22. Sep

  Žal vam bo, da ste nekomu od družinskih članov dovolili, da vam narekuje stvari, ki vam sedaj, ko so skoraj že zaključene niso preveč všeč. Pazite na ton komunikacije, saj ne boste najbolj prilagodljivi.
  Horoskop tehtnica

  Tehtnica


  23. Sep – 22. okt

  Nikar ne pričakujte, da vam bodo doma, po tem, ko boste povedali kaj v prihodnje načrtujete kar vsi molče sledili. Izpostavite le tiste dejavnike, ki se dotikajo vseh vključenih.
  Horoskop škorpijon

  Škorpijon


  23. Okt – 22. nov

  Tudi če bo pot težavna in zapletena vas to ne bo zmotilo, saj vam energija lune v znamenju leva prinaša neverjetno vztrajnost. Poglobljeno boste razmišljali o področju čustev.
  Horoskop strelec

  Strelec


  22. Nov – 20. dec

  Z veseljem boste, kjerkoli se boste nahajali pospešili svoj korak, saj vas bo spremljala energija lune v pogumnem levu. Lažje kot v preteklih dneh boste rešili nekaj, kar je povezano z odnosi.
  Horoskop kozorog

  Kozorog


  21. Dec – 19. jan

  Nekdo od domačih vas bo poskušal na nekaj opozoriti, zato se ne odzivajte tako odrezavo. Pred vami je kljub luni v levu naporen dan, vendar se vam bo vsak trud kasneje obrestoval.
  Horoskop vodnar

  Vodnar


  20. Jan – 18. Feb

  Ne ukvarjajte se več z drugimi, le tako vam še dolgo ne bo jasno, kaj vas resnično osrečuje. Zelo dobro se boste znašli pri zadevah, ki zahtevajo umirjenost ter previdnost.
  Horoskop ribi

  Ribi


  19. Feb - 20. mar

  Luna v znamenju leva bo prebudila prodornost ter pogumno delovanje. Samozavesten in prepričljiv nastop vas bo zavaroval pred slutnjami in morebitno neodločno naravnano držo.

  Vas zanima: KAKŠNA JE RAZLIKA MED DVOJČKI ROJENIMI MAJA ALI JUNIJA? in KAKŠNA JE RAZLIKA MED RAKI ROJENIMI JUNIJA ALI JULIJA?