Dnevni horoskop za nedeljo 18. junija 2023

Horoskop
Dnevni horoskop za nedeljo 18. junija 2023

Dnevni horoskop za danes, nedeljo 18. junija 2023

Predviden čas branja: 5 minut

Dnevni horoskop za nedeljo 18. junija 2023. Preverite smernice in napovedi, ki vam jih podarja dnevni horoskop. Če se boste na pravi način v današnjem dnevu približali problemu in se izognili konfliktom se bo vse skupaj kmalu uredilo v pravi smeri. Vsako večje odlašanje vas lahko danes popelje v težave. Odprite oči na široko in zajemite pravo bistvo.

Horoskop nasvet za današnji dan: Tudi če niste povsem sigurni, da je določena zgodba zaključena, danes ni pravi čas za hitre in drzne korake. Bistre misli in jasen pogled, to bo najbolj učinkovito orodje današnjega dne.

Horoskop
Luna preide v znamenje Raka

Danes ob 12:57 uri Luna preide v znamenje Raka

Rak, četrto znamenje zodiaka, ki mu vlada Luna, predstavlja začetek poletja. Močna prispodoba notranjosti, nenadzorovanih globin in iracionalnih impulzov. Opisuje otroški svet in način prenašanja misli. Uteleša lunine lastnosti kot so pasivnost, domišljija in brezbrižnost. Vodno znamenje rak je flegmatično, materinsko, zaščitniško, občutljivo, plodno, ljubeče in domoljubno znamenje. Izredno občutljiv, potrebuje varno intimnost. Mehka odmaknjenost je njegov ideal, daleč od spopadov in krutosti zunanjega sveta. Njegova prispodoba so valovi življenja, saj živi v notranjem vrtincu sanjarjenj, prividov ter iluzij. Predstavlja nezaveden življenjski utrip, za katerega razum še ni prevzel skrbi nase. Prepletajo se romantika, fantazija in idiličnost.

Ker znamenje raka povezujemo z domom, družino in potrebo po varnosti, ter izvorom je v teh dneh poudarek na domačem življenju.

Motivirajo nas čustva, naši odzivi postanejo nagonski, sprožajo jih nezavedne potrebe in želje. Pri odločitvah se boste v tem času obotavljali, zato marsikaterega načrta ne boste popeljali do konca. Vaša intuicija bo v teh dneh zelo intenzivna, saj bodo čustva determinirala vašo osebnost. Zaradi preobčutljivosti boste nekoliko neodločni ali celo podvrženi manjvrednostnim kompleksom. Najprej boste zaznali posledice svojih dejanj, šele nato tudi njihove razloge. Vaša ljubezenska nagnjenja bodo bolj čustvena kot čutna, v razmerjih boste iskali predvsem notranje dopolnilo in prijateljsko noto. Močno izražena bo v tem času želja po materinstvu ter skrb za druge.

Danes ob 06:37 uri nastopi Prazna Luna – Mlaj

Danes vas bo spremljal Mlaj, ki vas bo popeljal k poglabljanju in intenzivnemu razmišljanju o sebi. To je zelo ugoden čas za razstrupljanje vašega telesa in pavzo s kakšnim zelenjavnim postom. Če se že nekaj časa neuspešno trudite prenehati s kajenjem ali drugimi razvadami, je sedaj čas več kot ugoden. To je čas primeren za jogo, meditacijo in ostale duhovne vaje. Z Mlajem boste polni optimizma.

Osredotočili se boste nase in na svoje načrte. Razmislite tudi o čiščenju in razstrupljanju telesa. Izbira oblačil vam narekuje nekaj nenavadnega, vpadljivega.

Danes praznuje Žana Povše: Astro profil

Njeno Sonce se je ob njenem rojstvu nahajalo v znamenju dvojčkov, kar nakazuje, da je hitra, spretna in razigrana oseba, odlikujejo jo izredne govorniške, trgovske, pa tudi vozniške spretnosti. Ima zelo razvit čut za estetiko, je zelo privlačnega zunanjega videza, a mnogokrat deluje raje v ozadju kot na odru.

Luna se je ob njenem rojstvu nahajala v 2. Hiši Tehtnice, kar nakazuje, da je umetniška duša, ljubi vso umetnost in dobro glasbo, umirjeno okolje in lepoto ter eleganco. Ker je zelo spremenljive narave in je kot metulj, način sprostitve najde v glasbi, ki je njen naravni dar in ga vsekakor kaže razvijati. Ima tudi smisel za modo in skrbno izdelan stil. Brez težav sklepa prijateljstva, ampak včasih se mora naučiti reči ne in se postaviti zase. Je zelo šarmantna, prijetna in prijateljska oseba.

Čez življenje se lahko pritožujemo edinole, če od njega pričakujemo nemogoče.

Maksim Gorki

Rojeni v znamenju dvojčka in dogodki na današnji dan:

  • Nela Eržišnik, hrvaška gledališka in filmska igralka
  • Paul McCartney, angleški glasbenik škotskega rodu
  • Fabio Capello, italijanski nogometaš in trener
  • Dizzy Reed, ameriški glasbenik
  • Janne Happonen, finski smučarski skakalec

Na današnji dan Amelia Earhart postane prva ženska, ki preleti Atlantski ocean. Sally Kristen Ride kot prva Američanka in tretja ženska s plovilom Challenger poleti v vesolje. V pogorju Eifel odprto dirkališče Nürburgring. V Ženevi je bila ustanovljena Mednarodna košarkarska zveza FIBA. Rodil se je Pavle Dešpalj, hrvaški skladatelj, dirigent in William Lassell, angleški astronom. Umrl je Gašper Tič, slovenski igralec in Franci Zagoričnik, slovenski pesnik. Umrl je tudi Maksim Gorki, ruski pisatelj.

Kaj vas bo danes najbolj zanimalo in privlačilo?

Dnevni horoskop napoveduje, da vas bo najbolj privlačilo vse, kar je v tesni povezavi s čustvi.

Katera astro znamenja se boste danes težje prilagajala in dosegla svoje?

V današnjem dnevu se boste težje prilagajali in dosegli svoje rojeni v zemeljskih znamenjih.

Preberite tudi: KAKO POSTANEMO ŠE BOLJŠI STARŠI? in S KOM NA POTOVANJE, GLEDE NA ASTRO ZNAMENJE?

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

Pomembno bo, da se dopoldne, ko bo luna še v znamenju dvojčkov umirite in počakate na pravi trenutek. Radi bi se podali v akcijo, toda ne boste se pripravljeni prilagoditi in popustiti.
Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

V ospredje stopajo intenzivnost, pogum in spremembe po katerih hrepenite. V odnosih bo na trenutke prisotna večja napetost, vendar lahko z nekaj zdravega humorja vse skupaj zavihtite v pozitivno smer.Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

Poiskali si boste možnost za nove stike, posebno z nekom, ki je dovolj odločen in dinamičen. Tudi v domačem okolju nadaljujte spontano in brez pretiranega načrtovanja.
Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

Nikakor vam ne bodo ustrezali tisti, ki imajo glavno besedo v določenih situacijah. Preveč boste razdražljivi, namesto da bi si počasi poiskali izhod iz težav in komplikacij ter se razbremenili.
Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

Ob sproščenem dogovarjanju, ki vas bo presenetilo se boste počutili odlično. Všeč vam bodo predvsem osebe, ki so čustvene in spontano predlagajo nekaj navihanega.
Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

Z energijo Mlaja pričakujte nekaj novosti v povezavi s pomembno zadevo. Pazite da se zaradi povečanega poguma zgodba, ki je za vas pomembna ne bo začela vrteti v negativni smeri.
Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

Nekdo vas bo povsem prevzel in očaral, še posebej, če ste se dolgo mučili v ljubezenskih zapletih in težavah. Ostanite zvesti sami sebi in prisluhnite svojim notranjim vzgibom.
Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

Poskusite z energijo Mlaja tam kjer ste še pred kratkim zaznavali napeto stanje prepoznati svetle točke. Z nekom razmišljata podobno, zato rešujta zadeve skupaj, saj bodo rezultati še boljši.
Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

Vse se vam bo popoldne, ko luna prehaja v znamenje raka zdelo veliko bolj zapleteno, kot ste pričakovali. Zavedati se boste začeli, da ste v določen odnos vložili premalo, da bi se karkoli premaknilo.
Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

Samski kozorogi in kozoroginje boste s strani nasprotnega spola zelo zaželeni. Ujemite prijetne, s strastjo obarvane utrinke, krajši nesporazum, ki prihaja nepričakovano bo le začinil vse skupaj.
Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

Čeprav vam to ne bo najbolj všeč, se boste morali v določeni situaciji bolj poglobiti. Prihajaj razčlenjevanja, kar vam bo omogočilo še eno priložnost v odnosu, o katerem razmišljate že nekaj časa.
Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

Ne morete se pravilno odločiti, saj se dogaja preveč stvari hkrati. Odprite oči in se usmerite k sreči. Okoliščine prinašajo pojasnitev za nekaj, o čemer ste dolgo razmišljali.

Vas zanima: POLETNI ASTROLOŠKI VODNIK