BRALKA BLANKA JE OSAMLJENA IN RAZOČARANA

Bralka Blanka je osamljena in razočarana, potrebuje nasvet
Potrebujete nasvet?

Bralka Blanka je osamljena in razočarana, potrebuje nasvet

Predviden čas branja: 3 minutes

Moja težava je povezana z doživljanjem ljubezni in samote. Stara sem 42 let, samska, brez otrok in nekako nezadovoljna. To, da ne bom imela otrok je moja zavestna odločitev, s katero se ne obremenjujem, to, da bom pri teh letih še vedno popolnoma sama, pa je moj problem. Starše sem izgubila že v mladosti, bratov in sester nimam, tistih nekaj sorodnikov ki so ostali pa živijo daleč vstran in z njimi nimam kontakta.

Bralka Blanka je osamljena in razočarana, potrebuje nasvet

Prijateljev nimam, saj nisem sposobna zaupati, tudi tistih nekaj sodelavcev, s katerimi bi lahko stkala kakšno prijateljsko ves je popolnoma drugačnih od mene, občutek imam, da se mi izmikajo.

Torej, sama, osamljena, razočarana, nimam nikogar, ki bi me poslušal, ki bi mi priskočil na pomoč. Nad ljubeznijo sem obupala, saj so me vsi partnerji prevarali ali prizadeli. Ne vem, kaj naj naredim, spremenim, saj me ta samota dobesedno počasi uničuje. In vedno bolj ugotavljam, da moje ambicije na delovnem mestu in finančna pretočnost žal niso dovolj za srečo. Svetujte mi prosim, kaj naj storim?

Blanka

Nasvet za bralko Blanko

Spoštovana Blanka, osamljena in razočarana, vendar zakaj? Življenje je polno raznih priložnosti, le dovoliti si moramo, da jih ujamemo, da se nam zgodijo. Ob branju vašega problema imam občutek, da ste se nekako vdali v usodo, da se smilite sami sebi, kar je zagotovo napačna pot, če želite srečno življenje. Razumem, da ste bili v preteklosti večkrat razočarani in da nekako ne zaupate, vendar imate samo dve možnosti.

Prva je, da ostanete v svojem labirintu nezadovoljstva, osamljeni, druga pa je, da si podarite možnost, da je tam nekje morda nekdo, ki pa se bo odlično ujel z vami in vas bo spoštoval prav takšno kot ste. Začnite razmišljati bolj pozitivno in nikar ne imejte občutka, da se vsaka oseba, ki se pojavi v vašem življenju pojavi, da bi vas razočarala.

Bralka Blanka je osamljena in razočarana, potrebuje nasvet

Najprej se naučite imeti rada sebe, šele nato boste opazila, da vas bolj cenijo tudi drugi in s tem se bo sočasno povečala vaša priljubljenost.

Skušajte spremembe udejanjiti počasi. Najprej se zadovoljite na področju ljubezni s kakšnim zanimivim srečanjem, nato nadaljujte in si dovolite ljubiti in biti ljubljena. Če se boste odločili premagati samoto, se vam bo življenje v trenutku zavrtelo v lepši, bolj razigrani smeri. Tudi prijateljski odnosi se včasih prekinejo z razlogom, da v življenje stopijo novi odnosi, zato jim čim prej odprite vrata.

Pripravljeno za Govori.se