BIK: LETNI HOROSKOP 2023

Astrološko znamenje bik: obširen letni horoskop 2023, ki zajema vsa področja
Astrološko znamenje bik: obširen letni horoskop 2023, ki zajema vsa področja

Astrološko znamenje bik: obširen letni horoskop 2023, ki zajema vsa področja

Predviden čas branja: 10 minut

Bik je pomladno znamenje, ki ob iskrenosti, toplini in ljubeznivem pristopu razcveti kot spomladansko cvetje. Poln idej, navdiha in povezanosti z družino se na vsakem koraku trudi ustvariti harmonijo in dobro vzdušje. Čeprav slovijo po trmi, so se sposobni v skupno dobro tudi prilagodili. Zamer ne gojijo, saj se zavedajo, da z njimi težko delujejo. Skrbni ter pridni kot mravljica se trudijo, da bi bila njihova karierna in materialna plat čim bolj uspešna. So zvesti prijatelji, ki nikoli ne bodo izdali nobene skrivnosti. Prav tako ne bodo nikoli odklonili pomoči.

Namig za lepše leto

Skozi intenzivno opazovanje sebe lahko pridete do številnih spoznanj. Turbulentno dogajanje se umika, prihaja čas, v katerem se boste lahko povezali s svojo globino ter se skromno usmerili v iskanje novih smernic. Prebudila se bo močna želja po tem, da naredite ali dosežete nekaj večjega.

LJUBEZEN IN ODNOSI

Zaradi izpostavljene Venere, ki vam vlada bo ljubezen v letu 2023 močno izpostavljeno področje. Vse se bo odvijalo stabilno, predvidljivo, le samskim se lahko zgodi nekaj nenavadnega, nenačrtovanega. Vpliv Merkurja in Jupitra bo v začetku leta blagodejno vplival na vezane bike, še posebej na tiste, ki ste razmerje začeli pred kratkim. Prihaja priložnost za poglobitev, razmislek in priznanje čustev, ki ste jih do sedaj morda držali zase. Čeprav imate običajno težnjo, da se v preteklost ne vračate, saj ste prepričani, da je tam z razlogom, boste letos imeli v pomladnih mesecih željo, da bi bili z nekom, ki ga poznate že nekaj časa, kar vas bo spodbudilo, da prevzamete vodstvo.

Dolgčas vam na področju čustev zagotovo ne bo, saj boste kovali nove načrte, s katerimi bi lahko ljubljeno osebo presenetili v prihodnosti.

Astrološko znamenje bik: obširen letni horoskop 2023, ki zajema vsa področja

Ves čas boste raziskovali tudi svet intimnosti, v jeseni se boste posvečali še več kot običajno, kar lahko okrepi razmerje v pozitivni smeri. Pomembno pa bo, da ne dovolite, da bi preobremenjenost in močna želja po dodatnih zaslužkih vplivala na to, da si za ljubezen ne vzamete dovolj časa.

V negativnem smislu se bo potrebno proti koncu leta soočiti s posledicami dvomov, ki bodo povezani z lastno negotovostjo. Samski biki, čas je, da nekoliko znižate svoja pričakovanja, kar pa ne pomeni, da se morate zaplesti z vsako osebo, ki vam bo vsaj malo simpatična. Izogibajte se svojim trdim principom, ter trmi, ki večkrat nepričakovano udari na plano in si dovolite svobodo pri iskanju ljubezni.

KARIERA IN FINANCE

Biki, delovni, realni in organizirani si ne predstavljate življenja brez dela in urejenih finančnih tokov. V smislu kariernega napredka ste veliko naredili že v preteklem letu, ko ste si dovolili spustiti se preko svojih začrtanih meja, sedaj pa je čas, da nadaljujete na stabilni osnovi s preverjenimi informacijami. Energija Saturna in Jupitra vam lahko priskoči na pomoč, če se boste odločili da napredujete ali izboljšate pogoje na delovnem mestu. Prav tako bosta pomagala tistim, ki se že dlje časa premišljeno odločate za začetek samostojne poslovne poti, kar bo najbolj ugodno storiti v juniju, septembru ali novembru.

Na prvem mestu bodo v drugi polovici leta odgovornost, trdo delo in odločnost.

Astrološko znamenje bik: obširen letni horoskop 2023, ki zajema vsa področja

Poskrbite pa, da se izognete negativnim mislim, ter občutku, da nečesa niste sposobni. Dobro obdobje za menjavo službe bo od maja do septembra. Če želite doseči želene cilje, morate preizkusiti nove strategije in taktike, vendar poštene in preverjene. Ne pozabite na ustvarjalno plat, ki jo morate raziskati in uporabiti. Popeljala vas bo v nove razsežnosti, kar bo blagodejno vplivalo tudi na podzavest. Poskusite narediti nekaj drugačnega, vztrajajte, tudi če vas notranji jaz opozarja, da bi morali ostati znotraj svojih meja. Prenagljena naložba, ki obljublja hitre dobičke bi vam lahko v novembru in decembru prinesla le izgube. Za posojila bo ugodno obdobje v marcu in aprilu, vendar preberite drobni tisk, saj boste ravno v tistem obdobju prepričani da potrebujete več, kot je morda v resnici potrebno.

DRUŽINSKO OKOLJE

V leto stopate z željo, ohraniti družinske odnose vsaj na takšni stopnji kot so. Mir, ki poudarja sožitje bo glavni faktor, da boste ohranili dobro voljo. Znali se boste povezovati, še posebej s starejšimi, ki jih boste popolnoma razumeli. Pomoč, ki jo boste nudili, bo blagodejno vplivala na dušo in tisti notranji občutek, ki vodi k izpopolnjenosti. Odnosi z brati in sestrami se bodo najprej znašli na točki vrelišča, in sicer v začetku leta zaradi agresivne retrogradnosti Marsa, nato se bo vse skupaj uredilo.

Astrološko znamenje bik: obširen letni horoskop 2023, ki zajema vsa področja

Ugotovili boste celo, da so bili konflikti nujno potrebni, da se stvari uredijo v pravi smeri. Zaključek leta prinaša manjše zaplete, ki bodo izbruhnili zaradi napetosti v zvezi s tehničnimi zadevami v domačem okolju. Najprej vdihnite, šele nato začnite diplomatsko pogovor in vse skupaj rešite čim bolj umirjeno.

ZDRAVJE IN POČUTJE

Težavice in zapleti, ki so se pojavili v preteklem letu in še vedno niso rešeni, lahko v februarju ponovno pridejo na površje. Poskrbite, da boste takoj odreagirali ter se soočili in seveda pravilno ukrepali. Od aprila naprej pričakujte ugodno počutje, brez raznih nenadnih tegob in bolečin, prav pa je, da več pozornosti namenite zdravim prehranjevalnim navadam. Tisti, ki imate težave povezane s sladkorno boleznijo ali srčno žilnimi boleznimi boste znali poiskati tisto orodje, ki vam lahko pomaga izboljšati stanje ali ga vsaj stabilizirati. Za nekatere bike bo to gibanje, za druge sprememba jedilnika za nekatere pa le notranja umiritev. Prav je, da poskrbite tudi za to, da boste opustili vsaj kakšno razvado, v jeseni bo to najlažje, saj boste intenzivno motivirani k temu, da polepšate svoj videz.

Astrološko znamenje bik: obširen letni horoskop 2023, ki zajema vsa področja

MINI HOROSKOP

JANUAR

Tako na poslovnem področju, kot tudi v zasebnih odnosih je pred vami ugoden začetek leta z vplivom Sonca v znamenju kozoroga, ki bo poskrbelo, da boste polni elana. Poskusite na enostaven način uskladiti želje z realnostjo in zaupajte le sebi. Finance bodo stabilne.

FEBRUAR

Ko bodo vsi pričakovali da vas bo nekaj razjezilo, boste ugasnili bojevitost in umirjeno odreagirali.  Vsi dogovori, ki so obstali na mestu, bodo proti koncu meseca, ko bo Merkur intenzivno poskrbel da se premaknejo doživeli preobrazbe. Vse kar je kompleksno vas bo močno odbijalo.

MAREC

Čeprav v marcu ne boste imeli natančno začrtane poti, se boste kljub temu sposobni prepustiti in uživati v razigranem vzdušju. Mentalno in psihično boste proti koncu meseca večkrat v stiski, še posebej, ko se vam bodo tudi na ljubezenskem področju odvijale zapletene situacije, ki bodo hrepenele po reševanju.

APRIL

Premiki v domačem okolju in na področju kariere bodo tesno sovpadali z notranjimi zaznavami, najboljši čas za spremembe na tem področju bo v sredini aprila. Dogodki se bodo vrstili s svetlobno hitrostjo, tako da jim boste s težavo sledili, vendar vam bo popolnoma ustrezali, saj boste zaznavali uspeh.

MAJ

Napetost, ki jo prinaša želja po tem, da naredite čim več bo popustila v sredini maja, takrat se lahko brez razlage umaknete iz določne zoprne situacije. V zadnjih dneh maja ničesar kar boste zaznali slučajno ne jemljite dobesedno. Postavljajte vprašanja in nikar ne predvidevajte, da lahko nekomu berete misli.

JUNIJ

Določene posameznike boste naenkrat videli v drugačni luči. Spoznanje sicer ne bo enostavno, toda vsekakor se vam obrestuje, če boste poskusiti razčistiti, saj se zavedate, da drugače ne bi bili sproščeni. V zadnjih dneh meseca pazite na svoje zdravje, saj boste bolj izpostavljeni kot običajno.

JULIJ

Pogumno lahko sedaj spremenite svojo pot. Preveč se obremenjujete, namesto da bi nekaj pomembnega preprosto preložili do trenutka, ko vam bodo zadeve bolj pisane na kožo. Podajte se tja, kjer boste našli številne odgovore na svoja vprašanja. Pri tem pa ne pozabite tudi na prijatelje.

AVGUST

V avgustu boste znali ločiti med iskrenostjo in prilizovanjem, kar vas bo rešilo pred razočaranji, s katerimi ste za nekaj časa zaključili. Poudarjeni bodo tudi odnosi z otroci, ki pa jih boste proti koncu meseca težko nadzirali. Morda je čas, da začnete počasi spreminjati svoj pristop.

Astrološko znamenje bik: obširen letni horoskop 2023, ki zajema vsa področja

SEPTEMBER

Sonce v znamenju device vas bo varovalo na poslovnem področju, kjer se vam nakazujejo informacije o spremembah, ki se lahko v prihodnje uresničijo. Trdo delo bo prepleteno z budnim umom. Ljubezen bo dobila drugo podobo, bolj boste sproščeni in oddajali boste bolj spontane energije.

OKTOBER

V kolikor boste v bližino spustili nekaj novega, se boste v trenutku boljše počutili. Delo bo obarvano z naprednimi idejami. Tokrat je pomembno da ne predvidevate, da veste ali razumete, kaj nekdo čuti. Postavljajte direktna vprašanja in skušajte le tako osebnostno napredovati.

NOVEMBER

Energije bodo nihale, zato se boste težje zbrali. V ljubezni boste z muko napredovali ali se poglobili, saj bo Venera porušila nekaj spontanih trenutkov. Preveč boste resni, da bi razumeli šalo, zato se lahko kdaj celo počutite užaljeni. Nameni nekoga, ki vas želi le razvedriti ne bodo slabi, zato se ne branite preveč.

DECEMBER

Energije bodo v decembrskih dneh usmerjene popolnoma drugam, v tisto smer, kjer bi lahko v prihodnje osebno ali poslovno napredovali. Malenkosti vas bodo begale, prazne fraze pa utrujale. Imeli boste občutek, da ste popolnoma drugačni od drugih, kar naj vas ne prestraši.

Biki, kaj je tisto, kaj bo v letu 2023 potrebno spremeniti?

Letni horoskop za 2023 napoveduje, da bo potrebno delovati bolj spontano.

Biki, kateri mesec v letu vam bo najbolj naklonjen in kateri najmanj?

Biki, v letu 2023 vam bo najbolj naklonjen maj, najmanj pa november.

Pripravljeno za Sensa.si