ANASTAZIJA JE RAZOČARANA NAD HČERKINO IZBIRO PARTNERJA

Bralka Anastazija ne razume hčerke, ki si je izbrala neprimernega partnerja, prosi za nasvet

Bralka Anastazija ne razume hčerke, ki si je izbrala neprimernega partnerja, prosi za nasvet

Predviden čas branja 4 minute

V družini imamo težave, ki jim enostavno več nisem kos, zato se obračam na vas. Hči je stara 22 let, zelo ambiciozna in pridna. Pred nekaj meseci je končno spoznala fanta, s katerim je začela razmerje. Ker ji zaupamo, smo ji predlagali naj ga pripelje domov. Fant je sicer njenih let, na prvi trenutek je deloval simpatičen, danes, ko pa vidim, kaj se dogaja, pa enostavno ne vem več kaj naj si mislim. On ne študira, niti ne dela, prihaja iz razdrte družine, prepuščen je samemu sebi. Naša družina nikakor ne ocenjuje ljudi po izobrazbi in temu kako živijo.

Vendar sva oba z možem opazila pri hčerki velike spremembe v negativni smeri odkar je z njim v razmerju.

Začela je uporabljati kletvice, zanemarila je svoje iskrene prijateljice iz otroštva, z nama z možem enostavno več ne najde skupnega jezika, zelo je jezikava in nesramna. O vseh njenih življenjskih ciljih ni več sledu, ves čas se pritožuje zakaj sploh študira, skratka prelevila se je v drugačno, slabšo osebo in tega z možem ne moreva več gledati. Pika na i pa je bila, ko se je fant začel jezikavo besedovati tudi meni in možu. Obupana sva, kaj naj storiva? Anastazija

Bralka Anastazija ne razume hčerke, ki si je izbrala neprimernega partnerja, prosi za nasvet

Nesvet za bralko

Spoštovana bralka Anastazija, hči se je zaljubila, verjetno si ga ni izbrala z namenom da bi vaju jezila. Nima izkušenj na ljubezenskem področju, zato še ne razmišlja tako zrelo in odgovorno kot vi. Ljubezen je pri njej povzročila vrtinec, vendar si sama sebi verjetno noče priznati, da se ta vrtinec vrti v negativno smer, ne v pozitivno. Vem da ne iščeta krivca da bi opravičevala obnašanje svoje hčerke ampak iščeta razloge, zakaj so se določene spremembe zgodile in v tem primeru so vsa dejstva žal povezana z njenim fantom.

Skušajte se s hčerko pogovoriti kot prijateljica, ne kot starš, skušajte doseči, da vam bo zopet zaupala, kot vam je pred tem razmerjem.

Bralka Anastazija ne razume hčerke, ki si je izbrala neprimernega partnerja, prosi za nasvet

Morda ji zgodbo razložite na kakšnem drugem primeru, ali pa ji zaupate kakšno svojo nerodno anekdoto iz preteklosti. Le tako boste sprostili napetost, pomembno je le, da ji nekoliko odprete oči, da začne sama razmišljati, ali je to resnično razmerje ki si ga želi. Ko se bo bolj poglobila v vse skupaj, bo tudi sama morda spoznala, da vajine opazke niso brezvezne in da niso zato, da bi ji škodila, ampak bolj zato, da bi ji v življenju pomagala poiskati pravo pot zanjo, takšno na kateri bo srečna in uspešna.

Predvsem pa je pomembno, da ste kot družina složni, ne glede na njeno dolgoročno odločitev.

Odpira se torej ogromno vprašanj, povezanih s poznavanjem vajine hčere in njenega notranjega sveta. Hči bo morala sama poiskati lastno pot, sta ji pa vidva pri tem v veliko oporo. Dober odnos temelji na pogovoru, ki je iskren, odprt, neposreden in resnicoljuben. Povejte si, kaj resnično mislite, čutite, doživljate. Otrokom ni vseeno, kakšno mnenje imajo starši, čeprav navzven s svojim vedenjem kažejo nasprotno, saj je njihova potreba po samostojnosti tako velika.

Pripravljeno za Govori.se