BOJANINA HČI ŽELI ZAMENJATI VLOGI

Bojana ima težave, saj hči manipulira z njo in želi zamenjati vloge, potrebuje nasvet
Bojana ima težave, saj hči manipulira z njo in želi zamenjati vloge, potrebuje nasvet

Bojana ima težave, saj hči manipulira z njo in želi zamenjati vlogi, potrebuje nasvet

Predviden čas branja: 3 minutes

Imam večjo težavo, za nekoga morda nesmiselno, zame pa zelo pomembno. Pred leti, ko se je moje zdravstveno stanje poslabšalo, sva se s hčerko, s katero živim dogovorili, da bo ona skrbela za finance in upravljala z mojo pokojnino. Imam prijateljico, ki mi je nekajkrat podarila prehranske dodatke, za katere je sklepala, da bi mi lahko pomagali pri boljšem počutju. Poskusila sem in res ugotovila da se boljše počutim.

Po tehtnem razmisleku sem se odločila da bi te dodatke redno jemala, da se malce stabiliziram.

Bojana ima težave, saj hči manipulira z njo in želi zamenjati vloge, potrebuje nasvet

Ko sem svojo odločitev sporočila hčerki, me je najprej vprašala koliko ti dodatki stanejo. Povedala sem ji, nato je doživela kolerični napad, da ona toliko denarja ne bo jemala vstran. Ona, kako ona, saj je pokojnina vendar moja in kolikor vem je imam dovolj, da si lahko to privoščim. Ostala sem brez besed, zapustila sobo in od užaljenosti planila v jok. Naslednji dan je bil znesek sicer na polici, zraven pa stavek, da sedaj mi je dala, naslednjič pa mi več ne bo. Svetujte mi prosim, kaj naj storim, saj sem nemočna. Bojana

Nasvet bralki

Spoštovana bralka, zoprna situacija, saj so se vam dobesedno zašibila kolena. Predvsem zato, ker takšnega odziva od svoje hčerke niste pričakovali. Prav je, da skrbite za svoje zdravje in nekako ne razumem vaše hčerke. Namesto da bi bila zadovoljna, da želite nekaj narediti zase, se je dobesedno ustrašila, da bi kopnel vaš denar, za katerega očitno smatra da ji pripada. Menim, da bi bilo najbolj smotrno, da se pogovorita, ne samo o vaših dodatkih, ampak na sploh o financah, saj ona vaše določitve očitno ni pravilno razumela.

Bojana ima težave, saj hči manipulira z njo in želi zamenjati vloge, potrebuje nasvet

Morda je prišel čas, da ponovno vzamete svoje finance v svoje roke, saj pravite, da lahko sami razpolagate z njimi. Ni prav da si ne bi privoščili več za svoje zdravje, še posebej zato, ker vam vaša pokojnina to omogoča. Res pa je, da lahko ta pogovor povzroči nekaj napetosti, zato vnaprej predvidevajte, da vaši hčerki odločitev, da sami skrbite za finance ne bo najbolj všeč. Kljub temu vam svetujem da vztrajate pri svoji določitvi. Ne dovolite, da se v vajinem odnosu zamenjajo vloge.

Pripravljeno za Govori.se