ZNATE NADZIRATI SEBE IN DELOVATI MIRNO?

Bodite mirni in se imejte pod nadzorom
Bodite mirni in se imejte pod nadzorom

Bodite mirni in imejte sebe pod nadzorom

Predviden čas branja 4 minutes

Bodite mirni in se imejte pod nadzorom. Z globoko mislijo na svoj notranji jaz pozabite na svojega zunanjega. To je nadvse pomembno, ker popoln samonadzor je posledica blagega zunanjega delovanja in popolne , močno in umirjene notranje aktivnosti. Pozabite na svojo zunanjo podobo ne pomeni zanemarjati objektivne in fizične plati vašega življenja, temveč osnovati središče zavestnega delovanja znotraj vaše obsežne notranjosti.

Česar se zavedamo, tisto izrazimo, zaradi tega ko zavestno zaživimo v obsežni notranjosti, bomo izražali večji del našega življenja.

Zaradi tega bo naš zunanji jaz veliko bolje preskrbljen in bo zanj poskrbljeno bolje, kot če bi živeli na površju. Z držo popolnega samonadzora svojega uma prevzamemo popolno zavestno kontrolo nad vsakršnim delovanjem naše osebnosti, zaradi česar lahko prepreči nepotrebne miselne aktivnosti.

Bodite mirni in se imejte pod nadzorom

Dobro si je zapomniti, da so vsi nepotrebni gibi ali aktivnosti mišljenja ali telesa dejansko nenadzorovani in vsak tak gib pomeni izgubo energije človeka. Pri povprečni osebi je nemirno, nervozno in nenadzorovano delovanje skoraj navada, ki se kaže predvsem v nenadzorovanih premikih. To se kaže na pomanjkanju ravnovesja, kar pa je treba preseči in odstraniti.

A nas navadno s tem, ko skušamo odstraniti ne nujno površinsko dejavnost, to pogosto pripelje v nasproten ekstrem in postanemo preveč mirni.

V tej dobi, ko obširno proučujemo naše notranje življenje, mnogi pridejo do zaključka , da je umirjeno življenje tisto edino resnično. Tiha oseba premore zavedanje miru, goreča oseba ima zavedanje lastne moči; a nihče izmed njiju ni v ravnovesju in oba izgubljata velik del svoje energije. Goreča oseba razprši svoje moči z nasilnim, močnim delovanjem daleč vsepovsod; mirna oseba pa ne uspe zadržati svoje energije v celoti in dovoli, da se nežno porazgubi.

Ko pa sta zavedanje miru in zavedanje moči združeni, dobimo novo stanje zavesti in to zavedanje je naše ravnovesje.

Zaradi tega takrat, ko začnete spreminjati središče zavesti in nivoja nemirnega površja na nivo umirjene notranje dejavnosti, ne smete pozabiti na moč in umirjenost. S tem v zvezi je treba kar najbolj razviti držo globokega duševnega zadoščanja in tudi stanje nemotenega zadovoljstva.

Bodite mirni in se imejte pod nadzorom

Globoko duševno zadoščanje tudi pomaga pri oblikovanju zavesti ravnovesja in da našim mislim jasno zasnovo tega, kar ravnovesje pravzaprav sploh je.

Ravnovesje moramo občutiti, da ga lahko razumemo. Potem ko smo ravnotežje občutili, bomo zagotovo vedeli, kakšna je naša miselna drža ravnovesja, in bomo lahko v to držo ob vsakem času in v vseh razmerah tudi vedno znova uspešno vstopali. Ko se enkrat naučimo to narediti, bi morali vedno delovati v ravnovesju, pa naj bo naše delo fizične ali miselne narave, ali oboje. Delovati v ravnovesju ne zahteva počasnih in umirjenih gibov, kot si to mnogi predstavljajo. Lahko delate s svetlobno hitrostjo , a ste vseeno v ravnovesju.

Dejstvo je, da bolj kot je vaše ravnovesje popolno, hitrejše boste delali in večja bo kvaliteta tistega, kar boste naredili. Mogoče je to videti kot nekaj skrajnega, a je kljub temu res, da ko boste delali v ravnovesju, se ne boste nikoli počutili utrujene. Vedno razmišljajte v ravnovesju in občutite vsako misel, kako je mirna in močna. Če vsaka vaša misel ne bo ustvarjala umirjenega in močnega občutka v mislih, potem niste v ravnovesju in miselno energijo izgubljate.