ŽENSKE, POGUM POTREBUJETE, DA SE ZAČNETE SPOŠTOVATI

Prebudite pogum in lažje vam bo!
Prebudite pogum in lažje vam bo!

Prebudite pogum in lažje vam bo!

Predviden čas branja 4 minute

Pogum je ena najmočnejših besed v jeziku in je najpomembnejša sestavina, ki vam pomaga spraviti  gibanje v vaše življenje. Pogum potrebujete, da se začnete spoštovati. Pogum potrebujete, da verjamete vase, da se cenite in da skrbite zase. Pogum je potreben, da lahko govorite svojo resnico, da sledite sanjam in  posežete do zvezd. Ko gradite svoje mišice, počasi z velikimi koraki poguma gradite svojo lastno moč. Pogum vam odpre neskončne možnosti v življenju. Pogum odpira vrata v vašo dušo. Če damo nekomu ali nečemu in potem vedno čakamo, da nas bosta ta stvar ali človek rešila, s tem zmanjšamo svojo moč.

Omagamo. Prenehamo sijati. Ne privlačimo več pozitivnih stvari.

In kmalu se počutimo premagane, zafrustrirane, brez upanja, kot da smo nekje obstale, počutimo se negotove, utrujene, osamljene, naveličane, strah nas je… Zveni znano, kajne? Če ste pripravljene sestopiti iz vrtiljaka, če nočete več, da vas pometava vihar in če nočete ve postati glavne v svojem življenju, morate sprejeti dejstvo, da vas nihče v življenju ne bo prišel rešit. Ko pa se boste enkrat tega zavedale in boste sprejele, kar obstaja zdaj, se soočile s strahovi, jim pogledale naravnost v oči, obžalovale izgube, ki so pravzaprav bile darilo in ko boste dovolj zagrete, da se boste odločile, da vaše potrebe nekaj pomenijo, da vaše življenje nekaj pomeni potem se bo vaša realnost spremenila.

Prebudite pogum in lažje vam bo!

To bo ena od najpomembnejših odločitev, ki jih boste kadarkoli sprejele; imeti pogum za spoštovanje svojega duha.

Ko se boste za to odločile, je to tako, kot bi rekli  celotnemu vesolju, da se lahko vrne v igro. Čutile boste, kako znova dobivate moč, več energije, vaša samozavest bo rasla in ne boste se je več bale. Ko boste sestopile iz vrtiljaka, in ko boste pripravljene pogledati svoje življenje z različnih aspektov in se boste vprašale: Kaj bi pogum hotel, da naredim, spremenim ali rečem čeprav me je strah, da se ne bi več nemočno počutila, ampak bi bila svobodna, polna upanja in navdušenja?

Kaj bi mi pogum narekoval, česa naj se oklepam, ko divjam skozi nevihto življenja?

Prebudite pogum in lažje vam bo!

Res je, potrebujemo pogum, da se lahko spoštujemo, da spoštujemo svoje življenje sanje, potrebe, vero, telo, zdravje, vizijo in želje, ampak na koncu le pogum lahko usmeri vašo ladjo na pravi tok. Vse bi bile rade zaželene, da bi nas ljudje spoštovali. Ko se to ne zgodi se počutimo gnilo. Pravzaprav preveč dajemo na mnenje drugih ljudi. Živimo svoje življenje na način, da vsem ugajamo, si prizadevamo, da bi navdušile naše sorodnike, družino, starše, otroke.

Preveč nas skrbi kaj si drugi mislijo o nas, kot pa to, kaj je res.

Zaničujemo tiste, ki nas ne marajo, in poveličujemo tiste, ki nas marajo; tako postanemo odsev v ogledalu, ne pa ljudje, ki mislijo s svojo glavo. Seveda moramo biti politično korektne od časa do časa in biti prijazne do drugih, včasih pa moramo biti diplomatske kaj požreti in iti dalje. Ni pa treba biti tako krhek in občutljiv. Znano je, da nas nikoli ne bodo imeli čisto vsi radi. Ko si prizadevamo, da bi ugajale vsem drugim, pogosto razočaramo sebe. Potreben je pogum, da opustimo potrebo po tem, da bi nas vsi odobravali.