ŽELITE PREOBRAZBE? RETROGRADNI PLUTON JIH LAHKO OMOGOČI

Kakšno obdobje vam prinaša retrogradni Pluton?
Kakšno obdobje vam prinaša retrogradni Pluton?

Kakšno obdobje vam prinaša retrogradni Pluton?

Predviden čas branja 4 minute

Pluton se je pričel 2. maja gibati retrogradno v znamenju vodnarja, kjer se bo nahajal do 2. septembra, ko se nadaljuje retrogradnost v znamenju kozoroga, ki bo trajala do 11. oktobra. Takrat se začne gibati v direktni smeri. Pluton je planet, ki omogoča obnovo, regeneracijo, ter za marsikoga ponovno rojstvo. Retrogradnost naj vam namesto, da bi se je ustrašili, služi kot obdobje dela na sebi, v katerem se lahko znebite preteklosti z načinom, da opustite čustva, ki vas bremenijo. Prav tako je to obdobje, v katerem boste dali ljudem drugo priložnost ali opustili prepričanja, ki vam ne služijo več. Introspekcija vas lahko popelje do tega, da prebudite svoje skrite želje in moč.

Sprejmete lahko odločitve, ki so koristne za sedanjost in prihodnost. Preteklost pa lahko popravite oziroma razrešite, tako da jo ponovno v mislih raziščete. Prisotnost retrogradnega Plutona v znamenju vodnarja vas spodbuja, da se osredotočite na odnos, ki ga imate do tehnologije in svojih potrošniških navad.

Kakšno obdobje vam prinaša retrogradni Pluton?

V kolikor vas določen odnos duši, je sedaj odličen čas da se uprete, se izognete nepoštenemu delovanju, ter se umaknete. Pomembno bo, da razumete, da morajo stvari najprej razpasti, da se lahko zopet sestavijo. Izpostavili boste svoj jaz in se neobremenjeno povezali z drugimi.

Med Plutonovim potovanjem se lahko ponovno pojavijo stari problemi in težave. Namesto da slabe volje bežite od njih, bi se morali z njimi soočiti. Ko se boste soočili in vse skupaj razrešili, boste pridobili moč, da izboljšate svoje življenje. Dovolite si drugačno miselnost in sprejmite novosti, tudi če se vam na prvi pogled dozdevajo strašljive.

Pluton želi, da potegnete na plano notranjega otroka, ki hrepeni po priznanju in se zna sprijazniti z omejitvami. Ker boste nežni do ugrabljenih delov sebe, bo veliko lažje biti sočuten do drugih. Na plano lahko pride senčna plat, del sebe, ki bi ga raje zanikali, kot da bi si ga lastili. Nikar se ji ne izogibajte, ampak se poglobite vanjo, ter poiščite vzroke za dejanja, ki vam niso všeč.

Kakšno obdobje vam prinaša retrogradni Pluton?

Retrogradni Pluton vas spodbuja, da se osredotočite na preteklost in prepoznate vzorce vedenja ter odnose, ki morda ne služijo več temu, kar je za vas dobro ali koristno. Prihajajo razkritja in preobrazbe na političnem, gospodarskem in osebnem področju. Lahko se pojavijo globlje razpoke v obstoječih sistemih, prav tako bo poudarjena potreba po temeljnih spremembah.

Če ste rojeni v znamenju ovna, raka, tehtnice ali kozoroga, vam obdobje Plutona prinaša priložnost za globoko preobrazbo in osvoboditev iz starih vzorcev ter raznih napačnih prepričanj. Usmerjeni boste k raziskovanju podzavesti, soočanju z zakopanimi ranami in preteklimi bolečinami. Izkoristite to priložnost, da se prenehate omejevati. Strahovi in negotovosti se lahko zdijo kot ovire, vendar so lekcije za pot do notranjega miru. Namesto da se jim upirate, jim dovolite, da vas vodijo k rasti in razumevanju.

Pripravljeno za Elle.si

Preberite tudi OSEBNA IN ČUSTVENA CELOVITOST in ROJSTVO OSEBNEGA UMA