ZDRAVI KOMPROMISI SO V ŽIVLJENJU NUJNO POTREBNI

Zdravi kompromisi so pomemben del življenja
Zdravi kompromisi so pomemben del življenja

Zdravi kompromisi so pomemben del življenja

V resnici je situacija zelo preprosta. Vsak od nas ima eno samo življenje. Vaše življenje ni generalka, ni priprava za nekaj več ali boljšega. Torej, želite samo životariti ali resnično živeti? Mnogi ljudje pravijo, da bi bili srečnejši, vendar ne morejo, zato ker je življenje sestavljeno iz kompromisov in se morajo potem nečemu odreči. In seveda, prva stvar na seznamu za odstrel so oni sami.

Sebi se odrekate, kadar postavljate potrebe tistih ljudi, ki jih ne morete zadovoljiti in ki vam jih ni treba zadovoljiti, pred svoje.

Kako je to grdo in v resnici nepotrebno. Zdi se, da vam je sebe najlažje zavreči. In najpogosteje vas tudi ožja in širša okolica opogumljata pri tem. Potem pa se zdi, da je najpreprostejše zatreti svoje želje, sanje, strasti, vse do trenutka, ko pozabite, da ste jih sploh kdaj imeli. Prepričani ste, da boste odkrili srečo v zadovoljevanju tujih potreb in tujih pričakovanj. To ni še nikomur uspelo, in potem se čudite, da niste srečni.

Zdravi kompromisi so pomemben del življenja

Morda niste nikoli niti razmišljali o razliki med popolnoma normalnimi in razumnimi kompromisi in izjemno strupenim kompromisarstvom.

Življenje ni generalka

…zato ga živite s polnimi pljuči.

Meja med tema dvema pojmoma je zelo jasna, gre pa za naše minimalne zahteve, ki nam jih postavljajo služba, prijatelji, družina, znanci, partnerji… In domnevamo, da bomo nesrečni, če privolimo v nekaj, kar je pod temi kriteriji. Pa vendar to delamo, najpogosteje zato, ker se ne zavedamo strupenih posledic takšne izbire. Najprej si moramo opredeliti minimalne zahteve v zvezi z vsemi pomembnimi vidiki svojega življenja. In ne bodite zadržani.

Če privolite v nekaj, kar je nad vašimi minimalnimi zahtevami, vendar vam vseeno ni stoodstotno po volji, potem so to normalni in zdravi kompromisi, ki vam ne morejo resno škoditi.

Po drugi strani pa kompromisarstvo pomeni odrekanje vsem življenjsko pomembnim željam in potrebam in vedno, vodi do nesrečnega življenja. Vsi imamo pravico do minimalnih zahtev glede svojega življenja. To so tiste stvari, povezane z bistvenimi področji našega življenja, ki jih moramo imeti, če želimo biti srečni na tem področju.

Zdravi kompromisi so pomemben del življenja

Šele ko so vaše minimalne potrebe zadovoljene, imate možnost za lep odnos s seboj, s svojimi prijatelji, do svojega dela… Tedaj ste pripravljeni brez grenkobe ali občutka praznine delati kompromise. Če pa te minimalne zahteve niso zadovoljene, ne delate kompromisov, ampak se toksično odrekate najmanjšim zahtevam, kar je pogubno za vaše življenje. To pa vodi k sprijaznenju s stvarmi, ki so nezdrave za vas.

Kompromisi so torej nujni del življenja vsakogar, kajti če živimo obdani z drugimi ljudmi, bomo nujno morali privoliti v nekatere, ker povsem normalno in zdravo. Problem nastane, kadar ljudje privolijo v nekaj, kar je manj od njihovih minimalnih zahtev, to pa je tudi zanesljiv način, da si nakopljete resne zdravstvene težave. Če delate poti sebi, je logično, da se bo tudi vaše telo obrnilo proti vam.

Katera astrološka znamenja so najbolj odprta za kompromise?

Najbolj odprti za kompromise ste rojeni v znameju raka, tehtnice in rib.