ZARA IMA OBČUTEK, DA JE MOŽ IN HČERI NE SPOŠTUJEJO

Bralka Zara je obupana, saj ima občutek, da jo mož in hčeri izkoriščajo
Unsplash.com

Bralka Zara je obupana, saj ima občutek, da jo mož in hčeri izkoriščajo

Predviden čas branja 3 minute

Moja težava je za marsikoga majhna, vendar se sama več ne znajdem. Z možem in dvema hčerama smo bili vedno zelo skromna družina. Za hišo v kateri živimo sva se dolga leta odrekala. Pred letom dni se mi je nasmehnila sreča, dobila sem čudovito službo, finančno smo kot družina končno zadihali, res pa je, da čudovita služba zahteva tudi veliko mojega časa. Najprej so bili vsi navdušeni, sledila je faza, ko so vsi trije kar naenkrat potrebovali luksuzne dobrine, vendar sem jim ugodila, saj sem imela priložnost, tudi razumela sem jih.

Prepričana sem bila, da bomo še naprej živeli skromno življenje, zgodilo pa se je popolnoma drugače.

Partner, ki je prej vsa leta skrbel za določene položnice, jih je prenehal plačevati, tudi v trgovino ne gre več, enostavno ves svoj denar porabi zase. Hčerkam vljudno reče, da jim bo denar dala mami, ki ga ima več. Hčeri kar naenkrat potrebujeta trikrat večje vsote denarja, kot sta ga prej potrebovali. Vse skupaj se je kljub temu da resnično veliko zaslužim zavrtelo v smer, da ko ugodim njihovim željam, ki se nenehno nihajo konec meseca ostanem utrujena, nezadovoljna, jezna in brez denarja. Svetujte mi prosim. Zara

Bralka Zara je obupana, saj ima občutek, da jo mož in hčeri izkoriščajo

Nasvet za bralko

Spoštovani, denar je tisti, ki v več družinah tako ali drugače povzroči razdor. Prav je, da ste o svoji težavi spregovorili, saj iz meseca v mesec vedno bolj zaznavate čudne občutke, ki vas močno obremenjujejo. Veselili ste se, da boste družini z nastopom nove službe lahko omogočili lepše življenje, nikakor pa si niste predstavljali da bo vsem trem denar tako zelo stopil v glavo in spremenil vrednote.

Najprej se o vseh dvomih in dejstvih ki vas vlečejo navzdol pogovorite s svojim partnerjem.

Bralka Zara je obupana, saj ima občutek, da jo mož in hčeri izkoriščajo
Foto senivpetro on Freepik

Razložite mu, da si takšnega življenja niste predstavljali ter da s takšnim neodgovornim početjem meče slabo luč tudi glede vzgoje hčera. Skušajte biti med pogovorom mirni in nikar ne poudarjajte koliko vi zaslužite. Poudarite raje, kako ste ponosni, da ste kot družina kljub temu da niste živeli v izobilju vedno znali držati skupaj in preživeti z nasmehom na obrazu. Denar pa je tisti, o katerem partner sedaj bolj intenzivno razmišlja.

Morda je prisotno tudi ljubosumje, da kot ženska več zaslužite, ne zaveda pa se, da bi tudi več delate. Enostavno zahtevajte od njega določen delež mesečnega zneska, s katerim bo pokril del stroškov, saj je ravno to, da je vse na vaših plečih najbolj obremenilno za vas. Pri hčerah pa skušajte potegniti črto, naj se za določen luksuz bolj potrudita in ne dovolite, da jima je denar samoumeven.

Pripravljeno za Govori.se