ZAKON PRIVLAČNOSTI: GA UPOŠTEVATE?

Zakon privlačnosti: Kako pritegniti tisto, kar si resnično želimo?
Zakon privlačnosti: Kako pritegniti tisto, kar si resnično želimo?

Zakon privlačnosti: Kako pritegniti tisto, kar si resnično želimo?

Predviden čas branja: 3 minutes

Ali se vam kdaj zdi, da pride dan, ko vam gre vse po maslu, od tega, da imate nepričakovano čas za umirjen zajtrk, ker ste se zbudili še pred budilko, sproščeni in sveži, do tega, da odkrijete poceni ponudbo nečesa, ker ste že celo večnost želeli kupiti, ali pa dobite sijajno priložnost za službo? Ko se nam zgodi kaj takega, rečemo: Danes je moj srečni dan ali Danes so mi zvezde naklonjene. Zdi se, da so take priložnosti naključne in zunaj našega vpliva.

So pa vsi ti trenutki, ko imamo srečo daleč od golih srečnih naključij, so preprosto delovanje zakona privlačnosti.

Ne drži, da se nam življenje kar dogaja, mi ga ustvarjamo z vsem, kar počnemo. Zakon privlačnosti je jedro izvora. Opisuje kako lahko ustvarimo odnose, situacije in materialne reči, ki pridejo v naše življenje, kot neposredna posledica našega načina mišljenja. Manifestiramo jih tako, da se nanje osredotočimo, jih vizualiziramo in s svojo dejavnostjo usmerjamo svojo energijo proti njim. Če torej z zavestno odločitvijo osredotočimo svojo energijo in pozornost na nekaj, se to lahko manifestira v našem življenju.

Zakon privlačnosti: Kako pritegniti tisto, kar si resnično želimo?

Kako pritegniti tisto, kar si resnično želimo?

V oblikovanju namere ni nič mističnega niti magičnega. Gre le za to, da se vprašamo, ali se naše življenje razvija tako, kot si želimo? Če je odgovor ne, si predstavljajte, kakšno življenje si želite, in začnite delovati. Kajti ko sprostimo celotno moč svojih misli, začnemo razmišljati in ravnati tako, da si s tem pomagamo uresničiti to vizijo. Naša namera in osredotočenost sta najmočnejša takrat, kadar so naši cilji usklajeni z našimi najintimnejšimi željami in vrednotami.

V mislih večine ljudi poteka boj med dvema silama: obiljem in pomanjkanjem.

Sata kot cesti in lahko se odločimo za eno od obeh, na vsaki dobimo popolnoma različne življenjske izkušnje. Obilje je povezano s pozitivnim mišljenjem in velikodušnostjo, z osrednjim prepričanjem, da je vsega dovolj za vse in da si s tem ko klešemo svojo nišo in dosegamo uspehe, samo povečujemo možnosti. Obilje hrani našo samozavest in občutek lastne vrednosti, nam pomaga , da v težkih časih ostanemo prilagodljivi, in je nalezljivo in spodbudno, tako da okoli nas ustvarja okolje in skupnost, v kateri stvari uspevajo. Podobno privlači podobno, in če pogledate okoli sebe, boste videli optimistične, samozavestne ljudi, ki imajo prijatelje, partnerje in poslovne partnerje s podobnim načinom mišljenja.

Zakon privlačnosti: Kako pritegniti tisto, kar si resnično želimo?

Kadar pa razmišljamo iz perspektive pomanjkanja, je naša primarna motivacija strah. Razmišljamo v nikalnicah, pred očmi nam miglja samo tisto, česar nimamo in kar, ne bo delovalo, poleg tega pa še pomanjkljivosti nas samih in naše situacije. Razmišljamo črno belo. Umikamo se oviram in omejitvam, se zatekamo v konservativno, varno območje udobja, bežimo pred tveganjem in se upiramo spremembam.