Vas zanima, zakaj se v resnici sploh privlačimo?

Ste se kdaj spraševali, zakaj vas določeni ljudje tako močno privlačijo? Včasih tudi tako močno, da se je temu skoraj nemogoče upreti. Zgodi se tudi, da nas močno privlačijo ljudje, ki so za nas povsem neprimerni v smislu skupnega delovanja. Torej, zakaj se privlačimo?

Zakaj se privlačimo?

Privlačnost je tisti čaroben napoj, tista kemija, ki povezuje dve osebi v prijetne energije. Vleče ju skupaj, vendar se ta odnos, če niso izpolnjeni tudi drugi faktorji običajno ne obdrži dolgoročno. V uspešno razmerje mora biti seveda vključen tudi razumski del našega uma. O privlačnosti in všečnosti odloča nagonski del možganov, ne zavestni, zato ostaja privlačnost pogostno nepojasnjena.

Odločilen faktor, ko nas nekdo močno privlači je vonj osebe, s katerim se zaznava histokompatibilni kompleks, ki je prisoten v človeških genih. Bolj kot je le ta različen od našega, bolj nas določena oseba privlači. Vse to je povezano s podzavestnim iskanjem najboljšega možnega izbora za potomca.

Privlačnost ni nekaj, kar nam bo v življenje prineslo popolnega partnerja. Zakaj se privlačimo?

Privlačnost skozi življenje doživljamo v različnih odtenkih, na vse skupaj vpliva narava človeka in tudi to, kaj si dovolimo in kje si postavljamo meje. Medtem ko privlačnost pri moških poteka zelo enostavno, nanjo pri ženskah vpliva tudi menstrualni cikel in seveda počutje. Nadziranje privlačnosti je skoraj nemogoče, zato se naslednjič, ko vas bo nekdo močno privlačil nikar ne trudite tega zatreti, ampak uživajte v prijetnih vibracijah.

Zakaj se privlačimo?

Partnerja si običajno izberemo na podlagi fizične privlačnosti, kljub vsej genski skladnosti.

Velikokrat nas najbolj privlačijo fizične lastnosti osebe, ki ima popolnoma drugačne značilnosti, poglede in način življenja. Skratka ne predstavlja najboljše izbire za srečno skupno življenje.

Najboljša možnost za srečno razmerje je, da izberemo zlato sredino. Tisti, ki izbirajo samo na podlagi fizične privlačnosti, pogost naletijo na nesporazume in nevzdržne kombinacije, ki vodijo k prekinitvi odnosa. Tisti, ki pa ne upoštevajo fizične privlačnosti in izbirajo karakterno skladne partnerje pa se pogosto znajdejo prazni, nezadovoljeni, manjka jim vroče strasti. Torej, tisto kar nas v ljubezenskih razmerjih močno povezuje je prepletenost strasti, fizične privlačnosti in karakternega ujemanja.

Preberite tudi PREPREČITE KONFLIKTE V LJUBEZENSKEM RAZMERJU

Vas zanima, kako ste kompatibilni z ljubljeno osebo na podlagi astrologije? Zakaj se privlačite…Preverite ujemanje!