ZAKAJ SE MOŠKI BOJIJO ŽENSK?

Moški, zakaj se v bistvu bojite žensk?
Moški, zakaj se v bistvu bojite žensk?

Moški, zakaj se v bistvu bojite žensk?

Predviden čas branja 4 minute

Ženskost je ocean in moškost je čoln na oceanu. Moškost pluje od ene točke do druge. Da bi dosegla cilj, upošteva tokove, vetrove ter izmenjujočo se plimo in oseko. Moč ženskosti lahko kadar koli uniči moškost. S spretnostjo pa lahko čoln veselo pluje z oceanovo močjo in doseže cilj. Brezmejnost ženstvene energije skupaj z usmerjeno vizijo moškosti se izkazuje v polnosti in ravnovesju. Nepredvidljivost in silna moč ženstvene energije pa lahko prestraši moškega s šibko vizijo. Zato nekateri moški za ženske pravijo; Ne morem živeti z njimi, brez njih pa tudi ne.

Mnogim moškim so ženske najbolj privlačna stvar na svetu, kakor skrivnosten moder ocean, ki se lesketa v soncu.

In ženske so tudi najbolj strah vzbujajoče in nevarne, še posebej takrat, kadar se moški počuti šibkega. Očarljivost oceana je v njegovi neugnanosti, ki izvira iz istega neizmernega vira energije. Oba sta dela iste ženstvene sile. Moške privlači spontana svežina, neizmerna izžarevajoča, vedno spreminjajoča se, nepredvidljiva moč ženstvenosti. Ta moč pa jih v svoji najbolj divji obliki tudi odbija. Močno žensko, polno energije, spontanosti in neukročenosti zmore sprejeti le močan moški z jasno začrtano smerjo.

Moški, zakaj se v bistvu bojite žensk?

JE LAHKO MOŠKI MOČAN IN TUDI ŽENSTVEN?

V vseh nas obstaja spekter moških in ženstvenih lastnosti. Na eni strani lestvice je skrajna ženstvenost. Podobna hoji po vrtu v jutranji rosi in povezanosti z naravo, z življenjem. Lahko pa je tudi divja in nepredvidljiva. Skrajna moškost se po drugi strani lahko osredotoči na neko nalogo, da jo izpelje do popolnosti, popolnoma brez zbeganosti in s popolno samodisciplino. Skrajna moškost v moškem ali ženski premaga ovire in prodre v jedro bistva, vztrajajoč do končnega cilja.

Med skrajno moškostjo in skrajno ženskostjo je cela paleta bivanja. Nekateri izmed nas se na nekaterih delih dobro počutijo, na drugih pa ne. Zelo maloštevilnih se zlahka prosto gibljejo po vsem prostoru, ker nas je najbrž strah nekaterih vidikov naše moškosti ali ženskosti. Vsi mi se lahko naučimo biti močni in celoviti na vseh raznolikih mestih.

Moški, zakaj se v bistvu bojite žensk?

Kadar moški resnično uživa v intimnosti, je jasno usmerjen in tudi rahločuten do svoje partnerke.

Moški, ki zmore med intimnostjo udejanjiti tako svojo ženstvenost kot tudi moškost, so sposobni uživati v čutnih in tudi telesnih izkušnjah. S tem, da se osvobodimo in izrazimo celoten spekter postanemo celovitejši kot ženske in moški. Pa še takrat si vsakdo od nas najde svoj najljubši prostor v spektru. In vsakega od nas najbolj vznemirjajo moški ali ženske, ki izražajo edinstven okus moške in ženstvene ljubezni. Dobro je biti svoboden v izražanju svoje moškosti in ženskosti. Dobro je tudi vedeti, kaj želimo.

Če je tako, lahko izberemo partnerja, ki ne bo zatiral naših želja, da bi ljubljenju vdahnil več moškosti ali ženstvenosti.

Lahko si izberemo moškega ali žensko, ki nas je zmožen ljubiti na način, ki izpolni hrepenenje našega srca. Ko je moškost pri moških ali ženskah neranjena, imajo radi to, kar v svojem življenju počno. To opravljajo z vsem svojim bitjem in usklajeno. Ko je pri moških in ženskah ženstvenost neokrnjena, prekipevajo od ljubezni. Lastno izžarevanje preobrazi njihovo življenje in življenje njihovega partnerja. Ljubezen neovirano dajejo in sprejemajo. Ker vsi nosimo v sebi moškost in ženstvenost, lahko postanemo mojstri zavestnega delovanja in izžarevajoče ljubezni.