VPLIV DRUŽINSKIH VEZI NA RAZPOLOŽENJE

Kako družinski vzorci, povezave vplivajo na razpoloženje in delovanje?
Kako družinski vzorci, povezave vplivajo na razpoloženje in delovanje?

Kako družinski vzorci, povezave vplivajo na razpoloženje in delovanje?

Predviden čas branja 4 minute

Razpoloženje je eno tistih neizogibnih, skrivnostnih in včasih nadležnih življenjskih dejstev, s katerimi se mora prav vsak spoprijemati. Vendar odvrnemo marsikatero možno nadlogo, če razumemo različna razpoloženja. Življenje postane prijetnejše in lažje ga obvladujemo. Razpoloženje je podobno notranjemu vremenu, saj se nenehno spreminja. Z njim pa se spreminja tudi življenje. Kadar smo dobro razpoloženi ali v prijetnem duševnem stanju, se nam, vsaj na splošno, zdi življenje prav imenitno. Čeprav ni vse popolno, smo hvaležni za svojo družino in dom.

Večinoma sprejemamo svoje življenje takšno, kakršno je, in se trudimo, da bi od njega imeli čim več.

Težave se na ne zdijo tolikšne, da bi bilo zaradi tega konec sveta, saj razmeroma zlahka najdemo prave rešitve. Srečni smo, da imamo družino in dom, kjer živimo. Če je ob hiši še vrt, občudujemo njegovo lepoto. Kadar smo dobro razpoloženi , obožujemo svoje otroke, in svojega zakonskega partnerja. Ponosni smo na skupno delo in na to, koliko ljubezni si izkazujemo. Svoje obveznosti  brez težav premagujemo in sploh ne opazimo vsakdanjih neprijetnosti.

Če se kaj polomi, to popravimo ali pustimo.

Če nas kdo graja, se sami pri sebi hahljamo, saj se zavedamo, da ima naš obtoževalec najbrž upravičene pomisleke. Ohranjamo svoje upanje in smisel za humor ter poskušamo čim bolje izkoristiti dar življenja. Kadar smo potrti, so enako življenje in enake okoliščine videti popolnoma drugačne. Vse se zdi resno in nujno. Postanemo nepotrpežljivi in ne dopuščamo nepopolnosti. Namesto da bi bili hvaležni za svoje življenje, se pritožujemo in premišljujemo, kako nepopolno je.

Kako družinski vzorci, povezave vplivajo na razpoloženje in delovanje?

Čeprav svoje otroke neizmerno ljubimo, se kar naprej jezimo na njih, moti nas, da zahtevajo toliko pozornosti, in kako težko poskrbimo za njihove številne potrebe. Dom se nam zdi večje breme kot sreča. Opazimo prav vse zakončeve napake in premišljujemo o njih ter ga obtožujemo za težave, ki vladajo doma. Kadar kaj polije ali polomi, postane to senzacionalna novica s prve strani domačega časopisa. Vse se zdi grozno in obremenjujoče.

Skratka, zaradi nepomembnih malenkosti se hudo razburjamo. Sprostite se.

Vsi smo bolj ali manj takšni. Naše razpoloženje je izvor našega doživljanja in ne njegova posledica, saj določa, kako pojmujemo in doživljamo svoje življenje. Kadar se izboljša, se nam zdi življenje lepše. Kadar se poslabša, se zdi življenje krivično in strašno težko. Da bi poudarili, kako pomembno je vaše razpoloženje, se spomnite, kako različno se vam zdi življenje celo iz ure v uro, odvisno od tega, kakšne volje ste.

Naj zveni še tako preprosto, toda če se naučimo prepoznavati svoje trenutno razpoloženje in dopuščamo njegovo spremenljivost, zelo izboljšamo kakovost svojega življenja in omilimo svojo slabo voljo.

Kako družinski vzorci, povezave vplivajo na razpoloženje in delovanje?

Sprijazniti se moramo, da je spremenljivo razpoloženje življenjsko dejstvo, in zavedati se moramo, kako bomo doživljali slabše razpoloženje. Ne smemo pozabiti, da se ni nenadoma poslabšalo naše življenje, temveč razpoloženje. Zavedanje tega dejstva vam vliva upanje. Navadite se in pričakujte, da se vam zdi slabo in neprijetno, kadar ste potrti.

Zaradi tega pričakovanja boste jemali manj resno vse, kar vas bo težilo. Za svoje težave raje obtožujte svoje razpoloženje namesto svoje življenje in družino. Ne pozabite, da bi bila res določena stvar kriva za vaša turobna čustva, bi vas to nenehno morilo. Vendar skoraj nobena trenutna tegoba ne sodi v to skupino. V resnici veliko večino reči, ki vas mučijo, kadar ste nerazpoloženi, zlahka uredite, ko ste dobro razpoloženi.

Katera znamenja zodiaka želite imeti urejeno družinsko življenje?

Najbolj k urejenemu družinskemu življenju stremite rojeni v znamenju bika, raka in kozoroga.

Rojeni v katerih astro znamenjih se lahko na področju družine znajdete v zapletenih situacijah?

V zapletenih družinskih situacijah se največkrat znajdete strelci in device.

Preberite tudi MARJANA DRUŽINA ODKAR NE SLUŽI VEČ VELIKO NE SPOŠTUJE in MINKA JE OBUPANA, KER SO JI STARŠI OBRNILI HRBET