MINKA JE OBUPANA, KER SO JI STARŠI OBRNILI HRBET

Bralka Minka je razočarana, saj so ji starši po ločitvi grdo obrnili hrbet, prosi za nasvet

Bralka Minka je razočarana, saj so ji starši po ločitvi grdo obrnili hrbet, prosi za nasvet

Predviden čas branja 4 minute

Pred kratkim sem se soočila z ločitvijo, ki je v meni prebudila globje zaznave. Sprijaznila sem se z dejstvi in se odločila, da zaživim življenje naprej. Po odločnem razmišljanju in postavljanju korakov sem naletela na dejstvo, da se nikomur ne morem resnično zaupati in se na nikogar zanesti. Svoje starše sem prosila za manjšo uslugo in naletela na hladen negativen odgovor. Čeprav vem, da bi mi lahko pomagala, sta se obrnila proti meni, saj sta mnenja, da sem s tem, ko sem se strinjala z ločitvijo naredila usoden korak. Obtožujeta me, da se nisem znala potruditi in moža obdržati, povedala sta mi celo da se me sramujeta.

Najbolj boleče pa je, da sem ob vsem tem dogajanju spoznala, da sta starša do mene izredno hladna ter da sta bila do mene vedno hladna.

Objela me je močna bolečina, zato sem jima skušala to tudi povedati. Naletela pa sem na plaz očitkov, tudi v smeri, naj ne valim krivde za svojo nesrečo na njiju. Da sta mi omogočila vse in da ne razumeta, kaj bi še želela od njiju. Krut pristanek na realnih tleh in spoznanje, da starša nista vir ljubezni in razumevanja, kot sem skozi življenje pričakovala. Kaj naj storim, saj me vse skupaj močno obremenjuje? Minka

Bralka Minka je razočarana, saj so ji starši po ločitvi grdo obrnili hrbet, prosi za nasvet

Nasvet za bralko

Spoštovana bralka Minka, starševska ljubezen naj bi bila samoumevna, vendar povsod žal ni tako. Prava slika in čustva, ki smo jih prej spregledali pridejo običajno na dan v težjih situacijah, kot se vam je pripetilo. Takrat, ko bi najbolj potrebovala nujno pomoč, toplo besedo in sočutje, ste naletela na leden tuš in poleg vsega še očitke. Dejstvo je, da se starša žal ne zavedata, kakšno bolečino vam povzročata s svojimi besedami in dejanji.

Še bolj pa vas boli, da ne slišita vašega govorjenja, ampak zaznavata le svojo sliko, ki pa je popolnoma drugačna.

Bralka Minka je razočarana, saj so ji starši po ločitvi grdo obrnili hrbet, prosi za nasvet

S tem, da se vas zaradi ločitve sramujeta sta šla malce čez rob. Prav je, da ste se soočili in se odločili, da nadaljujete življenje sami, saj bi vam vztrajanje v slabem zakonu prineslo še več zapletov in dolgoročnih težav. Zavedajte se, da je pomembno kaj čutite vi, ne kaj zaznavajo drugi, tudi če so to vaši starši. Prav je, da ste se skušali pogovoriti z njima in jima povedali kaj čutite o vsem skupaj, zavedajte se, da niste vi krivi za njuno razmišljanje.

Skušajte tako kot ste napisali sami poskrbeti za vse še naprej in se ozirajte bolj nase, saj je očitno, da vas starši ne razumejo. Morda jim bo enkrat jasno, o čemer ste govorili, ko ste želeli izboljšati odnos z njima in prejeti nekaj sočutja in spoštovanja. Res je, da je vez s starši ena izmed najmočnejših, vendar se ljubezni žal ne da izsiliti.

Pripravljeno za Govori.se