MARJANA DRUŽINA ODKAR NE SLUŽI VEČ VELIKO NE SPOŠTUJE

Bralca Marjana družina ne spoštuje odkar zaradi bolezni ne služi več veliko denarja
Unsplash.com

Bralca Marjana družina ne spoštuje odkar zaradi bolezni ne služi več veliko denarja

Predviden čas branja 3 minute

Nahajam se v težavni situaciji, ki je sam ne znam obvladovati. Dolga leta sem delal v tujini in ves čas služil veliko denarja, ki sem ga vsa leta pošiljal ženi, zanjo ter za otroke. Nato sem zbolel in se predčasno upokojil ter se vrnil domov. Žena še ni upokojena, vendar službe nima. Nekako je bil vsa leta moj denar dovolj za dostojno življenje. Ob prihodu domov sem pričakoval nekaj podpre in sočutja, dobil pa občutek, da sem popolnoma odveč. Druga težava je, da so se vsi, žena in dva sinova navadili na moj denar, ki pa ga sedaj žal nimam več toliko.

Ko sem jih direktno seznanil s tem, da imam sedaj le mesečno pokojnino ter da jim ne morem več omogočati luksuznega življenja so se v trenutku vsi trije obrnili proti meni.

Žena me sprašuje, če mislim biti sedaj cele dneve doma, ne razume, da sem zdravstveno onemogočen, da bi lahko delal. Ves čas se vrtijo konflikti in napetosti, eden izmed sinov se celo večkrat dere name. Skratka, imam občutek, da so me vsa leta samo izkoriščali, žalosten sem. Svetujte mi prosim. Marjan

Bralca Marjana družina ne spoštuje odkar zaradi bolezni ne služi več veliko denarja

Nasvet za bralca

Spoštovani bralec, razumem vas, da ste obupani nad celotno družino. Niste si sami krivi za prekinitev delovnega razmerja in manj denarja in vsekakor ste doma pričakovali več podpore s strani družinskih članov. Že sam se borite pri sebi zaradi spremembe in pričakovali ste vsaj to, da vas bo družina razumela. Sedaj ko ste več doma, ste sploh pridobili pravo sliko o svoji ženi in sinovih in ta slika vam ni všeč. Ženini stavki so bili za vas hladen tuš, saj ste se ob njih počutili kot da ste odveč.

Bralca Marjana družina ne spoštuje odkar zaradi bolezni ne služi več veliko denarja

Vsi trije so bili v preteklosti žal navajeni na vaš denar in na to, da boste vi poskrbeli za vse, zato so sedaj doživeli šok.

Namesto da bi izkazali hvaležnost za nazaj, pričakujejo, da boste vi zanje poskrbeli tudi za naprej. Žena je, ko ste bili odsotni delovala kakor je njej ustrezalo, sedaj ko ste prisotni je verjetno nervozna, ker nima več svojega tempa in miru. Ampak vi ste vendar njen mož, njeno življenje, tako da razumem vaše razočaranje in občutek, da ste v svoji hiši kot tujec. Nikar se zaradi vseh teh nakopičenih misli ne zapirajte v svoj svet, ampak sprožite direkten pogovor, v katerem razložite svoja dejstva, občutek in poudarite, da ste razočarani nad njihovim obnašanjem in delovanjem.