URŠKA NE NAJDE PRAVEGA SMISLA V ŽIVLJENJU

Bralka Urška se obrača po nasvet, saj v svojem življenju ne najde smisla
Bralka Urška se obrača po nasvet, saj v svojem življenju ne najde smisla

Bralka Urška se obrača po nasvet, saj v svojem življenju ne najde pravega smisla

Predviden čas branja: 3 minutes

Sem ženska stara 45 let in moja težava je, da v svojem življenju ne vidim nobenega pravega smisla. Vsi okoli mene in v domačem okolju in v službi so nasmejani, energični, skratka dihajo življenje. Jaz pa se ves čas borim sama s sabo in skušam poiskati nekaj, kar bi me razveselilo. Problem je, da v ničemer ne vidim pravega smisla. Partnerski odnos imam sicer urejen, vendar mi tudi ta ne prinaša nobenega prijetnega vznemirjenja, vse je nekako ustaljeno, v bistvu živiva drug mimo drugega.

Prijateljice sem izgubila, saj nisem imela energije, da bi z njimi kam šla.

V zadnjem času se je pojavila tudi lenoba, opažam, da niti na sprehod več ne grem, samo v službo, po opravkih in nato domov, kjer opravim kar je nujnega in iz dneva v dan gledam razne nadaljevanke, ob katerih pozabim na svoje težave. Ustrašila sem se prejšnji teden, ko me je partner vprašal, če mislim sploh še kaj početi v življenju razen ležerno lebdeti. Svetujte mi prosim, kako naj spremenim vse skupaj? Urška

Bralka Urška se obrača po nasvet, saj v svojem življenju ne najde smisla

Nasvet za bralko

Spoštovana bralka, vaši znaki so odraz splošnega nezadovoljstva in nakopičene melanholije. Pravite, da ste mnenje strokovnjaka že poiskali in da vaš problem ni nobena resna bolezen, torej vam svetujem, da se čim prej vzamete v roke in naredite sami nekaj v smeri, da izboljšate kvaliteto svojega življenja. Prvi koraki verjetno ne bodo enostavni, vendar imejte v mislih da vas takšno pasivno življenje, ki ga imate sedaj ne pelje nikamor. Soočite se sami s sabo ter s celotno situacijo in se skušajte prisiliti k temu, da spremenite svoj tempo.

Za začetek začnite ponovno z daljšimi sprehodi v naravo, kjer boste sami s sabo, v globoki povezavi s svojimi mislimi, brez motečih faktorjev.

Bralka Urška se obrača po nasvet, saj v svojem življenju ne najde smisla

Skušajte partnerja razumeti, da želi več druženja in dogajanja. Obnovite stik s kakšno prijateljico, saj se boste tako lažje motivirali, da obiščete kakšen dogodek ali predstavo, kjer se boste lažje sprostili. Morda poskusite tudi s kakšnim pogovorom, svetovanjem, kar vas bo usmerilo k temu da se vprašate, kje v resnici tiči vaša težava.

Morda je vse skupaj le plod vaše domišljije in niza dogajanja v vašem okolju. Svetujem vam tudi, da povečate nivo svoje samozavesti in okrepite samopodobo ter čim prej pridete do zaključka, da si življenje krojimo sami. Zato naj bo vaše življenje v prihodnje bolj doživeto in sproščene.

Pripravljeno za Govori.se