TELESNI SENZORJI IN INTUITIVNA VADBA

Kako pomembni so telesni senzorji?
Kako pomembni so telesni senzorji?

Kako pomembni so telesni senzorji?

Predviden čas branja 4 minute

Večina naše intuicije se razodeva kot odziv na vhodne informacije; telefonski klici, izraz na obrazu, elektronsko pošto, pogovor, članek, okoliščine, nalogo. Naše fizično telo je prvo, ki prejme nova sporočila s pomočjo sluha, vida ali katerega koli drugega čuta. Celo stvari, ki jih prestrežemo telepatsko s šestim čutom, so vibracije, ki morajo najprej vstopiti v fizično telo. Naša telesa so senzorji, čutila z raznolikimi čutnimi antenami. Čim močnejša je fizična vzdraženost, tem boljši je sprejem.

Če primerjamo intuicijo s sporočilom, ki potuje po žici ali kablu, potem mora biti žica v dobrem stanju. Naše telo je žica, prevodni kanal. Vzdržujemo in izboljšujemo jo. Če je telo zamašeno, zapackano, prenapolnjeno, iztrošeno, izčrpano ali ranjeno, podobno kot pri poškodovani žici sporočila ne bodo mogla prehajati po njem.

Kadar je porušeno ravnovesje v našem telesu, je logična posledica tudi porušeno ravnovesje v našem telesu, je logična posledica tudi porušeno ravnovesje naših čustev in intuicij. Naj bo zaradi nepravilnega prehranjevanja, pomanjkanja počitka in gibanja, stresa ali bolezni nezdravo telo preprečuje in popači natančnost naše intuicije, kreativnost in ukrepanje.

Kako pomembni so telesni senzorji?

Prvo pravilo je dihanje. Pogosto pozabimo dihati, s tem mislimo pravilno dihati. Brez kisika umremo, zato ne pozabite, da čim več kisika vnesemo v telo, tem inteligentnejše bo. Kadar koli se spomnite, globoko vdihnite in izdihnite svež zrak. Naslednji korak je Vstani. Nikar ne posedajte, ker med stanjem dobijo možgani več kisika kot med sedenjem. Če stojimo, smo vedno v stanju pripravljenosti in se lahko hitro odzivamo na stvari. Sedenje pomeni razmišljanje, zavlačevanje, obotavljanje.

Med tem najverjetneje pozabimo, kakšno je bilo intuitivno sporočilo. Stanje pomeni biti pogumen, drzen, opažen, vodilni. Tretje pravilo je gibanje. Intuicija za svoj obstoj potrebuje telesno gibanje, saj je tudi sama v nenehnem gibanju. Življenje gre naprej in moramo mu slediti. Sprememba je konstantna in v gibanju živimo v skladu s tem naravnim zakonom vesolja.

Kako pomembni so telesni senzorji?

Gibanje brez dihanja je mrtvo, mehanično, robotsko, vse to, kar intuicija in intuitivno telo nista. Četrto načelo je načelo zvoka. Vsak izmed nas je oddajnik.  Naša telesa, um, misli in čustva so vibracije, ki jih oddajamo v svet. In to, kar oddamo, tudi sprejmemo. Kadar čustva, vizije in zamisli izražamo z zvoki, pa naj bodo to besede, klici, kriki, pesmi, pritožbe ali vzkliki radosti, takrat komuniciramo. Z zvokom osvobodimo svojo notranjost. Intuicija pa za svoj tok in rast potrebuje prostost in odprtost.

Z oddajanjem zvokov v sebi ustvarjamo prostor za sveža, nova čustva in misli, tako kot z dolgim izdihom ustvarimo prostor za vstop novega, svežega zraka, ki s seboj prinaša življenje. Če želite vedeti, kakšna so vaša resnična čustva do neke osebe, okoliščin, problema ali česar koli, jim pripišite zvok.

Zvok bo slušno odražal vaša intuitivna čustva. Poskušajte storiti to z mrmranjem. Prednost mrmranja je v tem, da lahko počnete tako tiho, da ga slišite samo vi . Je najboljši način uglaševanja telesnega inštrumenta. Vibrira, prebuja, masira in zdravi notranje organe, kosti in druge mišične strukture. Mrmranje požene vaš motor v tek. V zvezi z intuitivno vadbo si zapomnite naslednje; dihajte, stojte, gibajte in oglašajte se čustveno. Čustvujte. Intuicije so čustva, zato morate čutiti. 

Preberite tudi JE VAŠE TELO TUJEC ALI PRIJATELJ? in TELO, KOT EROGENA CONA ZAPELJEVANJA