TATJANA SE OB PARTNERJU POČUTI KOT GRDA RAČKA

Bralka Tatjana ima težave s samopodobo, ob partnerju se počuti kot grda račka
Potrebujete nasvet?

Bralka Tatjana ima težave s samopodobo, ob partnerju se počuti kot grda račka

Predviden čas branja: 3 minute

Imam težavo, ki je iz dneva v dan vedno hujša. Prihajam iz podeželskega okolja, sem malce bolj okrogle postave in imam občutek, da nekako nimam pravega stila, ki bi bil privlačen za druge. Moj fant, s katerim sem že dve leti, je zelo visok, postaven, pameten, olikan, skratka pravi magnet za ženske. Vse skupaj je bilo še znosno, dokler se nisva pol leta nazaj skupaj preselila v Maribor.

Čez noč se je moj fant začel še bolj urejati.

Bralka Tatjana ima težave s samopodobo, ob partnerju se počuti kot grda račka

Začel je obiskovati razne prireditve, fitnes in podobne zadeve in kamorkoli greva, imam občutek, da sem ob njem kot grda račka, vsi pogledi žensk so vedno usmerjeni vanj in cele dneve razmišljam samo to, kje je, ob kateri ženski in ali me vara. V glavi si sestavljam scenarije, začela sem ga tudi besedno napadati, seveda mi zatrjuje, da ima on rad mene, ter da naj ga neham po krivem obtoževati. Kako naj se rešim iz tega začaranega kroga dvomov, nezaupanja in slabe samozavesti?
Tatjana

Nasvet bralki

Tatjana, na nekaj vprašanj ste si nekako odgovorila že sama. Opazila ste, da se vrtite v začaranem krogu in zavedate se, da tako nikakor ne gre več naprej. Ustrašila ste se vsega skupaj, saj ste pozabila najpomembnejše, imeti rad samega sebe in zaupati sebi in svojim občutkom. Pišete, da sta bila s fantom prej srečna, torej ste bili že prej s to osebo, ki zelo dobro zgleda in je marsikomu simpatična. Sedaj ste izgubili nadzor nad njegovim početjem, saj se veliko giba v vam neznanih krogih, kar vas še bolj vznemirja.

Vznemirja vas tudi to, da je vaš fant za večino deklet zelo privlačen.

Bralka Tatjana ima težave s samopodobo, ob partnerju se počuti kot grda račka

Kaj če bi obrnila ploščo in začela razmišljati v obratni smeri. Npr. takole: tako lepega, simpatičnega fanta, ki je vsem všeč imam jaz in on ima rad mene, saj je v razmerju z mano. Imam občutek, da bi vam nekoliko pomagala že manjša sprememba vašega videza. Začnite delati na sebi, vprašajte se, ali vas odvečni kilogrami resnično ne motijo, ali res ne bi želela frizure v trendu in ali ne bi naslednjič, ko se odpravite po nakupih oblačil vzela s sabo prijateljico, ki to področje obvlada.

Še bolj pomembno pa je, da se začnete spoštovati, da se zavedate svoje vrednosti ter da razumete, da s tem, ko fanta ves čas obtožujete, delate slabo sebi in njemu, saj ga s tem resnično samo odrivate od sebe. Pretirano ljubosumje še nikoli ni rešilo nobenega odnosa, zato z njim prenehajte in raje storite nekaj, da boste bolj zadovoljna sama s sabo, ker priložnosti se v življenju ves čas pojavljajo, tako vašemu fantu, kot morda tudi vam.

Pripravljeno za Govori.se