STRELEC: LETNI HOROSKOP 2023

Astrološko znamenje strelec: obširen letni horoskop 2023, ki zajema vsa področja

Astrološko znamenje strelec: obširen letni horoskop 2023, ki zajema vsa področja

Predviden čas branja: 9 minutes

Strelec, ki zaključuje obdobje jeseni že hiti novim dogodivščinam naproti. Seveda poln modrosti, idej in nenavadnih prebliskov, s katerimi bo marsikomu polepšal dan. Znamenje, ki je radovedno, vendar ne ugiba, ampak direktno vpraša, ter se ne obremenjuje, če bo nasprotna stran odgovorila ali ne. Zna se izmuzniti pred odgovornostmi ter si iznajdljivo utirati spontano pot do cilja. Ne glede na to, kaj se mu zgodi, iz vsake situacije zna potegniti pozitivno lekcijo. Občutki manjvrednosti in slabe vesti so za strelca velika neznanka.

Namig za lepše leto

Ne mislite, da ste edini, ki zmorete. Leto vas bo popeljalo k temu, da podarite priložnost tudi drugim in ostanete večkrat v vlogi opazovalca. Težje mentalne obremenitve se vas ne bodo več dotaknile, saj boste prepričani, da si po napornem obdobju tudi vi zaslužite obilje. Znali se boste igrivo nasmehniti in prisluhniti tistim, ki vas bodo potrebovali in spoštovali.

LJUBEZEN IN ODNOSI

V začetku leta bo najbolj pomembno, da si za ljubezen vzamete dovolj časa. Odtrgajte se od sistema delovanja, da je ljubezen zadnja stvar, o kateri razmišljate. Zaradi močne energije Venere boste imeli v pomladnem obdobju glede čustvenih povezav odlične priložnosti, da spoznate prave obraze in odkrijete resnico. Na vseh ravneh morate biti vezani strelci v odnosih potrpežljivi, nadzorovati jezo in ne izgubiti upanja tudi takrat, ko je vse skupaj tik pred prepadom. Če si želite otroka, ga lahko začnete načrtovati v mesecu februarju.

Samski strelci se boste prvo polovico leta prepričevali, da vas ljubezen ne zanima ter da ne potrebujete nikogar, s komer bi delili svoja čustva ter čas.

Astrološko znamenje strelec: obširen letni horoskop 2023, ki zajema vsa področja

V drugi polovici leta boste izstopili iz svoje lupine in želeli poiskati nekoga, ki vas podpira tako pri osebnih kot tudi kariernih prizadevanjih. Kljub temu, da boste zaljubljeni do ušes, ne bi smeli hiteti s sprejemanjem obveznosti, saj boste s tem bodisi prestrašili drugo osebo ali pa boste čez nekaj časa obžalovali svoje odločitve. Razmislite o prilagodljivosti, ki bi vam lahko na področju čustev marsikaj olajšala ter vas razbremenila pred tem, da venomer zaznavate razlike, ne glede na to, kako velike so.

KARIERA IN FINANCE

Strelci, ki običajno delujete kot multipraktiki, se boste morali v začetku leta, ko prihaja streznitev osredotočiti na eno področje in se odločiti, kaj si na področju kariere sploh želite. Nekateri, ki ste že dlje časa brez službe boste imeli srečo, da boste našli delo na podlagi svojih sposobnosti, kar bo povečalo samozavest in vas spodbudilo k trdemu delu. Močna prisotnost Jupitra vas bo v maju in juniju usmerila k nadgradnji ali temu, da se izpostavite tam, kjer nekaj resnično obvladate. V kolikor se že nekaj časa trudite za boljše pogoje pri delu, si lahko v jesenskem obdobju obetate bolj ugodno situacijo, nekateri pa tudi izboljšanje plače.

Ne pozabite, da se v drugi polovici leta lahko pojavi stroga konkurenca, kar bo intenzivno vplivalo na duševno počutje.

Astrološko znamenje strelec: obširen letni horoskop 2023, ki zajema vsa področja

Preko trdega dela in nepredvidljivih ovir lahko pridete do novih spoznanj, zato ob prvem trenju nikar ne vrzite puške v koruzo.  Zaradi želje po bogastvu boste rojeni v drugi dekadi dvomili o svojih trenutnih poklicnih možnostih, vendar ne dovolite, da vas ta energija upočasni, raje ostanite skromni in zadovoljni s tem kar imate. Če boste začutili, da se vam trdo delo ne obrestuje, se spomnite, da so včasih sadovi dela požeti veliko kasneje. Zavistni sodelavci vam lahko v decembru, če boste za njihov okus preveč razigrani povzročijo resne težave. Nekatera stara vprašanja v zvezi s premoženjem bodo ostala neodgovorjena.

DRUŽINSKO OKOLJE

Družina vam bo vedno več pomenila, saj ste doživeli v preteklem letu številne situacije, ki so pokazale, komu lahko zaupate in na koga se lahko zanesete. Starši vas bodo podpirali pri vaših ciljih in vam celo finančno pomagali, da se čim lažje pomaknete naprej. 

Astrološko znamenje strelec: obširen letni horoskop 2023, ki zajema vsa področja

Navezovanje socialnih vezi s sorodniki se sredi leta krepi, saj boste razumeli pomen povezovanja, ki ste se mu v preteklih letih izogibali. Strelci, ki živite vstran od staršev, boste večkrat prišli na obisk, saj boste hrepeneli po družinskih vezeh. Otroci bodo še posebej v zadnjem delu leta glavni navdih in razlog za dobro voljo.

ZDRAVJE IN POČUTJE

Kljub temu da imate močan imunski sistem in niste občutljivi, se bo potrebno v začetku leta bolj intenzivno usmeriti vase in v tiste kotičke, ki niso v najboljšem stanju. Dobra kondicija, ki jo boste zaznavali v pomladnih mesecih vas bo navdala s samozavestjo in zmanjšala skrbi ter odgnala tesnobo. Zgodnje vstajanje bo vaša poslastica, saj boste prepričani, da se dan začne zjutraj. Ker pa boste kljub temu želeli od dneva čim več, boste bedeli dolgo v noč. Vse to vas vodi v utrujenost, zato poskrbite, da boste telesu skozi leto dovajali dovolj počitka ter poskrbeli za bolj kvaliteten spanec.

Astrološko znamenje strelec: obširen letni horoskop 2023, ki zajema vsa področja

MINI HOROSKOP

JANUAR

Planetarna kombinacija vas bo intenzivno prebudila in popeljala k bolj realnim željam. Pojavile se vam bodo notranje spremembe, ki bodo vplivale na poslovne ter finančne odločitve. Konec januarja se odpira obdobje, ko boste bolj sposobni eksperimentirati in raziskovati, tudi na področju ljubezni.

FEBRUAR

Prijetna misel se bo v začetku meseca dopolnila z igrivimi idejami, kar vas usmerja proti boljšim možnostim za napredek. Usmerili se boste v dobrodelna dejanja, ki vas bodo napolnila z zadovoljstvom. Nikar pa konec meseca ne hitite preveč, saj bi lahko spregledali pomemben ključ.

MAREC

Pazite, da ne boste pretiravali, saj bi si s takšnim načinom zbrali več sovražnikov kot prijateljev. V sredini meseca se ne boste obremenjevali s financami, saj vas bo ščitil pozitiven vpliv Merkurja, ki vam bo prišepnil, da bo vse tako kot mora biti. Počasi prehajate v bolj zadovoljno obdobje.

APRIL

V april se boste podali oboroženi z dejstvi ter zelo pogumni. Potrebne bo le nekaj previdnosti, saj boste močno nagnjeni k brezveznemu zapravljanju. Sonce v znamenju ovna vam prinaša srečo, ker boste vedno ob pravem času na pravem mestu, ko boste potrebovali smernico, denar ali kakšen moder nasvet.

MAJ

V prvih dneh maja boste morali pokazati prilagodljivost, saj bodo ljudje okoli vas zelo zahtevni in kritično naravnani. Popotnica za lepšo prihodnost bo dejstvo, da morate začeti gledati bolj nase. Zadnji dnevi v mesecu bodo obarvani z željo, da se na področju čustev nekaj spremeni.

JUNIJ

Začetek junija vključuje prevzemanje odgovornosti, ter pot v bolj resne zaključke, kar vas lahko obremeni. Na kariernem področju se boste večkrat počutili, kot da lebdite v zraku, še posebej tisti, ki delate z ljudmi. Pripraviti se morate na nekaj zastojev in naraščanje splošne napetosti.

JULIJ

Simpatična situacija vam bo v začetku meseca, ko bo Sonce na vas vplivalo z ugodnimi vibracijami podarila pozitivno energijo in neustavljivo privlačnost. Sedaj je pravi čas, da naredite kakšen korak na področju osebne rasti, saj boste odprti za nove strateške ter učinkovite prijeme.

AVGUST

Merkur v znamenju device vas bo prebudil in navdihnil. Čaka vas še nekaj manjših sprememb, na katere boste lahko tokrat močno vplivali. Ko boste sprejeli sporočila vseh sprememb, se boste podali v sveže energije, pripravljeni na čudovito nadaljevanje ter še slajši vonj po zmagi.

Astrološko znamenje strelec: obširen letni horoskop 2023, ki zajema vsa področja

SEPTEMBER

Mars vam bo pomagal počistiti vse negativne vzorce in odstraniti dvomljiv priokus. Sedaj imate priložnost, da začnete nekaj novega ter da pokažete, česa ste sposobni, ko se za nekaj odločite. Obeta se vam tudi razmišljanje o korenitih spremembah na ljubezenskem področju.

OKTOBER

Dnevi v začetku oktobra bodo poslastica in komaj boste čakali, da se podate na sprehode, ki polnijo dušo z novim upanjem. Ne boste si dovolili, da bi bili jezni ali potrti, raje se boste zavihteli čez vse ovire na bolj lahkoten način, kar je zapisano v vaši naravi. Ne pozabite pa na prijatelje, ki se bodo z veseljem odzivali.

NOVEMBER

Nekaj, kar je že dolgo zapletena uganka na področju čustev se vam bo končno razjasnilo. Prihajata tudi pogum in zadovoljstvo s sabo, zato bo mesec poln lepih situacij, ki vam bodo ostale v lepem spominu tudi v prihodnje. Na področju dela boste odvrgli zadržanost in se izborili za svoj prav.

DECEMBER

Zaključek leta bo po eni strani sproščen, po drugi strani pa se bodo v ozadju risale razne obremenitve in skrbi, ki jih boste rešili le tako, da se z njimi direktno soočite. Nikar vam naj ne bo nerodno, če boste primorani prositi za pomoč nekoga, ki je zelo odločen, le tako vam bo veliko lažje.

Strelci, kaj je tisto, kar bo v letu 2023 potrebno spremeniti?

Letni horoskop za 2023 napoveduje, da bo potrebno več pozornosti posvetiti čustvom.

Kateri mesec v letu vam bo najbolj naklonjen in kateri najmanj?

V letu 2023 vam bo najbolj naklonjen februar, najmanj pa oktober.

Pripravljeno za Sensa.si