STE ŽE KDAJ OBUPALI NAD ŽIVLJENJEM?

Se vam je že zgodilo, da ste povsem obupali nad življenjem?
Se vam je že zgodilo, da ste povsem obupali nad življenjem?

Se vam je že zgodilo, da ste povsem obupali nad življenjem?

Predviden čas branja 4 minute

Čisto vsakdo je kdaj v življenju na vrhu in drugič na dnu, zato takšne stvari nekajkrat v življenju niso nepričakovane. Težava nastopi takrat, ko nismo negativni samo kratek čas, ampak vedno znova, da se negativnosti kar navadimo. Takrat smo zagotovo izgubili stik s seboj nimamo se radi, zanemarjamo se ali sovražimo, v sebi nismo več celoviti in radostni. Nalijte si čistega vina in se iskreno vprašajte; Kdo sem?

Nekateri pravijo, da so takšna vprašanja namenjena ljudem s preveč časa, jaz brez težav skrbim zase in živim, tudi če ne vem, kdo v resnici sem. Morda ste tudi vrgli puško v koruzo ob pogledu na druge, za katere se vam je zdelo, da jim nič ne manjka, če jih v resnici takšne stvari ne skrbijo. Najpogosteje preprosto sprejmemo, da smo, kar nam družba reče, da smo, da nam opredeljujejo vloge, ki jih opravljamo in iz katerih potem izhajajo.

Se vam je že zgodilo, da ste povsem obupali nad življenjem?

Večina nas predpostavlja, da smo sami odgovorni  za svoje življenje. Večina se s ponosom kiti s svojimi uspehi in z družbenim položajem, vendar v resnici  samo živi v skladu z vsesplošno sprejetimi zamislimi, ki nam jih družba vbije v glavo, na podlagi tega pa tudi nagrajuje ubogljivost. Nazadnje ljudem ne uspe ubežati občutku praznine in nezadovoljstva, ki jih ves čas kljuva v sebi. Nešteto ljudi konstantno iz dneva v dan živi, ne da bi vedeli, kdo v resnici so. 

Ko rečemo, da nekdo ni povezan s seboj, imamo v mislih, da ni povezan s svojo pravo bitjo. Globoko se zazrite vase, poglejte, ali so vaš jaz samo vaše misli, čustva, želje in zamisli ali pa gre za vaš resnični jaz, ki živi in diha v vašem srcu kot vaša denarstvena in od zunanjih pogojev neodvisna esenca. Oglejte si, s čim ste trenutno povezani, za kaj živite. Prepoznati moramo, kdo v resnici smo, da ubežimo trpljenju.

Se vam je že zgodilo, da ste povsem obupali nad življenjem?

Ko smo povezani s seboj, lahko delamo, kar si res želimo. Ljudje se na različnih področjih življenja prepustijo strahu. Zavedati se moramo, da je strah plod naših rok, da mi sami sebi postavljamo omejitve, ki pa so samo zablode, virtualna podoba, samopodoba, ki smo jo ustvarili sami. Ko si jo drznemo prebiti, samo kot piščanec, ki je počil lupino, začnemo se preobražati in čakajo nas inovacije, česar ne more nihče drug storiti namesto nas.

Vstopiti je treba v svoj notranji svet, razkleniti okove verige brezmejnih misli. Zavreči moramo zavajajočo zaveso strahu in omejitev ter srečati bistvo sebe, svetlobo, ki sije v nas samih. Trajne in resnične spremembe v življenju še zdaleč niso mačji kašelj in res si moramo naliti čistega vina. Ko spreminjamo elemente svojega značaja, nekako plevemo lahko samo izruvamo stebla na površju ali pa kopljemo globlje in iz zemlje potegnemo celotno rastlino s korenino vred. Samo v drugem primeru se bomo težave znebili za vse večne čase.

Preberite tudi NIKAR NE ŽIVITE LE OD UPANJA in ŽENSKE, ROJENE V TEH ZNAMENJIH, LJUBIJO HITROST