RAK: LETNI HOROSKOP 2023

Astrološko znamenje rak: obširen letni horoskop 2023, ki zajema vsa področja
Astrološko znamenje rak: obširen letni horoskop 2023, ki zajema vsa področja

Astrološko znamenje rak: obširen letni horoskop 2023, ki zajema vsa področja

Predviden čas branja: 10 minutes

Rak, s katerim se pričnejo poletni dnevi in noči je nežen, skrben in prijazen. Čustven vrtiljak, ki se v njegovi notranjosti odvija je obarvan z vsemi različnimi odtenki, ki pa večkrat ne pridejo do izraza, saj je sramežljivost močno poudarjena. Neverjetni instinkti, ki jih zaznava rak so lahko rešitev ali breme, odvisno kje se znajde. Počasno delovanje spremljajo številni vtisi, ki omogočijo osebni razvoj na višji stopnji. Ljubezen je za raka kot hrana, nujno potrebna, tudi če se zaradi nje večkrat znajde v fazi trpljenja. Najraje se povezujejo sami s sabo ter s tišino.

Namig za lepše leto

Mir in tišina bosta poglavitna dejavnika za notranje zadovoljstvo. Konflikti in razni prepiri bodo na vas vplivali zelo negativno, zato se jim skozi leto spretno umikajte. Čas je, da naredite konec s težkimi vibracijami, ki se dotikajo preteklosti, saj bo potrebno začeti delovati bolj aktivno in se usmeriti v prihodnost.

LJUBEZEN IN ODNOSI

Raki, retrogradni Mars vas v prvih dneh januarja opozarja, da morate biti pozorni na nepredvidljive čustvene vzpone in padce, saj lahko privedejo do tega, da se počutite depresivni in ne spoštovani. Izogibajte se stiku z ljudmi, ki vas običajno vznemirijo ali razjezijo. Ljubezen se bo povezala z vibracijami prijateljskih odnosov, želeli si boste ustvariti razmerje, v katerem vas nekdo ves čas podpira, vam zaupa in svetuje, ko se znajdete v zagati. Spolnost in nežnosti za vas ne bodo ključnega pomena, zato vas lahko nasprotna stran oceni, da ste se ohladili.

Prav je, da razložite, v kakšnem obdobju se nahajate, v nasprotnem primeru lahko pride do odtujitve, ki pa vam ne bo všeč.

Astrološko znamenje rak: obširen letni horoskop 2023, ki zajema vsa področja

Jupiter vas bo usmeril v odprto delovanje, brez zavor in raznih moralnih zadržkov. Dobili boste dobre priložnosti, da poveste, kako se počutite, kaj vam je všeč in kaj vas moti in s tem naredite odnos še močnejši. Duhovne ter globoke povezave, ki si jih boste želeli, se lahko prepletejo in ustvarijo v jesenskem obdobju.

Pričakajte presenečenje s strani ljubljene osebe, ki se bo z vami morda celo vključila v področje duhovnosti. Samski raki se boste v poletnih dneh končno znebili nekaterih strupenih vezi preteklosti, nič več ne boste rama za jokanje ljudem, ki prebolevajo svojo preteklost, ali opora za nekoga, ki si s tem da vas tlači navzdol dviguje svoj ego. Zahtevali boste da ste ljubljeni na iskren način in spoštovani tako kot spoštujete tudi sami.

KARIERA IN FINANCE

Sanjarite o boljšem finančnem stanju in boljši službi, vendar že v letu 2022, ko ste imeli priložnosti niste naredili ključnih korakov. Čas je, da vas retrogradni Mars že v prvih dneh januarja vrže na realna tla ter vas sooči s kruto resnico, ki vam ne bo všeč. Ko se boste po padcu in stresnem razočaranju do marca pobrali, prihaja nova pot, obdana s srečnimi naključji in priložnostjo za napredek. Ne pričakujte, da bi družina prispevala k osebni finančni rasti in blaginji, saj bi bilo to krivično. Pomembno je, da se znajdete sami, da služite s svojim umom ali rokami ter svoje trdo delo cenite. Če boste pričakovali samoumevno nekaj, kar vam v resnici ne pripada vam bo Saturn povzročil težave in prebudil napetosti.

Boljše možnosti za uveljavitev na področju kariere ter dodaten zaslužek pričakujte v jesenskem obdobju.

Astrološko znamenje rak: obširen letni horoskop 2023, ki zajema vsa področja

Takrat lahko s tistim denarjem, ki ni namenjen njunim potrebam tudi nekoliko tvegate. Presenečeni boste ter navdušeni nad svojim pogumom, da ste si upali izven svojih okvirjev. Nikar v zimskih mesecih ne sprejemajte prenagljenih odločitev, še posebej pri naložbah, ki niso poznane ali preverjene. Če se ukvarjate s trgovanjem, ne pozabite obdržati ključnih informacij zase in si postaviti razumnih meja. Starejši raki boste v drugi polovici leta nagnjeni k varčevalnim načrtom in naložbam. Nikar ne mencajte, ko vas bodo prosili za plačljivo uslugo in zgrabite brez razmišljanja ter nezaupanja vase vse, kar lahko prinese dobiček. Saturn ceni trud, zato naredite vse potrebne korake, da vas bo nagradil z uspehom in napredkom.

DRUŽINSKO OKOLJE

Družina je področje, ki ste mu v preteklem letu, ko ste se ukvarjali z ljubezenskim področjem namenjali manj pozornosti, zato ne bodite presenečeni, če v prvih dneh januarja nerešene družinske zadeve z neugodnim Marsom udarijo na plano. Lahko se zapletete v nesmiselna argumentiranja, ki bodo povzročila, da nekdo brezglavo odreagira ali povzdigne glas. Izognite se napetosti tako da ste potrpežljivi in da se znate umakniti v pravem trenutku v svojo lupino.

Astrološko znamenje rak: obširen letni horoskop 2023, ki zajema vsa področja

Družinski člani vas bodo, če se boste odločili za nekaj novega ali drugačnega podpirali. Tudi sami boste zelo veseli dobre novice od bratov in sester ter bližnjih. Najbolj vas bo čustveno vznemirilo in pripeljalo do nihanj razpoloženja, posledično tudi do žalosti, če se bo v družino prikradla bolezen. Prešibki boste za soočenja z realnim zdravstvenim stanjem, zato se boste umikali, namesto da bi razčiščevali. Jupiter bo vaš rešitelj, saj vam bo povečal samozavest in prebudil razumevanje za soočanje s težkimi situacijami v domačem okolju.

ZDRAVJE IN POČUTJE

Razne razvade in tako dobra hrana, ki se ponuja povsod je povod, da se nikakor ne morete odločno spraviti k spremenjenemu slogu prehranjevanja. Februar vam bo postregel s strogimi vplivi, ki prebujajo disciplino. Končno boste pripravljeni, pustiti vrečko čipsa ali tablico čokolade zaprto, namesto soka si boste natočili vodo, namesto cigarete pa vas bo zamikal jutranji tek. Priporočljivo je, da še posebej v poletnem obdobju pazite na zdravje in se izogibate naporom in preobremenjenosti. Nagnjeni boste k nesrečam in poškodbam, zato delujte previdno ter budno.  Nezdravo družinsko okolje ali slabo razmerje lahko v zadnjem delu leta, ko boste bolj občutljivi na vse povzroči razne prebavne težave in močne glavobole. Poskrbite tudi, da se pogovorite, namesto da se o težavah prepirate z ostrim ali nepremišljenim tonom.

Astrološko znamenje rak: obširen letni horoskop 2023, ki zajema vsa področja

MINI HOROSKOP

JANUAR

V januarju se lahko pojavi nekaj dvomov in ljubosumja, ki ga skušajte nadzorovati, da si ne povzročite nepotrebnih zapletov. Proti koncu meseca boste ponovno zadovoljni s svojo zunanjo podobo, kar vam bo počasi začelo vračati samozavest in s tem tudi privlačnost. Znali boste opozoriti nase.

FEBRUAR

Prebudil vas bo realen pregled, pričakujte karmično kalkulacijo v zvezi z odločitvami, ki ste jih sprejeli v preteklem obdobju. Če jih niste dodelali, se vam lahko ponovno pojavijo in vam povzročijo pravo zmedo. Obrnite se tja, kjer zaznavate da ste resnično zaželeni.

MAREC

Zasebne zadeve bodo rešene spontano, zato vas naj ne skrbi, da bi morali vložiti preveč truda. V sredini marca prisluhnite šestemu čutu, ki vam lahko pomaga celo pri najbolj zahtevnih opravkih in podvigih. V zadnjih dneh marca vas bo podpirala sijoča Venera, ki bo poudarila privlačnost.

APRIL

V delovnem okolju boste svoje znanje tržili na pogumen in odločen način, zato vam denarja ne bo manjkalo. Brez slabe vesti si privoščite tisto oblačilo, ki ga gledate že dlje časa, pa se vam je zdelo nekako predrago za vaš standard. Zaupanje se vam bo povrnilo.

MAJ

Preverite v začetku maja vse bolj kočljive zadeve. Nekaj vas lahko zmoti, hitro se boste zavedali napake, ki jo lahko popravite. Na vsako stvar boste konec maja odreagirali preveč čustveno. Svoj trud in energijo usmerite v odločitev, predvsem v to, kaj si želite od življenja.

JUNIJ

Kljub temu, da boste bolj zaprti vase prihaja v juniju več direktnosti v komunikaciji, predvsem pa boste delali na tem, da se čim prej znebite starih vzorcev. Radi boste tudi v središču pozornosti, obdarjeni s komplimenti. Poslovni in finančni napredki se bodo pokazali v zadnjih dneh meseca.

JULIJ

Čustva, ki vas že nekaj časa preganjajo, bodo v začetku julija zaradi Sonca v vašem znamenju še bolj intenzivna. To vas bo pripeljalo tudi do tega, da naredite kakšen korak naprej in se soočite z nekom, ki vam ni najbolj naklonjen. Sedaj je pravi čas, da nekomu, ki vam je všeč podarite pozitiven kompliment.

AVGUST

V ljubezni in odnosih boste s Soncem v levu egoistični, zato v očeh drugih ne boste ravno blesteli. V drugi polovici meseca boste precej izpostavljeni, toda kljub temu se boste izkazali z iznajdljivostjo in prilagodljivostjo, še posebej na področju dela in denarja. Sreča se bo nasmihala mlajšim.

Astrološko znamenje rak: obširen letni horoskop 2023, ki zajema vsa področja

SEPTEMBER

Nič napačnega ne bo, če v določeni zadevi brez zadržkov poskusite znova. Situacijo, ki vas je skrbela, boste dokaj dobro ocenili in ostane vam le še to, da spremenite kar je potrebno. Poskusite pomagati nekomu, ki vas očitno močno potrebuje, čeprav to nekako skriva.

OKTOBER

Nove naloge se boste lotili na pravi način, tokrat zelo nepristransko.  Znašli se boste v globokem raziskovanju in prišli do pomembnih zaključkov, tudi na področju financ. Na novo odprta vrata, novi začetki in nova prizadevanja vas bodo proti koncu meseca, ko prihaja energija škorpijona napolnili z energijo.

NOVEMBER

V začetku novembra boste deležni simpatičnih pozornosti. Prihaja tudi nekaj konkretnih korakov in nepredvidljivih sprememb. Skušajte čim prej prepoznati majhne namige in uživajte v spogledovanju. Že iz navade boste z nekom previdni, vendar nimate razlogov za predolgo tehtanje ter odločanje.

DECEMBER

Ravnajte se v začetku decembra po notranjem občutku, posebno glede zgodb, ki se pravzaprav ponavljajo in vas nekoliko plašijo, saj so nedorečene. Bodite bolj jasni in konkretni, tako si lahko obetate napredek na osebnem področju, ki bo odločen skok v nove dogodivščine.

Raki, kaj je tisto, kaj bo v letu 2023 potrebno spremeniti?

Letni horoskop za 2023 napoveduje, da boste morali biti manj občutljivi.

Raki, kateri mesec v letu vam bo najbolj naklonjen in kateri najmanj?

Raki, v letu 2023 vam bo najbolj naklonjen mesec julij, najmanj pa februar.

Pripravljeno za Sensa.si