PRIJATELJICE NE PRENESEJO, DA SEM DIREKTNA IN ISKRENA

Bralka Meta prosi za nasvet, saj prijateljice ne sprejemajo njene iskrenosti in direktnosti
Potrebujete nasvet? Pokličite 090 44 11.

Bralka Meta prosi za nasvet, saj prijateljice ne sprejemajo njene iskrenosti in direktnosti

Predviden čas branja: 3 minute

Imam težavo, ki me spremlja že nekaj časa. Ker sem samozavestna in imam svoje izoblikovano mnenje, sem se s skoraj vsemi prijateljicami nekako sporekla, oziroma oddaljila, ker se one iz dneva v dan tolažijo, da bo enkrat boljše, brez da bi naredile kakšen korak. Ko sem skušala to razložiti, sta mi dve rekli, da vedno pametujem in da mislim, da je vse tako enostavno rešiti. Vem da ni, ampak je pa za reševanje težav potrebna moč misli in pozitiven pristop.

Torej, ko sem jim povedala, da ni prav da se smilijo same sebi, sem naletela na očitke, kako sem hladna in kako ničesar ne znam razumeti in da se z mano sploh ne da pogovarjati.

Bralka Meta prosi za nasvet, saj prijateljice ne sprejemajo njene iskrenosti in direktnosti

Nato so me začele spretno izključevati iz svoje družbe. Sedaj sem izgubljena, malce osamljena, vendar prepričana, da se je potrebno v življenju pogovarjati in izraziti svoje mnenje, še posebej s prijatelji. Ne vem kaj naj naredim, da bodo moje prijateljice razumele, da jim ne želim nič slabega in da nisem tako hladna, kot pravijo. Svetujte mi prosim! Meta

Nasvet bralki

Meta, prav je, da imate izoblikovano mnenje, in seveda je dobrodošlo, da se znate soočati s težavami in se jih lotevati optimistično, vendar vsi tega žal ne zmorejo. Verjetno vam je podarjen bolj stabilen karakter in občutek, da zmorete, ki ga vaše prijateljice žal nimajo. Razumem, da vam ni jasno, zakaj ne sprejemajo vašega mnenja, ko pa ste že skozi vsa leta takšna, kot ste sedaj.

Torej vas najbolj bega dejstvo in vprašanje, kaj se je zgodilo, da vaše prijateljice motijo vaša stališča, ki so drugačna od njihovih.

Bralka Meta prosi za nasvet, saj prijateljice ne sprejemajo njene iskrenosti in direktnosti

Res je da večina prevlada, zato se verjetno glede na to, da so si med sabo nekoliko podobne bolj ustrezajo, saj se lahko še naprej nahajajo v svojih okvirjih in prepričanjih, kako je vse hudo in težko in kako nesramna ste vi, ker se vam s svojimi zgodbami ne smilijo. Morda je čas, da jim dovolite, da se še naprej pritožujejo glede svojega življenja, vi pa si globoko v sebi mislite svoje. To nikakor ne pomeni, da odstopate od svojih stališč.

Zavedajte se, da bodo morda one celo na slabšem, saj bi si lahko z vašimi direktnimi realnimi nasveti pomagale, namesto tega pa jih nervirajo. Razložite jim, da vam je hudo, saj si želite še naprej gojiti prijateljstvo in morda najprej poskusite s tem, da naj same rešujejo zadeve, za katere smatrajo, da jih vi ne razumete, še vedno pa se lahko simpatičnim dogodivščinam kljub različnosti skupaj nasmejite. Zapomnite si, ljudem, ki ne sprejmejo naše pomoči, ni smiselno pomagati.

Pripravljeno za Govori.se