PREPRIČANJE JE MISEL, KI SE JE OKLEPATE IN JI GLOBOKO VERJAMETE

Podarite sebi in drugim moč
Podarite sebi in drugim moč

Podarite sebi in drugim moč

Predviden čas branja 4 minute

Ljudje se pogosto pritožujejo, da se v njihovem življenju nič ne premakne ali da se jim pri vsem zatika. Zakon privlačnosti deluje na podlagi domneve, da zavestne in nezavedne misli, dejanja in prepričanja privlačijo ustrezne negativne ali pozitivne dogodke. Prava skrivnost v vedenju je, da nihče ne razmišlja pozitivno ves čas. V večini poteka notranji dvogovor, ki spodkopava vsak poskus uspeha. Že mogoče, da si želite uspeha, toda če vas je strah, kaj boste, če boste uspeli, ali če ste programirani za prepričanje, da niste dovolj dobri, zapravljate svoj čas in trud.

Spomnite se, ko ste sami sebe odvrnili od nečesa, kar ste si želeli storiti, in namesto tega naredili nekaj drugega, potem pa ste se spraševali, zakaj niste nič dosegli.

Če se to zgodi le tu in tam, si ne belite glave. Če pa se dogaja pogosteje kot ne, ne boste prišli nikamor. Mislite, da so ljudje zagnani in motivirani, ker se ne marajo, ker ne marajo svojih pomanjkljivosti ali napak? Ne, ljudje postanejo zagnani, ko spremenijo slabo mnenje o sebi. Prepričanje je misel, ki se je oklepate in ji globoko verjamete. Oklepate se trmastih in pogosto nerazumnih mnenj. Imate nekatere lastnosti, poteze ali oblike vedenja, za katere ste prepričani, da jih ne morete spremeniti.

Podarite sebi in drugim moč

Prepričani ste, da je nekatere probleme mogoče rešiti le z določenim dejanjem ali samo na en način.

Nikoli vam ne bo uspelo, zato se vam sploh ne da potruditi. Med zavestnim in nezavednim umom obstaja zanimiva povezava. Podzavest ima nalogo, da uresniči tisto, za kar zavestno verjamete, da je resnično. Vsaj trudi se po najboljših močeh. Če mislite, da nekaj lahko storite, drži, in če mislite, da ne morete, pač ne morete.

Odrasli so se začeli preveč obremenjevati s tem, kaj mislijo drugi, ker družba težko prenese neuspeh. Strah pred neuspehom pogosto spremlja pomanjkanje samozavesti, s tem pa pridejo težave z zavračanjem, popolnostjo, sramoto, občutkom da nisem dovolj dober, in občutkom krivde. Lahko se pokaže tudi pod krinko nesramnosti.

Tudi drugim strah pred neuspehom jemlje motivacijo in jim lahko prepreči, da si iščejo novih priložnosti ali izzivov.

Podarite sebi in drugim moč

Občutek, da ste obtičali, nagnjenost k odlašanju ali občutek, da se ne morete premakniti naprej vse to kaže, da morate iz življenja očistiti navlako. Prelaganje na jutri vam samo jemlje energijo, in ko boste lahko popustili, boste začutili veliko čustveno olajšanje. Vsi razlogi za odlašanje imajo nekaj skupnega, in sicer to, da so čustvene narave. Kadar se nečesa izogibate, najbrž čutite tesnobo, ki se ji lahko pridržijo tudi drugi občutki.

Za zavlačevanjem se lahko skrivajo tale čustva; jeza, ker vas kritizirajo, ali jeza nase.

Občutek krivde, ker niste motivirani. Tesnoba, da se ne bi napak odločili. Sram, ker niste dosegli cilja. Občutek nesposobnosti, da niste dovolj dobri. Užaljenost, ker ste vedno odgovorni. Besede lahko dajo veliko moč. Ker nenehno uporabljate čustveno nabite besede, v sebi povzročate občutke, ki vas vodijo v smeri takih besed. Z uporabo pozitivnih besed, kot so izbira, želja, hočem, nameravam, zaslužim, izziv, predanost, zmorem, bom, namesto šibkih besed, kot so poskusil, bi moral, mogoče, boste lažje dosegli svoj cilj.