PREHRANA: KAJ IMA DOLOČENA SKUPINA ZNAMENJ NAJRAJE?

Preverite, katero skupino živil določena skupina znamenj zodiaka najraje zaužije!
Kaj najraje jeste?

Preverite, katero skupino živil določena skupina znamenj zodiaka najraje zaužije!

Kaj je tisto, kaj najraje jeste? Skupina živil, brez katere si enostavno ne predstavljate svojega jedilnika. Skupina jedi, ki se jim ne glede na vse težko uprete.

OBOŽUJEM SADJE

 • DEVICA
 • VODNAR

Sadje je tisto, ki vam daje energijo, tudi ko ste najbolj izčrpani ali utrujeni. Radi kombinirate ostale jedi tako da jim dodajate sadje. Device imate najraje jagodičevje, še posebej maline in borovnice. Iz jagodičevja si pripravljate razne napitke, sladice in še več. Ko ni sezone, poskrbite da imate v zamrzovalniku vedno dovolj sadja. Vodnarji obožujete hruške, jabolka in breskve, skratka sadje, ki je na voljo skozi vse obdobje. Dan velikokrat začnete z veliko jabolko in ga končate s kakšnim sadnim napitkom. To, da sadje v večernih urah ni najbolj priporočljivo, vas niti ne zanima.

Preverite, katero skupino živil določena skupina znamenj zodiaka najraje zaužije!

OBOŽUJEM ZELENJAVO

 • OVEN
 • DVOJČKA
 • KOZOROG

Zelenjava je vaša glavna sestavina na jedilniku. Radi jo imate kot prilogo ali kot samostojno jed. Ovni obožujete zeleno zelenjavo, še posebej solate, kot so motovilec, rukula in berivka. Večkrat si jo pripravite v kombinaciji z drugimi sestavinami in tudi če vam nihče ne verjame, vas zelenjava nasiti. Dvojčki ste običajno ljubitelji korenja, cvetače in brokolija. Te sestavine, ki povzročijo da se vam zasvetijo oči znate odlično povezati z ostalimi in si pripraviti zdrav ter hranljiv obrok. Kozorogi ste še posebej navdušeni nad koruzo, stebelno zeleno in bučkami. Ko pride sezona bučk, se prelevite v prave kuhinjske mojstre in pričarate različne jedi, od juhe, do muffinov in narastkov.

OBOŽUJEM KRUH IN TESTENINE

 • TEHTNICA
 • ŠKORPIJON

Kruh in testenine so vaša glavna skupina živil, brez katere bi si vsakodnevno težko oblikovali jedilnik. Testenine znate tehtnice pripraviti na sto različnih načinov, seveda s privlačno dekoracijo. Vedno znova iščete nove oblike testenin, z veseljem raviole ali torteline pripravite kar sami. Škorpijoni imate radi kruh, ni vam pomembno kakšen je, čeprav se vam najbolj prileže sveža žemljica, ki jo včasih celo zjutraj zamenjate za rogljič. Kruh je vaša rešitev tudi takrat, ko nimate časa da pojeste celoten obrok in takrat, ko imate samo občutek da ste lačni.

Preverite, katero skupino živil določena skupina znamenj zodiaka najraje zaužije!

OBOŽUJEM MORSKE DOBROTE

 • RAK
 • RIBI
 • STRELEC

Morske dobrote, raki ribe, školjke, to je vaša najboljša izbira. Raki ne razumete kako nekdo ne mara rib in morskih dobrot, saj je to vaša prava poslastica. Ko ste v trgovini ali ribarnici raki in ribe vedno poskrbite, da se ne vrnete domov brez kakšne okusne ribe. Strelci radi pripravljate zahtevne morske jedi, običajno s svojim občutkom, brez recepta. Uživate v vonju po morju, zato so takšni dnevi ko ustvarjate v kuhinji pri vas pogosti.

OBOŽUJEM MESO

 • BIK
 • LEV

Močna osebnost potrebuje močno hrano. Biki in levi imate radi meso. Če ga nekaj časa ni na vašem jedilniku se počutite šibki. Meso vam daje energijo. Biki imate najraje govedino iz katere znate pripraviti okusne pojedine, ki si jih vsi še dolgo zapomnijo. Pečen piščanec ali puran sta levova poslastica, še posebej v toplejših dneh, ko je meso njegova glavna sestavina na piknikih. Beljakovine so tiste, ki poskrbijo, da se bik in lev dobro počutita, ter da ohranjata telo v dobri fizični pripravljenosti.

Pripravljeno za Sensa.si