Poroka: Kaj je značilno za vaše znamenje?

Poroka je že od nekdaj pomenila združitev dveh duš, ki naj bi si v bodoče pomagali v dobrem in slabem. Nekatera znamenja mislijo, da je poroka samo formalnost, da lahko ravno tako živijo brez nje, za druga znamenja pa je poroka sveta odločitev. Kaj poroka pomeni za vaše znamenje in kakšen partner ste, ko se poročite?

OVEN

ONA: Ovnica se lahko v življenju znajde v več zakonih, saj je zanjo poroka nekakšna avantura, vendar kljub temu izbira, s kom se bo poročila. Njen mož mora biti uspešen, uporabljati mora razum, morda celo bolj kot srce. Nikakor pa ne bo vzela moža, ki ni moder. Je zelo sposobna žena, ki drži vse štiri vogale doma, vendar si zna vedno poiskati tudi čas zase.

ON: Kljub temu da je moški oven velik egoist, nima nič proti poroki, saj mu je po drugi strani všeč občutek varnosti, ki mu ga daje poroka. Izbere ženo, ki ga lahko vedno preseneti, kljub temu pa želi nositi hlače. Zlasti pri pomembnih skupnih odločitvah. Izbira lepe, vendar ne pretirano ambiciozne žene, ki mu sledijo tudi na intelektualni ravni.

Poroka: Kaj je značilno za vaše znamenje?

BIK

ONA: Bikica se zaradi želje po varnosti in udobju običajno poroči zelo mlada. Zato je njena izbira lahko večkrat napačna. Kljub temu se trudi, da bi bila dober organizator, gospodinja in partnerica. Tudi če v zakonu začuti težave, vztraja v njem in jih poskuša po svojih najboljših močeh popraviti ter spore nekako zgladiti.

ON: Bik spada med najbolj strastne in najbolj ležerne moške zodiaka. Zato se velikokrat poroči že zelo mlad. Če bo z ženo zadovoljen, če bo zanj lepo poskrbela, potem bo tudi on čudovit mož, ki rad svojo ženo tudi razvaja. Vsako leto bo boljši in tudi druge ženske bodo opažale njegov šarm, kljub temu da je poročen.

Človek občuduje svet skozi tisto kar ljubi…

DVOJČKA

ONA: Dvojčici stabilnost in varnost ogromno pomenita, čeprav tega običajno na zunaj ne kaže. Tudi če je pred poroko zelo družabna, klepetava in celo preveč razigrana, se, ko se poroči, umiri. Pripravljena je na skupne dogovore in zmanjšanje kroga svojih kolegov in prijateljev. Pozneje običajno ugotovi, da njen mož niti ni tako idealen, kot se ji je zdel v fazi zaljubljenosti in poroke.

ON: Dvojček, ki je simpatičen, večen šarmer, odličen prijatelj, predan brat, ni ravno največji pobudnik za poroko. Več let se ji spretno izogiba z različnimi izgovori, saj želi ohraniti svojo spontanost. Ko vstopi v zakon, je nekaj časa odličen mož. Nato se začne počasi spet vračati k svojim ustaljenim navadam in se s težavo prilagodi zakonskim skupnim odločitvam.

Poroka: Kaj je značilno za vaše znamenje?

RAK

ONA: Rakice si že v mladosti zaželijo poroko in svojega princa na belem konju, ob katerem se bodo počutile varno. Vendar se prav zaradi prehitre odločitve za poroko velikokrat tudi ločijo, saj ugotovijo, da je ta princ čisto običajen moški brez posebnosti. V zakonu želijo veliko nežnosti, romantike in pozornosti, v zameno za to, pa vselej poskrbijo, da je domače zavetje pospravljeno in čisto.

ON: Rak velja za moškega, ki že v mladih letih sanja o poroki in srečni družini. Ko se mu vse skupaj zgodi, pa ga lahko zgrabi panika, saj se s tem končuje njegovo večno spogledovanje in romantično osvajaje drugih žensk. Je uživač, zelo ležeren in včasih tudi brezkompromisen, zato poroka z njim ni vedno najlepša pravljica, saj vedno poskrbi najprej zase.

Preberite tudi PARTNERSKI ODNOSI IN ZNAČILNOSTI ASTRO ZNAMENJ

LEV

ONA: Za levinjo, ki je energična, pogumna in samozavestna, je poroka nekaj lepega, nekaj, kar ji bo še dolgo ostalo v spominu. Ker se težko podreja in prilagaja, pa lahko poroki hitro sledi ločitev in nato optimistična levinja znova poišče kandidata, primernega za naslednjo poroko. V zakonu mora imeti pregled nad finančnim stanjem in gospodarjenjem, v nasprotnem primeru se počuti manjvredno.

ON: Moški, rojen v znamenju leva, še sam ne ve točno, kaj si želi. V enem trenutku hrepeni po poroki in blišču, v drugem bi najraje živel svobodno. Ker ne mara osamljenosti in je rad v središču pozornosti, se odloči za poroko, a ta zanj prej ali slej postane rutina, ki ga lahko začne dušiti. Od žene pričakuje, da sama ugotovi, kaj je tisto, kar on potrebuje in pričakuje.

Poroka da ali ne, glede na vaše znamenje?

DEVICA

ONA: Devica, ki večkrat sama sebi otežuje življenje, bo pred poroko skrbno proučila vse dejavnike za in proti, šele nato bo stopila pred oltar s svojimi sanjami o popolni družini. Nikoli ne pokaže, da ni zadovoljna, da je užaljena ali da se nekaj ne razvija tako, kot bi želela, samo da ohrani mir v zakonu in srečo, ki v njenem zakonu žari bolj na zunaj.

ON: Devica je moški, ki bi ga vsaka tašča želela v svojem krogu. Ko se odloči za skupno pot, z veseljem pomaga pri načrtovanju poroke in seveda življenja. V njegovi glavi je nešteto skupnih ciljev, le žena se mora strinjati z njimi. Znajde se tudi v kuhinji, zato zna svojo boljšo polovico razvajati. Ob njem pa ji ne bo manjkalo občutka za varnost in stabilno življenje.

Poroka: Kaj je značilno za vaše znamenje?

TEHTNICA

ONA: Šarmantna, iskrena in domiselna tehtnica nikoli ne prenaša situacij, ki ji ne ustrezajo, zato se, če bo spoznala, da moški ni to, kar si želi, ne bo odločila za poroko. Za nikogar se ne bo žrtvovala, razen zase, zato običajno pozneje stopi pred oltar, ko to stori, pa je zakon zanjo svet. Ta žena ne bo varala ali izzivala, raje bo poiskala način za harmoničen zakon in dala na prvo mesti iskrenost.

ON: Tehtnica moški ima en del sebe popolnoma zase in je egoistično usmerjen, drug del njega pa je namenjen svetu oziroma ljudem, ki ga obkrožajo. Preden se odloči za poroko, dolgo niha, tehta in ocenjuje situacije ter partnerico, ki je ob njem ves čas pod drobnogledom. Njegova žena mora biti uspešna, prijetnega videza, spontana, nikakor pa ne posesivna in ljubosumna, saj ga to duši.

ŠKORPIJON

ONA: Škorpijonki se ženitne ponudbe vrstijo in z razumom izbere svojega moža, ki pa mora biti strasten, saj brez tega težko funkcionira v zakonu. Dokler je spoštovana in ljubljena, je zelo strpna in prilagodljiva, ko začuti, da se mož ukvarja z vsemi, samo z njo ne, pa zna hitro postaviti meje ali pa se celo maščevati. Poroka z njo je bolj drama kot pravljica.

ON: Škorpijon obožuje že misel na poroko, kaj šele poroko samo, zato se zanjo odloči že v mladih letih. Rad ima spolnost in ženske, zato ni vedno najbolj zvest in predan. Kljub temu se trudi, da poskrbi za svojo ženo, še zlasti finančno. Vedno sanja še o kakšni prijetni osebi, vendar se, ko se poroči, poskuša upreti skušnjavam.

Kaj je značilno za vaše znamenje?

STRELEC

ONA: Strelka je optimistka, ki verjame, da ji poroka prinaša poglobitev in srečo, zato se zanjo odloči spontano. Ne kalkulira, ne tehta, ampak se poroči, ker ji je z nekom lepo. Je rešilna bilka za moža in njegove težave, poskrbi pa tudi za skupno organizacijo v zvezi z domom, denarjem in otroki, zato je odlična žena.

ON: Strelca sploh ne bi motilo, če poroka ne bi obstajala, saj zanj to ni najboljša izbira, ker jemlje njegovo neodvisnost in svobodo. Ko se odloči za poroko, deluje, kot da je to storil zaradi partnerice, ne sebe. Pripravljen je na kompromise, vendar se bo o sebi še naprej odločal sam ter neobremenjeno flirtal tudi drugje.

KOZOROG

ONA: Kozoroginja obožuje poroko in je skoraj idealna žena. Če ne bi gojila prevelikih pričakovanj in menila, da mož mora biti vedno razpoložen, odgovoren in pozoren. Če vsega tega ne dobi, je sposobna začeti razmišljati o ločitvi, ki jo običajno izpelje zelo diplomatsko. Je možev najboljši prijatelj, ki ga vedno reši iz zagate in potem seveda pričakuje zahvalo.

ON: Kozorog rad živi po svojih načeli, med katera spada tudi poroka z ljubljeno osebo. Preden se odloči za ta korak, se bo o vsem skupaj, tudi o partnerici, dobro pozanimal. Z razlogom, da ne bi česa spregledal in morda pozneje obžaloval. Ne dovoli, da mu zakonske obveznosti porušijo njegovo kariero, saj je potem popolnoma nemočen, tudi od žene pričakuje, da zna zaslužiti denar.

Kaj je značilno za vaše znamenje?

VODNAR

ONA: Vodnarka je ženska, polna razumevanja, strpna, odlična prijateljica, vendar zaradi svojega močno dvignjenega ega malce težavna žena. Ničesar ne skriva, ko pa se poroči, pričakuje, da bo nadaljevala s tempom, ki je lahko za nasprotno stran zelo obremenilen in za kanček preveč svoboden in sarkastičen.

ON: Vodnar je tisti moški, ki vso mladost govori, da bo ostal svoboden in da se ne bo poročil, saj bi s tem izgubil svojo neodvisnost. Je zelo nepredvidljiv in s ponudbo za poroko lahko preseneti v momentu. Ohraniti mora širši krog prijateljev, saj mu je samo z ženo preprosto dolgčas. Rad ima skrivnostne in lepe ženske, zato se rad spogleduje, čeprav je poročen.

RIBI

ONA: Ribica velja za najbolj romantično bitje zodiaka in poroka je zanjo potrditev ljubezni, ki pa zaradi izbire nepravega partnerja v njenem življenju večkrat spodleti. Vendar po slabem zakonu ribica ne obupa, ampak se usmeri v upanje, da bo naslednji zakon bolj trden, stabilen in srečen. V zakonu je odlična mama, vendar nekoliko slab organizator.

ON: Moški, rojen v znamenju rib, je velik romantik in sanjač, za katerega je poroka na vrhu seznama njegovih želja in prioritet. Za ženo je pripravljen narediti vse, kar si želi, zato ga večkrat označijo za copato. Njegove iluzije so intenzivne in žene, ki ga ne bo znala razumeti, preprosto ne bo prenašal.

Pripravljeno za Sensa.si

Preberite tudi VAM DOLGA RAZMERJA NISO NAJBOLJ PISANA NA KOŽO?