OBVLADATE OSVAJANJE IN ZAPELJEVANJE?

Koraki in opozorila pri osvajanju
Koraki in opozorila pri osvajanju

Koraki in opozorila pri osvajanju

Predviden čas branja 4 minute

Danes, če nam je kdo všeč, ga osvajamo. Če nam ne uspe, se počutimo slabo, izgubili smo bitko, morda celo vojno. Vendar je to pirova zmaga, ker je zdaj treba ohraniti tisto, kar smo osvojili. Če nismo previdni, nam lahko kdo vzame naš pokal, naš težko priborjeni položaj, da smo nekomu partner. Seveda smo lahko v tem procesu pravzaprav v tej stalni vojni prizadeti. Lahko izgubimo in bomo zaradi tega strašno trpeli. Predstavljajmo si drugačno paradigmo, v kateri ljubezen ne zahteva boja.

Ljubezen ni tekmovanje z nekimi drugimi ljudmi za osebo, ki smo jo naredili za svoj predmet poželenja.

Ljubezen je dajanje in izmenjavanje. Nenadoma izgine vsaka sled prizadetosti, ko naš ljubimec ali ljubimka ustvari srečo ali zadovoljstvo s kom drugim. Navsezadnje ali ni smisel ljubezni v tem, da osrečimo, kogar ljubimo? Ali ni smisel ljubezni, da nehamo biti mi in vsakdo med nami žarišče svoje lastne pozornosti? Dajemo, nesebično in popolno, da ljubljeni osebi omogočamo srečo.

Celo če ta oseba občasno najde  to srečo s kom drugim, smo spet prav mi tisti, ki smo ji to omogočili.

Koraki in opozorila pri osvajanju

Odstranili smo vse ovire, celo tiste iz lastnega ljubosumja. V taki situaciji s kom pravzaprav tekmujemo? Nenadoma izgine vsak občutek pritiska ali boja. Osvobojeni smo, da iščemo lepoto, se čudimo ljubezni in jo podpiramo, kjerkoli se pojavi. Modri vedo, da se nam povrne, kar dajemo. Prav tako jim je jasno, da ne posedujemo ničesar, razen kar damo drugim. Prav tako modri vedo, da če si nekaj želijo morajo prav to tudi dati.

V situaciji, ko ljubezen ločimo od tekmovanja, ko neha biti predmet borbe in posedovanja, torej ko jo damo od sebe, ko ji omogočimo, da svobodno leti, šele takrat jo imamo v popolnosti. Takrat smo ljubezen. Številni ljudje fantazirajo o taki ljubezni. Nekateri celo pišejo o njej in jo idealizirajo. A le redkokdo med njimi res ve, kako je v resnici živeti tako ljubezen. Ker ko pride do prakse, skoraj vedno zadrhtijo v strahu. Prebudijo se jim nižja stična žarišča in čutijo bolečino.

Ko nekdo, s komer ste izmenjavali del življenja, pokaže občutke za neko drugo osebo, je vaša predstava o ljubezni na preizkušnji.

Koraki in opozorila pri osvajanju
Foto Freepik

Znajdete se pred največjim preizkusom v življenju. Borba, ki prevladuje na področju naših ljubezenskih odnosov, je zelo nevarna. Poškodovanje ni omejeno samo na telesno plat, pa tudi ne samo na občutke ali na mentalno. Tekmovalnost in druge ukane niso vedno očitni. Saj ni treba, da gre za udarce ali grožnje kot to pogosto delajo možički, ko se borijo za žensko, ali za pretkane igrice in igro kot ravnajo ženske, ki si želijo pridobiti svojega možička.

Ne, ljudje so zavestna bitja, ki delujejo na bolj subtilnih energetskih ravneh.

Pogosto so še bolj nevarne od telesnih obračunov, ker lahko izzovejo številne notranje poškodbe, ki ne samo da bodo sčasoma pripeljale do telesnih bolezni, pač pa bodo ustvarile tudi močne karmične vplive, ki se jih je zelo težko rešiti. Jasno je, da bi si morali prizadevati za ideal ne poškodovanja druge osebe.

Že sama misel na drugo osebo, kaj šele občutki ali telesni angažma poškoduje našega partnerja. Toda če je to res, potem drži tudi to, da je naš partner pred tem že poškodoval nas. Ko vas nekdo čisto fizično udari ali vam nekaj prepreči, ni nobenega dvoma. Pri psihološkem nasilju in tako imenovanih poškodbah v ljubezenskem odnosu pa stvari niso tako jasno določene. Prisvojil si vas je.

Preberite tudi ANATOMIJA LJUBEZENSKIH ODNOSOV in OBLJUBA MED MOŠKIMI IN ŽENSKAMI