NIČ V NARAVI NE OBSTAJA PO NAKLJUČJU

V naravi ni naključij
V naravi ni naključij

V naravi ni naključij

Predviden čas branja: 4 minute

Nič v naravi ne obstaja po naključju. Vsak del kateregakoli bitja ima funkcijo in tako je tudi z našimi mislimi. Naše misli so izjemno kreativne in lahko si zamislimo, karkoli si želimo, ne glede na to, če je to v skladu z našimi fizičnimi možnostmi ali izobrazbo. Če se niste nikoli ukvarjali z določenim športom, si vseeno lahko zamislite, kako osvojite zlato medaljo. Tako je na kateremkoli področju in tudi sami imamo možnost, da si zamislimo, kako smo uspešni, zdravi, srečni in bogati. Ta lastnost in ta sposobnost nista naključni, saj v naravi ni naključij.

Trditev, da človek ne uporablja možganov v celoti, ter da se nismo dovolj razvili, da bi sto odsotno uporabljali kapacitete možganov, ni točna.

Svoj um in svoje možgane lahko maksimalno uporabljamo, ampak uporabljali ga bomo do te mere, kolikor smo na trenirani. Vsa kreativnost uma izhaja iz naših misli in nikoli ne bo naredil nečesa, ne da bi  mu prej dali nalogo. Mogoče včasih kakšen ukaz tako hitro preleti skozi naše misli, da je zavestno ne moremo niti opaziti, ko pa je ukaz jasen in dokončen, ga bo naš um takoj začel izvrševati, brez potrebe, da bi še naprej razmišljali o tem. Naše zavestne misli, tiste, ki jih namenoma uporabljamo v budnem stanju, imajo lahko nekaj osnovnih funkcij odvisno od tega, kaj z njimi želimo doseči.

V naravi ni naključij

Predvsem nam služijo za ustvarjanje odgovarjajočih okoliščinam ki nam bodo omogočile, da doživimo in izkusimo tisto, kar si v svojih življenjih želimo.

Ta proces se začne tako, da analiziramo dogodke, ki so se odvili v našem okolju, kot tudi tisto, kar smo sami doživeli. Na osnovi teh dogodkov si izoblikujemo značaj, se naučimo nekaj novega o sebi in drugih ter pridemo do življenjske modrosti. S tem, ko bomo prišli do zaključkov, bomo razvijali ideje o tistem, kar bi želeli v prihodnosti izkusiti ali doseči v življenju, spotoma se bomo osredotočali na cilje in to bo povzročilo, da bomo na podzavestnem nivoju pritegnili druge ljudi in začeli sodelovati z njimi. To v praksi pomeni, da se bo zgodilo, da vas bo nekaj pripeljalo do odgovarjajoče situacije, takšne, v kateri bo mogoče uresničiti želeni cilj.

Ali bomo k sebi pritegnili neko osebo ali pa več oseb, ki nam bo do prinesle te okoliščine, ki bodo služile za izpolnitev naših želja.

V naravi ni naključij

Take misli so zelo kreativne in predvsem osredotočene na končni cilj, to pa je tisto, kar želimo izkusiti. Naslednja funkcija je izoblikovanje definitivnih in splošnih pogledov. Če neko misel dovolj pogosto ponovimo, popolnoma prepričani in brez dvoma v njeno resničnost, bo to misel prevzela naša podzavest in od tega trenutka se nam ne bo več treba zavestno ukvarjati s to temo. Take misli kreirajo tisto, kar imenujemo naša dokončna prepričanja, in ti pogledi se dobesedno vgradijo v naše celotno bitje. Zaradi tega bomo lahko prepoznali osebo, ki neprestano goji ene in iste misli ter ene in iste občutke.

Zelo pogosto vso svojo pozornost usmerjamo na nekaj neželenega, to pa se najpogosteje dogaja, kadar smo materialno negotovi ali pa je na katerikoli drug način ogrožena naša varnost ali zdravje. Kadar pa si intenzivno mislimo o nečem, kar si ne želimo, da se nam dogaja ali zgodi, sebe pripeljemo v stanje emocionalnega razpela, saj smo takrat žalostni, preplašeni, zaskrbljeni, objokani, živčni, potrti in zelo ranljivi. Vsi ti občutki so zelo nezdravi in nam pustijo mnoge negativne posledice, mentalne, duševne in fizične.